Apnea -Tečaj

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
S kolegom razmišljava da bi se udeležila tečaja potapljanja na dah.
Je mogoče kateri že delal omenjeni tečaj ter kje se splača(kvaliteta/cena).

lp

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik x5x pravi: S kolegom razmišljava da bi se udeležila tečaja potapljanja na dah.
Je mogoče kateri že delal omenjeni tečaj ter kje se splača(kvaliteta/cena). lp

Evo link: H2Oteam . In ravno ta vikend se tečaj prične (tudi) v Ljubljani. Sam sem pri H2O opravil začetni (-20 m) in nadaljevalni tečaj (-24 m).
Za tem sem pa bil še na poletnem free-dive taboru (-30m). Vsekakor priporočam, Jure Daič je super inštruktor in vrhunski potapljač na dah.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Obstaja, ampak boš težko brez prakse kaj naredil. Jaz sem bil na tečaju pri Arijanu, torej apnea2000 in mi ni žal. Bistvo pri apnei je to, da se naučiš pravilno vdihniti in da se naučiš pravilno sprostiti. To dvoje skupaj ti podaljša čas zadrževanja sape za nekajkrat. Sam nisem pretiran mojster, pa sem na tečaju začel recimo s 40 sekundami, končal pa z 2:30...
Veliko pa se na tečaju, vsaj na Arianovem govori o varnosti pri apnei in prav je tako. Sicer gre hitro lahko kaj narobe...

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
V bistvu, bi rad samo malo prebral osnove, ker bi rad podaljšal hobij "potapljanje". Recimo, da vidim kje delam narobe itd. Ja vem tečaj bi bil najboljše ampak ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Najprej pojdi na stran h2oteam.com, preberi vse zavihke pod potapljanje na vdih potem pa dalje. Potapljanje na vdih je super šport, ampak relativno nevarno. Načeloma naj se nebi nikdar sam potapljal, čeprav ribiči to upoštevamo lih 2x letno, ko lovimo res globoko.