Definitivno dobra ideja v bodoče....!
Še kdo kake zdrave praxe....krožke?
Predšolski skupini vrtca Sonček smo v prejšnjem tednu obiskali gozd, kjer nam je gospod Janez Sever odstopil prostor za igro.
www.radio-odeon.com
To je neka "klika" vrtcev - gozdni vrtci nekaj takega. Je bilo misljeno, po moje, da bi pritegnili kolikor se da, vrtce z bolj urbanih okolij. So pa "clani" povecini vaški vrtci, ki ze itak tole prakticirajo po defaultu.
Pri nas je vrtcu "deda mraz" prinesel kulco, da gor napokajo malico za celo skupino in gredo v gozdicek pa takle afne guncajo do kosila. To ze leta. pravijo starsi otrok, ki bili z mojimi v vrtcu, in so lokalci, da so ze oni v isti gozdiček hodili.
Pa prav načrtno se jih seznanja in vklaplja v vaško skupnost ali kako naj recem. Na vasi se itak vsi poznajo. In je bila mulcem ful fora, da ko so na sprehode hodili, da so imeli za cilj iti do doma od kakega prijateljcka, da je pokazal, kje živi... Niso staršev nič bremenili, ponavadi so sli samo mimo, pa je otrok s prstom na hiso pokazal. če so bili kmetje in doma ali pa obrtniki z poslom doma in imeli par minut časa, so tudi kaj prštimal za pojest in popit, pa pokazali malo, kaj pocnejo, drugače pa noben mus. Jaz ne bi niti vedela, da smo mi nas vrsti, če ne bi tok od rok živeli, da je bilo na obvestilih, naj imajo otroci kaki bidon ali flasko in ruzak s seboj, ker gredo na daljši sprehod tjapatja...
tamali vse poznajo, vse vedo kje je kaj in kje je kdo. Jaz prihajam iz mesta in tole de mi zdi fantasticno. Smo bili mi za marsikaj prikrajšani.