Application for Green card

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Na eni spletni strani vidim tole in seveda kliknem za foro. Sem že govoril prej z enim kolegom o tem. Si mislim verjetno je to tole. Čez slabo urco že telefon
shocked-1.gif
Jutri spet kličejo, ker sem se tako zmenil, da dobim malo časa, če je že bil kdo tega deležen.

Dobim mail v katerem naslovu je tudi beseda usafis. To je pa res sedaj neka loterija za pridobitev zelene karte. WTF?!? Predobro organizirana skupina oz. kaj pa če je vse res.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Hehe, diši po nategu.

Čeprav tovrstna loterija res obstaja (če je niso ukinili zaradi recesije?) ampak če želiš sodelovat preveri na državni Immigration Service kaj in kako.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Ta reklama za american green card se vrti tudi na VH1. Morda je pa res, ne vem. Čeprav je vse skor predobro.

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Loterija za Green Card še vedno obstaja. Ampak definitivno te ne bo nihče klical z USA in spraševal po podatkih. Izpolniš vlogo (seveda mora biti pravilno izpolnjena skupaj s sliko drugače jo takoj zavrnejo) in potem čakaš. Če koga resno zanima to potem priporočam tole stran www.americandream.de

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.610
4.568
113
50
Na sončni strani ALP
Zadeva je čist OK! Sem potem dobil tudi klic iz USA in sva govorila dobre 1/2 ure. Sva pa zaključila, ko bi moral dati številko kartice
za plačilo okoli 350US$ za vstop v loterijo. Če v prvi rundi nisem žreban, grem v drugo in tretjo. Za to se pa več ne spomnem, če
trgajo kaj $$$ iz kartice.

Try your luck pa dobiš zeleno karto za US of A za life time.

BTW, jst sem klikal like iz Yahooja...

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Ravno v tem je finta da bi ti moral plačati 350$. Zakaj?
Jaz plačam kot stalna stranka 35€ pa mi vse uredijo...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Točno tako, poberejo 350$ za stvar, ki je drugače free of charge:

Citat:
This site charges a fee for processing entries for the US Diversity Visa Lottery (aka green card lottery). There is no charge to enter the Diversity Visa Lottery program directly through the U.S. Department of State Web site. More information is available at travel.state.gov and unitedstatesvisas.gov.

To si še poglej:
http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1749.html

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Ksz

Ja tole z Green card bo verjetno kar držalo. Poznam primer, ko je punca dobila green card na loteriji, sicer ne vem točno kateri in je že odpotovala v ZDA. Če je bilo kaj za plačat ne vem.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
green card je loterija ampak bolj zato, k je tolk prijav, k morjo bit sevede prav izpolnjene in s sliko. če prideš v ožji izbor nardijo žrebanje, poj je pa od sreče odvisn. udeležba je pa zastonj in se ponavad vsak let spomnejo in podelijo neki državljanstev na ta način. če kdo hoče kak dnar zarad tega, ej pa scam

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Verjento bo nekaj takšnega je, nisem spraševal za detajle, bom pa probal poizvedet kaj več od njene najboljše prijatelice s katero se redno slišimo.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
green card je loterija ampak bolj zato, k je tolk prijav, k morjo bit sevede prav izpolnjene in s sliko. če prideš v ožji izbor nardijo žrebanje, poj je pa od sreče odvisn. udeležba je pa zastonj in se ponavad vsak let spomnejo in podelijo neki državljanstev na ta način. če kdo hoče kak dnar zarad tega, ej pa scam

Nekaj: 50.000 (+5.000 za Nikaragvo), od tega lani 21 v Slovenijo.

Sam da si malo bolj predstavljate o kaksnih cifrah je govora. Pa ne deliko drzavljanskev, ampak dovoljenja za bivanje, ki pa ga NE MOREŠ vzeti, če nimas ali a) službe b) dovolj $$$ ali c) familije.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
z "neki" sem mislu prou Slovenijo, se mi ni dal širš razlagat k to vse piše na domači strani te zadeve. maš pa sevede povsem prou.