Asus N76V - težavno tipkanje

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Oj,
ne vem kako naj opišem svoj problem, zato je verjetnost, da s svojim opisom zgrešim, precejšnja, ampak moram:
- na novem omenjenem prenosniku mi skoraj vedno, med tipkanje ki je hitrejše od polžjega, med ali pa na sredi neke besede natipka normalno prvih nekaj črk, nato pa, kot da bi s kurzorjem ali miško premaknil kar nekam nazaj , kar nekam med tekst in tam nadaljuje s pisanje preostalih črk besede.
- pred leti sem imel enako težavo na Acerju, na 7 starem HPju nc8530 pa nikoli.

Je tukaj problem v tipkanju, ali v tastaturi ali softwerski?
Na stricu G ne najdem nobenih tovrstnih težav in rešitev.

hvala

lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pri prenosnikih se lahko zgodi, da se med tipkanjem dotikaš touchpada in potem kurzor "skače".
Če ima to možnost, izklopi touchpad, toliko da vidiš, če je to to.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Odlični predlog, thnx.
Povej samo še, kako to naredim prosim.
hvala vnaprej

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Če uporabljaš v času tipkanja zunanjo miško potem si v nastavitvah za miško izklopi "multiple pointing device" oz. eni prenosniki imajo tole že v biosu nastavljivo (da ne more HW obstajat več kot ena miš).

Sicer pa znana težava touchpadov, sploh na večjih prenosnikih kjer črkovna tipkovnica in pa touchpad nista poravnana tako da imaš zadevo ravno na sredini (ponavadi se centriraš na zaslon in imaš tako roke malo pod kotom in potem drsaš po touchpadu).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Odvisno od modela. Eni (Asus netbook) imajo Fn+F2.
Eni HP imajo dvo-tap na zgornji levi kot touchpada.

V navodilih nič ne piše?
Oziroma nobena ikona na F tipkah ni "sumljiva" ?

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Bom pogledal navodila, sej pravim, nov prenosnik, pa se močno lovim. Ampak res ugotavljam, da tale kurzor premikam sam, ko med tipkanjem drsam po touchpadu.
Najbolje, da ga kar izključim, pa bo mir, ane?

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Sem izključil, zdaj lahko normalno tipkam.
Thnx vsem za nasvet.
lep vikend

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Jaz ugotavljam, da moram vsakič, ko prižgem komp, iti v control panel in ročno izključiti driver za touchpad. Je malo zoprno, ampak se splača, kajti zdaj lahko tipkam brezskrbno in dovolj hitro. Varijante , da bi ostalo izklopljeno, še nisem našel, mogoče edino z odstranitvijo celotnega driverja za touchpad, kar se mi niti ne zdi neka tragedija.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Grem v control panel, pod miške, na skrajno desnem zavihku je nek Elan program, kliknem Onemogoči ob priklopu zun. miške in stvar ne dela več. Do naslednjega prižiganja.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Kombinacija fn+F9 mi ne dela. ostale kombinacije delajo bp.Bom si snel touchpad utility.thnx

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik dotore pravi:
Grem v control panel, pod miške, na skrajno desnem zavihku je nek Elan program, kliknem Onemogoči ob priklopu zun. miške in stvar ne dela več. Do naslednjega prižiganja.

Ne tukaj, izklopiš pod Upravitelj naprav- tam poiščeš Touchpad, klikneš z desno na njega, daš onemogoči in ni šanse, da se sam vklopi nazaj.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Ne boš verjel, ampak tvoj nasvet ne deluje, zato sem šel kar v Bios in izključil to zadevo.
Je pa tudi res, da mi niti kombinacija tipk Fn+F9 ne dela, vse ostale kombinacije normalno delajo.
Bom še malo spremljal forume po netu, ampak je na temo mojega laptopa še premalo odzivov, Asus spletna stran pa je mil rečeno, precej šugava glede tega supporta.
vseeno thnx

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik dotore pravi:
Ne boš verjel, ampak tvoj nasvet ne deluje, zato sem šel kar v Bios in izključil to zadevo.
Je pa tudi res, da mi niti kombinacija tipk Fn+F9 ne dela, vse ostale kombinacije normalno delajo.
Bom še malo spremljal forume po netu, ampak je na temo mojega laptopa še premalo odzivov, Asus spletna stran pa je mil rečeno, precej šugava glede tega supporta.
vseeno thnx

Imaš nameščeno asusovo programsko opremo? Tisto, kar si dobil zraven na CDju?

Ker meni vse Fn kombinacije delajo tako kot je treba.

Imaš v Upravitelju naprav (Device manager) kakšen rumen klicaj?