Pred dokončnim nakupom še nekaj informacij in razmišljanj s strani (načeloma) zadovoljnega uporabnika DolceGusto sistema.
1. tako s DolceGusto kot s Martello napravo boš sproduciral kar precej okolju zelo neprijaznih odpadkov
2. DocleGusto - meni po okusu vščečen - vendar njihov (po mojem) najboljši okus - Grande Caffe Crema- pri nas ni v prodaji, Martorello sem poskusil pri prijatelju - prvi vtis ni slab, vendar za resno oceno sem ga premalo pil (pa sicer je "okus" precej subjektivna stvar
)
3. ne eni ne drugi niso prav poceni - DolceGusto - 16 kapsul 4,99 EUR, Martello (če se ne motim) 10 kapsul 2,78 EUR (oz. preračunano na 16 kapsul 4,45 EUR
4. pri DolceGusto se zadeva bistveno "podraži" ko začneš uporabljati oz. "kuhati" napitke, ki imajo mleko - tam se za en napitek porabi dve kapsuli (1 x kava, 1 x mleko)
5. če porabljeno mlečno kapsulo "pozabiš" na pultu oz. v košu za smeti te vonj po kislem mleku precej hitro opomni
6. glej točko 1 in točko 5 - zadeva ni več tako "čista" kot na prvi pogled
7. tehnično geldano ob sistema dosežeta zadovoljivo visoke pritiske .- tako, da iz tega vidika v obeh primerih dobiš kar resen espresso
8. še enkrat na produkte "z mlekom" - mleko segreti in speniti ni takšna umentnost, da za to potrebuješ "aparat" - skodelica in metlica sta dovolj
- kot dodatke napravi ni slabo, da pa potrebuješ posebno kapsulo s mlekom v prahu je pa ...
Kot na začetku povedano - kar se okusa in same uporabe tiče nimam nikaršnih pripomb - vendar, če bi takoj videl količino odpadkov bi resno razmislil o sistemo Senseo (le-tega pa ne morem oceniti - ne po tehnični strani (ne najdem koliko pritiska je sposoben spustiti skozi "pad") in ne glede okusa).
Izbira je seveda tvoja - bojim se pa da ti je nisem ravno olajšal.