Antibiotiki+alkohol

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Zbolel sem in dohtarji so mi predpisali Ospen 1000. V navodilih nisem nic zasledil, da bi zadeva reagerala z alkoholom. Mislite da lahko pijem
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Učinek bo predvsem takšen, da se precej oslabi delovanje antibiotikov. Kakšnih sinergičnih vpivov pomoje ne bo.
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
2.) Če bi imel omembe vredne učinke v kombinaciji z alkoholom, bi pisalo na listku.
1.) Vprašaj zdravnika ali farmacevta, haloo !

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Direktnega vpliva na penicilin (ospen) sicer ni. Ampak ce se ti vseeno mudi "žingat".... vsaj toliko prej popij dozo. Oz drzi se jemanja na 8 ur in ne pozabi pojemat vseh 10 dni.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Jest sm skoz pjn pa sm tud že vse žive tablete zravn pojedu(nekatere tud pokozlov) pa sm še kr žiu.
Sicer pa kakršnekoli tablete seveda ne podiram...žganje vse pozdravi!
Edino ko sem imel razjede na želodcu sem par tednov jedel tablete, to je pa vse.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Alkohol je slaba kombinacija, kadarkoli si bolan iz enega razloga - slabi imunski sistem.

Ampak prepričan sem, da ne sprašuješ zato, da bi ti kdo povedal, da ne smeš pit, ampak zato, da ti nekdo pove, da lahko piješ.
bonk.gif

Tako da v tvoji situaciji bi bilo bolj primerno vprašanje: "Počutim se dovolj dobro, da grem nocoj pit. A sploh potrebujem antibiotike?"

Odgovor je - NE!

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Odlično napisano!
zmaga.gif

Na nekoga zgoraj, češ da on vedno tako dela, pa se mu nič ne pozna - telo je kot motor.
Lahko ga vlečeš, nabijaš,... pa ne bo vidnega poslabšanja.

Potem pa nekega dne - zaradi dotrajanosti - začne vse po vrsti crkovati.

In v takih, tabletarskih primerih, pride ta dan prej kot bi sicer...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Čestitam!

Jemlješ zdravila, hkrati si se ga nalil... IN PREŽIVEL! Ej kapo dol, moj idol si. Samo še to disciplino izumijo na OI in ima Slovenija zagotovljeno zlato v Londonu 2012.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Čestitam!

Jemlješ zdravila, hkrati si se ga nalil... IN PREŽIVEL! Ej kapo dol, moj idol si. Samo še to disciplino izumijo na OI in ima Slovenija zagotovljeno zlato v Londonu 2012.
Kaj je pa tvoj problem
bonk.gif
? Saj bo bolje...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ej,
če hodiš po AC a) boš preživel ali b) ne boš preživel.

Približno tako je bilo tvoje vprašanje.

Živ bog ne zna napovedati, ali boš preživel ali ne.

Si pa polnoleten (ali tam nekje - če nisi, je pa mamica zate odgovorna, ne pa Alter), in res je tvoja stvar (ne pa Alterjeva), ali se igraš loterijo z lastnim telesom ali ne.

Ker kemija (tabletke) + alko je že takšna luštkana loterija za tvoja jetra (če že za druge organe ne).

Če pa ne boš preživel, boš pa šel na servis k Jerneju, ki - verjetno navdušeno (tako vsaj jaz vidim njegov komentar) - potem rešuje, kar se rešiti da pri ljudeh, ki take bedastoče počno.

Pa
nahrung002.gif
.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Ej,
če hodiš po AC a) boš preživel ali b) ne boš preživel.

Približno tako je bilo tvoje vprašanje.

Živ bog ne zna napovedati, ali boš preživel ali ne.

Si pa polnoleten (ali tam nekje - če nisi, je pa mamica zate odgovorna, ne pa Alter), in res je tvoja stvar (ne pa Alterjeva), ali se igraš loterijo z lastnim telesom ali ne.

Ker kemija (tabletke) + alko je že takšna luštkana loterija za tvoja jetra (če že za druge organe ne).

Če pa ne boš preživel, boš pa šel na servis k Jerneju, ki - verjetno navdušeno (tako vsaj jaz vidim njegov komentar) - potem rešuje, kar se rešiti da pri ljudeh, ki take bedastoče počno.

Pa
nahrung002.gif
.
Poglej, jaz sem vprasal ce slucajno kdo pozna te tablete in da je se kaksen stranski ucinek, ki ga ne napisejo ali pa se je komu kaj zgodilo pri tej kombinaciji. No vidis, je moja stvar in se v to debato res ne bi spuscal. Nisem vprasal za nasvet ali naj pijem ali ne! Se strinjam, da to ni najbolj pametno, samo sem reskiral. Sem pac tak clovek in mladost je norost. Zaradi mene se vi vsi cuvajte za vsak k**ac in v zivljenju ne delati nicesar tveganega, samo potem ne vem kje ti je point zivljenja. Vceraj sem prezivel nepozaben zur in to brez posledic, kje je sedaj problem? Eh kaj ljudje se vse drugo pocnejo. Konc debate, ker je zasla!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Preberi, kar sem ti že zgoraj napisal...

Tebe ni dejansko zanimalo, če je mešanje alkohola in Ospena (right?) nevarno, ti si samo želel, da ti najmanj eden napiše, da NI nevarno in da lahko potem vsaj sam pri sebi odgovornost prevališ na njega/njo in greš lepo pit.

Iskanje medicinskih nasvetov na nekem splošnem forumu (ko bi vsaj šel na kak med.over.net) v zadnjih minutah pred odhodom ven je nekako tako kot da bi inštruktorja padalstva med padanjem proti tlom vprašal, če dejansko imata padalo.

Itak... za končne uporabnike se predpostavlja, da so najbolj zabit člen verige. Zdravniki prav zato najraje predpisujejo Ospen, ker so pravzaprav bonbončki, ki resnim bakterijam ne sežejo niti do kolen. Po drugi strani so pa tudi povsem nenevarni za uporabnika in jih je nemogoče predozirat in/ali tragično mešat s kakimi drugimi učinkovinami (drugimi zdravili ali alkoholom). Zdravnik bo ob pogledu na nekega najstnika vsekakor trikrat premislil, preden mu bo predpisal zdravila, ki jih nevarno mešati z alkoholom.

Tako da - uživaj svojo mladost, ki jo očitno v neki meri poganja alkohol in držim pesti, da se zresniš še preden se vidiva.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zakaj potem sploh sprašuješ, če je itak vseeno, ker si se že odločil?

Ne, ne šparamo se za vsako figo. Res ne. Smo samo mnenja, da ni ravno naravna katastrofa, če en vikend v letu ne pijemo. Ker nisi nič rekel verjetno včeraj nisi imel ravno ohceti, da bi bilo pa skorajda mus spiti tisti kozarec šampanjca. In v takem primeru smo pač mnenja, da se nič ne zamuja, če se kakšen dan v letu ne pije.

Pač pijemo drugič...

Ti pa očitno moraš piti vsak dan.
Ker je tako, je verjetno res škoda izgubljati čas s takimi vprašanji, saj boš itak v vsakem primeru pil.
Pa
nahrung002.gif