ANTI-Woke!1! dejavnosti....

dask

Majstr
21. sep 2023
467
528
93
V šoli pri nas imajo podobno, sodelovali so tudi pri pogozdovanju. Imajo pa tudi en dan, pa ne vem več točno v katerem razredu, ko otroci gredo od pašnika do sirarne cel postopek. Se pravi gredo pogledat krave na pašniku, molžo, hlev itd. vse do izdelave sira, jogurtov itd. Nasplošno se šola precej povezuje z lokalnim okoljem in dejavnostmi, tako da mi je super, otroci spoznavajo okolje, ljudi, kako kaj nastane, kje zraste...

• Všeč mi je
Reactions: sad in Kamele0N

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.550
10.770
113
dobro je da ne ne gredo v kaki mlin, in potem da ne potegne kakšnega otroka z dolgimi lasmi noter in skalpira zadevo, kot v AT pred kratkim.

• Haha
Reactions: trance0

dask

Majstr
21. sep 2023
467
528
93
dobro je da ne ne gredo v kaki mlin, in potem da ne potegne kakšnega otroka z dolgimi lasmi noter in skalpira zadevo, kot v AT pred kratkim.
Ja, freak accident, ki se zgodi na sto let ena je razlog, da je treba mularijo pribit na stol pred ekran, da jim pri 20 ni pet dek jasno o lajfu.... kot otroka ne bi pustil v smučarsko skakalni klub zaradi nesreče kombija pri Naklem pred 30 leti....

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.903
6.545
113
Definitivno dobra ideja v bodoče....!

Še kdo kake zdrave praxe....krožke?

To je neka "klika" vrtcev - gozdni vrtci nekaj takega. Je bilo misljeno, po moje, da bi pritegnili kolikor se da, vrtce z bolj urbanih okolij. So pa "clani" povecini vaški vrtci, ki ze itak tole prakticirajo po defaultu.

Pri nas je vrtcu "deda mraz" prinesel kulco, da gor napokajo malico za celo skupino in gredo v gozdicek pa takle afne guncajo do kosila. To ze leta. pravijo starsi otrok, ki bili z mojimi v vrtcu, in so lokalci, da so ze oni v isti gozdiček hodili.

Pa prav načrtno se jih seznanja in vklaplja v vaško skupnost ali kako naj recem. Na vasi se itak vsi poznajo. In je bila mulcem ful fora, da ko so na sprehode hodili, da so imeli za cilj iti do doma od kakega prijateljcka, da je pokazal, kje živi... Niso staršev nič bremenili, ponavadi so sli samo mimo, pa je otrok s prstom na hiso pokazal. če so bili kmetje in doma ali pa obrtniki z poslom doma in imeli par minut časa, so tudi kaj prštimal za pojest in popit, pa pokazali malo, kaj pocnejo, drugače pa noben mus. Jaz ne bi niti vedela, da smo mi nas vrsti, če ne bi tok od rok živeli, da je bilo na obvestilih, naj imajo otroci kaki bidon ali flasko in ruzak s seboj, ker gredo na daljši sprehod tjapatja... :p tamali vse poznajo, vse vedo kje je kaj in kje je kdo. Jaz prihajam iz mesta in tole de mi zdi fantasticno. Smo bili mi za marsikaj prikrajšani.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.074
5.654
113
Sej jaszt sem tud iz mesta....in isto razmišljam o tem kako čimbolj spokat vn....mam tud te opcije hvalabogu...

Mesta pri nas gredo v isti woke&multikulti shit kot na zahodu....

Treba spokat čimprej vn v svoje vasice...in center prepustit raznim Liči na Anusom....da majo svoj getto....in lahko to 1x ob priliki popucaš brez škode....