AR 02.30 NT in CityNavigator Europe 2009 NT

BojanMB

Zelenc'
20. jun 2009
6
0
1
Hi,

Zanima me, ce je kdo naletel/opazil podobne tezave zadnje verzije AdriaRoute-a v povezavi z City Navigatorjem Europe:

Ce recimo zelim, da mi izracuna pot med MB in Seiersbergom v Avstriji (Shopping City Seiersberg), mi za opcijo "Krajsi cas" rece, da poti ne more izracunati. Ce mu nastavim "Krajsa pot", mi izracuna OK. Prav tako z nekaj ostalimi kraji v tujini (recimo poskusal sem tudi Italijo). Se pa zgodi, da vcasih ne more izracunati, vcasih pa lahko. Cisto odvisno torej. Ko sem downgrade-al na AR 2.20 teh tezav nimam. Kot kaze, so se manjse tezave z tem novim (NT) formatom AR.
Sicer pa po Sloveniji dela popolnoma brezhibno.

Naj pa se omenim, da sem poskusil tudi z WebUpdaterjem posodobiti kompleten SW na zadnjo verzijo (5.10), vendar isti problem.

LpB

BojanMB

Zelenc'
20. jun 2009
6
0
1
Jep, to drzi kaj si rekel. V tem primeru izracuna zmeraj OK.
Edino kar je, je to, da ti potem ne prikazuje vseh informacij dokler se se vozis po SLO strani - recimo imen ulic in ostali podrobnosti ni.

Je to normalno?

Hvala ti za informacije!

LpB

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik BojanMB pravi:
Edino kar je, je to, da ti potem ne prikazuje vseh informacij dokler se se vozis po SLO strani - recimo imen ulic in ostali podrobnosti ni.
LpB
Če greš, recimo v Italijo, je verjetno dosti nepomembno, ali vidiš imena ulic v Sloveniji. Vsaj meni se zdi.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
CN 2009 ima Slovenijo pokrito kar se tiče ulic 99%. Edino kar ima manj od AR je to da nima toliko POI točk, kot so trgovine, gostilne itd. Če navigiraš samo po Sloveniji je CN 2009 oz. CN 2010.10 polnoma zadovoljiva (preverjeno). AR bo počasi postala neuporabna. Če pa bi rad imel vklopljeni obe karti pa , ko pošiljaš CN na napravo neoznači predele, ki jih ima AR. Tako se izogneš prekrivanja kart in s tem posledično težav.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Imej vklopljeno samo eno karto. Tisto, ki jo potrebuješ. Če bi rad šel v Avsrtijo potem izklopi AR.
To kar pravi zakon je res zakon! To naj bo prva GPS zapoved, če nočeš problemov.
zmaga.gif

Problem poznam, ker karti očitno nista natančno spojeni. Zato v primeru potovanj v druge države uporabljaj CN! Če imaš željo, lahko v ciljni državi preklopiš na lokalno mapo če obstaja. Podobno sem enkrat doživel ob vračanji iz Madžarske. Ob vklopljeni NaviGuide Hungary, AdriaRoute in CN je bila pot do doma enkrat daljša kot takrat, ko sem izklopil ostale karte razen CN!
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
CN 2009 ima Slovenijo pokrito kar se tiče ulic 99%. Edino kar ima manj od AR je to da nima toliko POI točk, kot so trgovine, gostilne itd. Če navigiraš samo po Sloveniji je CN 2009 oz. CN 2010.10 polnoma zadovoljiva (preverjeno). AR bo počasi postala neuporabna. Če pa bi rad imel vklopljeni obe karti pa , ko pošiljaš CN na napravo neoznači predele, ki jih ima AR. Tako se izogneš prekrivanja kart in s tem posledično težav.
AD pokritost - se povsem strinjam
AD prenos - to lahko trobiš neprestano, geniji bodo še vedno prenašali celotno CN (vključno s predeli Evrope, za katere niti dobro ne vedo) in čez še AR. Če bi bila še kakšen zemljevid, bi pa še tistega gor stlačili in se potem čudili, da ne dela.

BojanMB

Zelenc'
20. jun 2009
6
0
1
Kar se tice prekrivanja kart ne bi smelo biti problema, ker na to pazim, da ne oznacim pri obeh istih regij. Za AR imam oznacene vse AR regije, za CN pa samo sosednje pokrajine (AUT, ITA, HUN).

LpB

MayheM

Pripravnik
9. nov 2008
151
0
16
Jaz mam obe karte na 1x vklopljene samo sem iz CityNavigatorja vrgu vn tiste države ki jih pokriva AR, tko da se karte ne prekrivajo.. zadeva dela OK.

schubi

Zelenc'
9. jul 2009
5
0
1
Zdravo.

Mene pa zanima, zakaj se ponavadi ko vtipkavam željeni naslov pojavi več enakih naslovov in je potem potrebno enega izmed njih izbrati. Teh naslovov je lahko tudi do 4.

Sicer imam AR in CN ampak sem iz CN-ja izbrisal predele, ki jih pokriva AR.

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Ponavadi so to še hišne črke (a, b, c,...), ki jih je več na eni številki.