Antivirusni program

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Ker se spravljam nekako urediti tudi področje internetnega dostopa (doma) gremo zdaj v opcijo, kjer bo zadeva plačljiva po pavšalu (kar se lahko smatra da bo računalnik precej bolj prižgan...oz. bomo vkekli z neta marsikatero stvar).

Me zanima...se da (kje pri nas, idelano kar v kaki štacuni) nabaviti kak soliden antivirsuni program za nek 'normalen' denar...torej da omogoče dokaj nemoteno srfanje po netu...se pravi da bom lahko tedensko/mesečno vlekel dol novitete glede virusov ne da bi stlano skrbel, kdaj me bo kdo prijel za 'krogeljc' kot pirata.

Oz. kak predlog kje in kako do takega programa po znosni ceni.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Najcenejši je Bitdefender - za isto ceno kot samo NOD32 (antivirus) dobiš celoten paket (antivirus, antispy, firewall...).

Steve

Guru
13. avg 2007
9.968
1.850
113
zakaj pa ne greš rajši v free varjanto in 1x tedensko online scan?

drugače pa bitdefender, dobro razmerje med ceno in kvaliteto
zmaga.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pri večini ISP-jev dobiš zraven zastonj antivirus.
Vsaj pri SiOL in Amis-u.

Sicer moj foter laufe že mesec/leta AVG, pa je vse v najlepšem redu.
AVG je zastonj.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
v končni fazi bi bilo še boljše, če je zastonj!

samo rad bi imel nekaj, kar lahko uporabljaš..ne da skozi iščem neke piratske verzije ter je zajebavam s tem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
v končni fazi bi bilo še boljše, če je zastonj!zajebavam s tem.
confused-1.gif

Vse kar sem omenil, je zastonj.
OK, strogo vzeto tisto od ISP ni, ampak en ISP že plačuješ in je stvar všteta v ceno. Tak da je efektivno zastonj.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
dobiš celoten paket (antivirus, antispy, firewall...).

dajte mi še malo razsvetliti obzorje....

torej zakaj naj bi imel (oz. moraš imeti) še antispy ter firewall?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ker je spy programov več kot virusov in so včasih še bolj nevarni (recimo keyloggerji, ki avtorju lepo pošiljajo vsa gesla, ki jih pišeš po straneh).

Firewall pa proti vdiranju v računalnik - nekaterim se zdi to brezveze, ampak ko ga daš gor in ti sporoči, da imaš dnevno po 2000 poskusov vdora, pa ti ni več tak vseeno. V 99% gre sicer za iskanje nezaščitenih portov, kar popravki od Winsov večinoma popravijo, ostali 1% pa so namenski vdori z namenom ustvarjanja zombi računalnikov, podtikanja trojancev...

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
z avastom imam jaz slabe izkušnje. sem ga nekaj časa uporabljal in takoj dobil nekaj nesnage na računalnik, zato sem hitro prešel nazaj na NOD.
na tistem testu zgoraj se je najbolje obnesla avira, ki je tudi zastonj (okrnjena različica). ima kdo izkušnje z njo?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Res je - Avast je super stvarca, ustavi velikokrat zadeve, ki jih nekateri drugi ne (recimo trojanci na spletnih straneh ali v downloadanih zazipanih datotekah), po drugi strani pa tudi kaj izpusti. Zato pa enkrat mesečno zaženem kaki online scan (kaspersky ali bitdefender) pa je.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jope, jaz jo uporabljam na PC-ju in deluje zelo lepo pa tudi po testih se zadnje čase dobro odnese. Na laptopu imam pa McAfee, ki se ga da dobiti zastojn, vključuje pa vse funkcije- antivirus, firewall in security center.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Od zastonj variant je Avast! definitivno najboljši. Jaz drugače prisegam na Kaspersky.