Asus crknil disk - servis?

wasiriki

Pripravnik
8. okt 2007
131
0
16
Zdravo,
na laptopu mi je po verjetno crknil 500 GB disk (verjetno zaradi pregrevanja). Laptop ASUS KJ52 je star cca leto in pol ni ni vec v garanciji. Ugibam da je crknil disk, ker pridem v bios, ko bootam iz windows cd-ja pa ne pokaze nobenga diska, le enega z malo prostora.
Ker nisem najbolj vesc v odpiranju laptopa bi ga odpeljal na servis. Katerega (poceni) mi priporocate? Zaenkrat sem na googlu nasel VZPON in PIARRA. Je mozno resiti kaksno mapo iz pokvarjenega diska?
Hvala za pomoc.
smirk-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Pojma nimaš o računalnikih (tko je videt iz tvojga maila in po tem, da nit v google ne znaš vpisat ASUS in servis hkrati), pa si vseeno "ugotovil", da

Citat:
(verjetno zaradi pregrevanja

Halo?

Napišem zgolj zaradi tega, da ne bo potem kdo čez dve leti napisal "asusom se vsem diski pregrevajo" :D

Mislim, da je pooblaščeni servis v LJ firma Sistem Ena ali nekaj podobnega, se vsako jutro na šiht peljem mimo njih. So med gostilno Pečarič in Veselo vdovo, ostalo najdeš na netu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.096
5.644
113
Ja če se prav spomnim je sistem one...na vrhovcih?
Pa na mojem k72jr je tud "šel" disk...ubistvu so pa samo w7 zbrisal zagonsko datoteko ker sem metal crack na crack za vsak update w7...lahko je tud to!

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
POkaže en disk z malo prostora?
A diski v W7 in Bios je? je nek vpis ne vem HItachixxxxx,Toshibaxxxxx,Wdxxxx,Seagatexxxx......ker če vidi eno manjšo particijo je to "recovery" particija in je samo nekdo sistemsko zbrisal.

Poleg tega če je res odletel disk je menjava diski stvar 2-4,6 šraufov.

Obrni notesnik. Poglej na spodnji strani so vrjetno 1-2 stvari posebej za odšraufat in v eni od teh je zagotovo disk nato ko lociraš diski ne v "saneh"....skratka če si kdaj uporabljal šraufneciger potem nebi smelo bit problem.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.096
5.644
113
Pomojem mu je samo zagonsko zbrisal.....enak disk (500Gb...mislim da je WDjev)) na k72 modelu....enaki simptomi....sam men so ga še v garancijo (kao zamenjal)......računalničar je po vsej verjetnosti sam popravil zapis gor in je delal bp naprej...

Ne vem pa kok to stane brez garancije
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

wasiriki

Pripravnik
8. okt 2007
131
0
16
@legionar
Če nimam Windows Cd-ja notri in zaženem laptop mi napiše:

''Reboot ans select proper Boot device or Insert Boot media in selected boot device and press key_''

Če imam Cd notri in hočem inštalirat Windowse, sledim inštalaciji in mi pri izbiri mesta inštalacije pokaže:

Where do you want to install windows? Name: Disk 0 Unallocated space; Total Size: 0MB; Free space: 0MB

-----
sem pa že preden mi je prenehalo delovati hotel dat na servis da ga spucajo zaradi 90°C ob veliki obremenitvi. kljub temu da sem ga sam poskušal očistit praha.
smile-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.958
2.256
113
sistem ena ni več na vrhovcih ampak na dolenjski cesti nekaj pred križiščem s cerkvijo, če se pelješ iz centra proti leclercu

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
SISTEM ENA, informacijske storitve in prodaja, d.o.o., POD JEZOM 33, 1000 LJUBLJANA.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.398
6.166
113
Sistem Ena - Kje smo?

Locirani smo na Dolenjski cesti 74 v Ljubljani (nasproti rakovniške cerkve in zdravstvenega doma). Naš kontaktni telefon je 0590 45 400 ali 401, delovni čas pa je od ponedeljka do petka od 8:00 do 12:00 in od 13:00 do 16:00 ure.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Potrjujem, da jih na Vrhovcih ni več. Avti so še vedno pred hišo, oranžnih folij pa ni več na okni
smile-1.gif