apple store

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Zadeva je naslednja: danes čekiram e-pošto in ob 1:25 zjutraj sem dobil od appla store zahvalo za nakup apple memberšita v višini 39.99, ne piše česa, verjetno klobas. Zraven je priložen samo link, kjer si svoj "nakup" lahko ogledam ali prekličem, če ga slučajno ne prepoznam ??!!
confused-1.gif
Naj povdarim, da afla nimam, niti se nikoli nisem logiral na kakršnjikoli afl strani ali puščal svoje podatke. Torej je nekdo zlorabil telekomovo bazo podatkov. Aja izpisan je še naslov iz kje bi naj to izviralo : ingleton@ingleton.co.za.

Je še kdo takšen kupec s srečo kot jaz?

lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Zadeva je naslednja: danes čekiram e-pošto in ob 1:25 zjutraj sem dobil od appla store zahvalo za nakup apple memberšita v višini 39.99, ne piše česa, verjetno klobas. Zraven je priložen samo link, kjer si svoj "nakup" lahko ogledam ali prekličem, če ga slučajno ne prepoznam ??!!
confused-1.gif
Naj povdarim, da afla nimam, niti se nikoli nisem logiral na kakršnjikoli afl strani ali puščal svoje podatke. Torej je nekdo zlorabil telekomovo bazo podatkov. Aja izpisan je še naslov iz kje bi naj to izviralo : ingleton@ingleton.co.za.

Je še kdo takšen kupec s srečo kot jaz?

lp

Pa gre dejansko za nakup ali samo phishing mail, scam oz. spam? In zakaj bi moral nekdo zlorabiti ravno Telekomovo bazo? Kam kaze tisti link? Sem skoraj preprican, da ne na Applovo stran... ampak na neko stran, kjer hocejo od tebe, da vpises svoje podatke (user, geslo ... ) ...
smile-1.gif

Gre za takle mail?

http://www.hoax-slayer.net/apple-music-membership-invoice-phishing-scam-email/

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
hahaha, točno takšen mejl je , le da je updatan datum. Saj mi je jasno, da gre za phishing. Priloženega linka nisem klikal, ker me ne zanima in svojih podatkov ne zaupam kar tako. E-poštni naslov je v telekomovi bazi, od tod sum na zlorabo, kar ne bi bilo prvič. Res pa je, da lahko moj naslov tile ribiči dobijo kjerkoli.....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še vedno me preseneča naivnost ljudi, ki mislijo, da če se z mailom ne prijavljajo na te in one newsletterje ter strani, da je email naslov potem tajen
smile-1.gif