AR ali CN za Slovenijo

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Torej... katero karto se bolj splača uporabljat?
AR me je ze preveckrat skušala peljali po cestah katere niso primerne niti za pešce
bonk.gif
(pa imam vklopljeno izogibanje)
Zdi se mi, da CN izbere boljšo pot, AR išče neke bližnjice po nemogočih poteh (te bližnjice so v 95% slabša izbira za pot)

Imam sam takšno srečo, da me vedno AR vodi po čudnih poteh ali je res CN boljša izbira?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jst sem imel izklopljeno plačljive ceste in avtoceste.

Potem sem pogruntal, da moram imeti izključene samo plačljive ceste, da dela prov.
bonk.gif

Razlike pa še sedaj ne vem.

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
AR zelo slabo pozna kategorizacijo cest. Makedamskih cest ne loči od asfaltnih, vodi te ob avtocesti in kozjih stezah. Pa naj mi noben ne govori o nastavitvah naprave, ker so nastavitve enake za obe karti. AR uporabim samo še za poiskati naslov , shranim končni cilj in za vodenje preklopim na CN karto.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako hudo ni, da bi me vodilo ob avtocesti, tu pa tam pa se pojavi da bi AR vodil po svoje pa tudi CN je že imel ideje.

kurjac

Pripravnik
14. sep 2008
66
0
6
NM
Res je! Sicer s to razliko, da CN na srečo ima takih idej mnogo manj. Osebno zaupam več CN, ostali pa naj sami ugotovijo kaj jim bolj leži. Cena obeh kart je zaenkrat zelo ugodna.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Jst osebno tud še nisem mel lih velkih problemov z AR ali CN. Krivdo za karte pač pripisujem ljudem, ki karte izdelujejo, ne pa Garminu ali drugi GPS napravi. Če ceste niso pravilno kategorizirane pač za to ni kriva GPS naprava, ampak človek. Sej naprava nima oči, da bi gledala skoz šipo ali vozimo po makadamu, kakšni znaki stojijo ob cesti, kakšna je omejitev hitrosti, ali je levo kakšna nova cesta, ki je še ni v karti, itd. Tko kot je že večkrat bilo napisano. Tam kjer poznaš poti, se pelji po svoji pameti. Drugje pa tko al tko ne veš kje se pelješ. Važno je, da te na koncu pripelje do cilja. Cilj je pa za vsazga drugače definiran. Za ene nam je važn, če nas že pripelje v vas in tam vprašamo za točn naslov, za druge je že pomembn, da ga pripelje pred WC in ne pred pesjak. Glede navigiranja pa. Letos nisem mel vinjete in sem mel izkljopljen avtoceste in plačljive ceste. Nobenih problemov.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
ok, ker je tema ze zastarela, jo bom malo izkoristil.
Zanima me, kaj, kam, kako je treba poslati podatke za kaksno cesto, ki je ni v kartografiji (AR in CN)? ce je to sploh mozno.
LP!

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Za AdriaRoute in AdriaTopo:

info@monolit.si
ali
gps@navigo-sistem.hr

Zaželjeno je da jim pošlješ pomanjklivosti narejene v Mapsourcu in jim pošlješ kot datoteko v prilogi, zraven pa še opis,
Moje pripombe so bile (razen kategorizacije cest) upošievane že v naslednji verziji

LP

Podobne teme