Asus Zenfone 2 ZE551ML

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Kupujem nov telefon in gredam telefone po netu in mi je padel v oči tale telefon: Asus Zenfone 2 ZE551ML
Napram drugim telefonom (predvsem Samsung) mi je pri tem telefonu všeč: cena, velikost vgrajenega spomina (64GB) in velikost delovnega spomina (4GB). Čeprav mi je že 2GB zadosti. Zanima me, če si ga kdo že lasti oz. a so kakšne pomankljivosti pri tem telefonu?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Speksi so dobri, tu ni kaj za rečt. Na koncu je pa vse odvisno od softvera, kolko se asus potrudi, da odpravi morebitne napake, izda novo verzijo androida itd... Boš moral poguglat glede tega, ker nimam pojma.

En od komentarjev na gsmarena:

So a new update is coming in few weeks time but its not 5.1.1. I guess they need to fix the current bugs before working on 5.1.1. Wonder what is fixed for this update.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Samsung S6 je boljši - dvomim pa, da je za 200 EUR boljši!

ZE551ML je v kategoriji best-buy (če nočeš tvegati z "no-name" Kitajci); brez hroščev pa Android telefona ni.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Asus ima pri meni mal slab glas, ker so v eno tablico dali počasen čip/disk. Tko je tablica kljub vrhunskim specifikacijam bila počasna ne glede na vse zamenjane rome in boosterje in rezultate iz benchmark testov...

Kako to preverit;
da se iz stora da posodobit 10 appov hkrati, se kaj kopira iz ene mape v drugo ali iz pc-ja na telefon (kak večji film recimo)

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Nisem se odločil za asusa. Najbolj me je zmotil, ker ma posebej spodnje tri tipke in so ločene od zaslona. Te tipke so skoz iste oblike. Se jih ne da spremenit. Nisem še novga nabavu. Sedaj gledam huawei p8.

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Včeraj je moja pri Debitelu vzela ta telefon. Pride domov, ga hoče vklopit nič, ga priklopi na štrom tud nič. Tko, da gre danes nazaj v trgovino. Že na začetku razočaranje. Tudi sama tipka za vklpo in izklop je majhna in neokretna. Sploh je ne čutiš.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.623
113
včasih mora bit par ur na štromu, da se baterija zbudi

se mi je že parkat zgodilo

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Danes bo predstavitev huawei P9, čez kak mesec pa bo že v prodaji. Se splača počakat, ker bo cena P8 ziher padla.

To glede zbujanja baterije pa se pri novem telefonu ne sme zgodit. Naj zamenjajo komplet telefon, ker se baterije ne da menjat. Baterije je treba zbujat po letu dveh neuporabe, v tem primeru pa je težava drugje, verjetno zanič baterija. Naj ji vrnejo kupnino, počaka da pade cena P8 in potem vzame ali pa naj pogleda za čem drugim.

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Evo, nesla nazaj v trgovino in dobila drugega. Drgač pa odličen telefon glede na ceno. (240 pri Debitelu) Velik notranjega spomina, odličen fotoaparat, tud asusov programski vmesnik je soliden. Tko, da ga priporočam.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Jaz mam tega asusa zdaj kaki mesec.prvi dan mi ni zvonil,na splošno sploh ni delal zvok.ko pa sem naslednji dan slučajno kliknil en filmček na fb,pa se je prebudil.od takrat dela vse brez težav.Jaz nimam pripomb,edino ovinkov se ne dobi.zdaj jih imam par na zalogi,če bo kdo rabil...