Apple in PC programje

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo,
verjamem da ima marsikdo med vami Applovega MacBooka, pa me zanima samo na hitro, kako je s kompatibilnostjo s PC programi in igrami? Je možno na Mac-u poganjati tudi PC igre preko kakega emulatorja ali kaj podobnega? Recimo kaka fifa, nba, kaki avti... sicer ni to prvotni namen prenosnika, ampak včasih pa tudi kaj takega pade
grin1.gif

Lp
Peter

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
Določene programe lahko poženeš s pomočjo Crossover programa. Sem že uspešno pognal Steam, uTorrent, Quake3, ...
http://www.codeweavers.com/products/cxmac/
Lahko pa brez problema s pomočjo bootCampa naložiš XPje ali Visto in imaš dual boot. Potem boš lahko na macbooku poganjal vse, kar lahko poganjaš na navadnem laptopu z isto hardware konfiguracijo. Glavna omejitev je seveda integrirana grafična od Intela. Če pa gledaš PROja pa tudi s tem ne bo težav...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Aha, ok. Torej je opcija dual-boota. Tudi to je nekaj
grin1.gif
Morda veš, če gre drugi OS inštalirat na zunanji disk ki ni vedno priključen al se vsuje?
Obstaja tudi za maca virtual PC da samo virtualno poganjaš windowse znotraj OS X?
Sicer je pa v planu "navaden" macbook, ampak... saj tudi z integrirano grafiko se menda da kaj poganjat?

btw, se "splača" vzet appla, v primerjavi z navadnim (PC) laptopom? Kar se tiče delovanja, kvalitete itd, v istem cenovnem rangu recimo...?

Lp
Peter

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
1. Se da, ampak je potrebno malo pohekat xpje... http://guides.macrumors.com/Boot_Camp_Windows_XP_On_External_Drive
2. Obstaja.. jaz imam parallels, so pa tudi druge opcije.
3. Z integrirano se da igrat rano toliko kot na navadnih pcjih z integrirano grafo... kaj več kot mohaa, nfs porshe in quake3 jaz nisem sprobaval...

Moj naslednji prenosnik bo definitivno spet apple. Poleg izredne kvalitete (kompaktno, kvalitetno ohišje, ...) je glavni razlog za to operacijski sistem, na katerega sem se zelo navadil. XPji si mi sedaj lesen sistem.... o visti pa sploh ne bi izgubljal besed (se ji v največji meri izogibam).