Antivirusni program

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Katerega brezplačnega priporočate, morda kakšna malenkost zakaj? in vprašanje...zakaj vsi kritizirajo Northona? Kaj je tako slabega?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Norton s(m)o kritizirali pred leti, ko je veliko spustil ven in zelo bremzal računalnik. Ampak so se lani ZELO popravili, letošnja verzija (oz. 2009) pa je super - sploh ne opazim, da imam antivirus nameščen, ker sploh nič ne vpliva na delovanje, sam ugotovi kako si priklopljen na internet in ti npr. zaščiti brezžično omrežje, če ga nimaš, sam odpira / zapira porte od programov itd.

Brezplačnega pa ti priporočam Avira.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Če bi sodil pa downloadu, potem je daleč najbolj priljubljen AVG Anti-Virus Free.
Jaz ga že lep čas uporabljam na večih računalnikih, pa sem zadovoljen z njim. Poskusil sem tudi Aviro, pa nisem bil zadovoljen, zakaj, pa se že ne spomnim.
Pa ne pozabi, samo en antivirusni program je lahko naložen!

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Jst tut drgač nimam nč proti AVG-ju, prejšna leta sm mela pa Avasta, pa tut nobenih problemov. Ja no, če se je pa northon res popravu, pol pa kul. Morem zdej te odgovore posredovat naprej, ker sm se z nekom pogovarjala o teh antivirusnih programih, pa nism znala odgovorit zakaj je kateri dober. Alterjevci znate pomagat
grin1.gif

Hvala vama.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Še en glas za Aviro.

AVG je postal prav nadležen z raznimi browser plugini in podobnim. Če jih izklopiš, pa v taskbaru jamra, da ne deluje optimalno.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Tisto z jamranjem je res in jaz sem pustil vklopljene vse opcije. Niti nisem gledal, kaj pomenijo, ampak moteče niso (vsaj po 1 mesecu uporabe).

Jaz sem do AVGja prišel preko googla: search za free antivir in to je bil najpogostejši zadetek na prvi strani
smile-1.gif
Na podoben način sem se odločil tudi za FW - Comodo. Zdej koliko je ta kombinacija pametna ne vem, vem samo, da meni dela ok.

B.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Avira -> boljša od marsikaterega plačljivega, priporočam!
zmaga.gif

Norton je bil včasih izjemno požrešen, imel je velike in neredne (tedenske) popravke in znalo se je zgoditi, da je spustil kaj aktualnega mimo. Zadnja (3) leta pa so ga zelo poboljšali, tako da imamo light in zmogljiv antivirus.

Za moje pojme gre čedalje slabše F-Secure, za katerega skoraj lahko rečemo, da je postal najbolj požrešen.

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.406
6.177
113
Jaz uporabljam F-Secure že več let in čisto lepo deluje. Sproti se osvežuje in nič ne teži z raznimi nepotrebnimi obvestili.

Trenutno imam nameščeno verzijo 8.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Sem prebral, da jim je ratalo zmanjšati požrešnost kar za 1/3 napram predhodniku.
cheer.gif

Sicer pa se ni treba zapikovati v vsako besedo, to le smeti temo.
smile-1.gif