APEK opozarja (SMS klubi)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Zakaj se enostavno ne prepove teh nategov kar s strani mobilnih operaterjev?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Že Einstein je rekel: "Samo dve stvari sta neskončni, vesolje in človeška neumnost, čeprav za prvo nisem čisto prepričan."
Pa valjda ne odgovarjaš na vsako sranje, ki ti uleti na telefon...

22. jul 2007
13.555
1.741
113
124
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
jaz se tudi to sprašujem, očitno diši operaterjem extra dobiček in zato nič ne ukrenejo, to bi morak apek prepovedati in ne samo opozarjati
ne-ne-1.gif

19. jul 2007
2.888
1.604
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Zakaj ne prepove teh nategov kar s strani DRŽAVE oz njenih organov. Naj delajo, za kaj jih DRŽAVLJANI plačujemo. Na Dob zaradi kaznivega dejanja poslovne goljufije + kar nekaj € € € € € € € kazni.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sporen je ta sms na linku zgoraj, ker zavaja kupca. Če bi na splošno prepovedali sms klube (kjer jasno piše kako in kaj) samo zato, ker so nekateri naivni, pa bi morali prepovedat tričetrt obstoječih reklam, top shop in nenazadnje uvest test inteligence na volitvah.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Očitno res. Predvsem pa to plačaš ti mobilnemu operaterju, on pa naprej temu klubu. Torej imajo mobilni operaterji s temi klubi sklenjene pogodbe o nategovanju svojih uporabnikov.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Očitno res. Predvsem pa to plačaš ti mobilnemu operaterju, on pa naprej temu klubu. Torej imajo mobilni operaterji s temi klubi sklenjene pogodbe o nategovanju svojih uporabnikov.

Ja in krivi so potem takem tudi proizvajalci telefonov ker so naredili naprave ki sprejemajo take smsje.....
cool-1.gif
Tukaj je vsa krivda v nasi zakonodaji ki to dovoljuje in ne pri operaterjih. Če bi zakonodaja to prepovedovala potem tudi operaterji ne bi podpisali takih pogodb jasno kot beli dan...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Prepovedati neko specifično stvar je lahko zelo problematično, saj bo marsikdo rekel da je prepoved ne-fer (sploh če je edina podlaga za prepoved "človeška neumnost/naivnost").
Potrebno bi bilo samo sprejeti zakon/direktivo, da dohodna sporočila uporabnika ne smejo nič stati.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Potrebno bi bilo samo sprejeti zakon/direktivo, da dohodna sporočila uporabnika ne smejo nič stati.
Heh, to je edino, kar je plačljivo...

Sicer pa so sumljive štirimestne številke, ki se začnejo s 6. Torej 6xxx. Ostale štirimestne so OK.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Ja saj - če bi morali biti vsi dohodni SMSi brezplačni, bi tudi klubi počasi prenehali obstajati.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Če bi folk lepo reklamiral vse te račune, bi tudi operaterji ukrepali, (ker bi z zadevo imeli same stroške, zdaj pa lepo provizije vlečejo).

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Operater je zgolj posrednik in ga ne zanima kaj stranka, ki ima storitev pocne (se pa mora drzati clenov v pogodbi).

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Operater je zgolj posrednik in ga ne zanima kaj stranka, ki ima storitev pocne (se pa mora drzati clenov v pogodbi).
Tudi SMS kljubi so stranka mobilnih operaterjev. Če se ne držijo členov v pogodbi, naj jim mobilni operater prekine pogodbo, še prej pa naj plačajo pogodbene kazni.

Jaz sem bil nekajkrat včlanjen v neki SMS klub, brez kakršnekoli potrditve (privolitve) z mojega telefona. Očitno je nekdo prepisal mojo telefonsko številko iz telefonskega imenika ali kaj. Samo s papirnatim pristopom na dopisnici ali preko spletne strani naj se folk ne bi včlanjevalo v te klube.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Saj operater jim ob takih stvareh zatezi, je pa stvar stranke kok je "velka" in kok koristi ima operater od njih.
Ta stranka, ki je tole poslala, je na zalost kar velka.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ta stranka, ki je tole poslala, je na zalost kar velka.
Pogodbo spremeniti, da mora biti besedilo za včlanitev v SMS klub regularno. V kolikor ni, penali v % prometa v zadnjem mesecu. V kolikor se to ponovi več kot n-krat na leto, adijo pogodba.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Kot sem ze prej rekel, ce imajo s stranko miljonski promet, bodo zlo nezni do nje. Ce je pa ena leva firma ki poslje 1000 smsov na leto, jih bodo pa avtomatsko zatezili,zaracunali in zablokirali

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Tudi če je nategun milijonski, ga bi jaz raje vrgel ven. Ker drugače si bo čedalje več folka vklopilo blokade, in tudi tisti bolj legitimni bodo ob biznis.