Apple iPhone in težavi z certifikati strani

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Pozdravljeni!

Dostopam do mailov na svojem strežniku kjer uporabljam t.i. self-signed certifikat.
iPhone 4 mi zajamra, da certifikat ni verified, ampak lahko vseeno kliknem za nadaljevanje. Pri iPhone 3GS pa te možnosti nimam, ampak se enostavno noče povezati.

Prosim za ideje kako rešiti ta problem. Predvidevam, da je možno nekako dodati te certifikate, ki za Apple niso verified med verified.

Hvala in LP!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Laično. Model 3GS je strojna oprema. iOS 3.x.x ali 4.3.3 je pa programska oprema ki kaj omogoča ali pa ne.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Model telefona je en podatek.... Verzija operacijskega sistema (iOS na iPhone-u) pa je drug, skoraj bolj pomemben podatek pri tvojem problemu...

To je podobno, kot pri racunalnikih... Na dveh razlicnih racunalnikih imas lahko na enem namescen Windows XP, na drugem pa Windows 7... Razlika je ogromna...
wink-1.gif

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Kot mi je znano je 3GS nadgrajen na zadnjo verzijo, ki je uradna.

Mi pa ni jasno nekaj - ali mi ne morete dati nekih navodil kje je shramba teh certifikatov. Ali apple tega nima po sistemu kliknu to to in to
smile-1.gif
?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Za nalaganje certifikatov lahko uporabiš iPhone Configuration Utility. Lahko si pa certifikat pošlješ na mail in ga inštaliraš od tam...

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Mikrohard: Hvala za odgovor! Kaj pa če grem na HTTPS naslov spletne strani? Je možno preko tega načina iz Safarija namestiti potem certifikat, ki bo deloval tudi pri e-pošti?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ne. Na računalniku si moraš shraniti certifikat od CA, ki je izdal certifikat od strežnika in si tega poslati na mail. Pomemben je certifikat od CA ne od strežnika.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Self signed pomeni, da si ti sam svoj CA. Še vedno pa rabiš certifikat od CA, da podpišeš zahtevek za certifikat, ki ga pač v tem primeru sam kreiraš.