Arduino in ESP8622

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.513
843
113
Imam ESP8622-05, povezan na 3.3V napajanje, RX in TX pa (bad idea, vem) direkt na Arduino Uno RX in TX.

Poženem Serial Monitor (BareMinimum sketch uploaded) in vtipkam AT.
Namesto OK dobim . To pri 9K6 baud. Pri drugih hitrostih dobimn še manj ali nič.
AT? vrne npr Uýü

Kakšna ideja, kaj delam narobe? Natančneje, kaj je vzrok takim odgovorom?

Thx.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.018
152
63
probaj še z drugimi hitrostmi terminalskega programa. moralo bi iti.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.373
439
83
mogoce bi rabil pretvornik nivojev med arduinom (5V) in ESP8266 (3.3V)

Nazadnje urejeno:

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.513
843
113
Pine ... misliš TX in RX? dve možni vezavi sta, obe sta bili preizkušeni (čeprav vsi pravijo, da je edina pravilna TX-TX, RX-RX).

Napetosti vem, da niso pravilne; samo ne vem, ali lahko to povzroči "samo" dimne signale ali tudi tako zmedo na izhodu (ker različne vhodne ukaze - AT, AT?, QWE... - vseeno nekako loči).

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
rx arduino vežeš na tx esp8622, tx arduino vežeš na rx esp8622

tx od arduino veži preko uporovnega delilnika na rx od esp8622. (izračunaj upore 5v na 3.3v, recimo 1k in 2k proti masi)

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.513
843
113
FTDI je v procesu nabave, samo da steklenica po Jangce priplava pa... skratka letos težko.

Ampak to je plan B. V bistvu me zanima, ali bi lahko previsoka napetost povzročila tak odziv, ali naj grem še 1x preverjati vse cine in vezave.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Ne poznam konkretno Arduinota...

ampak kolikor sem delal s serijsko komunikacijo je tu še možnost start bita, stop bita, paritete in error correction.
Poglej če imaš te opcije in se poigraj z njimi.

anker

Pripravnik
23. nov 2011
129
1
18
Preveri kakšne bite prejmeš. Če imaš osciloskop, preveri še preko njega. Videl boš 0 in 1 in hitrost.

sardo

Zelenc'
2. sep 2008
20
1
3
RX-RX in TX-TX je ok, ker je Arduino z bare-minimum softverom samo pass-through in ESP komunicira direkt z USB2serial. Ko boš hotel, da program na Arduinu komunicira z ESP, boš moral pine obrnit. 5V na ESP RX lahko povzroči garbled comm, jaz bi vezal prek uporovnega delilnika, kot je bilo že rečeno prej.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.885
626
113
Če bi se rad malo igral stem ti lahko jaz pošljem en komplet serial2usb + esp8266 (za 5€, da si pokrijem strošek).
Pa še en CD4050 ti dam zraven za level shifter...
Imam tega doma kot toče.
grin1.gif

Določena serija ESP8266 je imela celo narobe obrnjen oscilator in lahko da je to problem.
Pa prva stvar, ki jo moraš narediti z ESP je, da daš gor NodeMCU firmware...

P.S.
Pred kratkim sem naredil en projekt, ki bi ti znal biti zanimiv, če se stem ukvarjaš:
https://hackaday.io/project/5680-hardware-serial-port-monitor-with-wifi

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.885
626
113
Mogoče je res podobno, nisem pa črpal inspiracije od tam, ker prvič vidim ta firmware.
Moj cilj je bil naresti čim bolj preprosti serial port sniffer, ki ga lahko priključiš na neko X napravo in potem na telefonu gledaš "traffic".

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kaj točno si zvezal, kaj si naložil na arduino...

Če me spomin ne vara, je "bare minimum" sestavljen iz dveh praznih funkcij, ki ne počneta nič... (a vedno dobiš isti odgovor ko pošlješ AT?)
Setup() {
}
Loop() {
}

če prav gledam, ima ta wifi modulček SPI komunikacijo, ergo, moraš imeti vsaj njihov example naložen in prav zvezano, da boš karkoli komuniciral z njim. Na prvo žogo mi najde tole klik

P.s.: imaš pod Boards izbran pravi board? Predlagam ti, da najprej preveriš delovanje oscilatorja - naložiš preprost program (Blink) in gledaš če ledica utripa na 1s če je delay 1000ms. Če ti utripa na 10s ali 0,1s imaš izbran napačen board
smile-1.gif

lp