Ankete po mobitelu???

wasiriki

Pripravnik
8. okt 2007
131
0
16
Živjo,
že 2krat pred kratkim se mi je zgodilo, da so me klicali na mobi in vprašali če imam čas za anketo. Od kje dobijo mojo telefonsko številko, če je nimam nikjer javno objavljene? nazadnje me je klicalo neko podjetje ARGO. Sem pozabil vprašat od kje jim moja številka...
Kaj čez par let bodo tako nadležni kakor so trenutno še na stacinarcih?

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Delam ankete preko telefona, in ja... kličemo tud na mobitele
uf-1.gif
Je anketarjem verjetno še bolj bedno, kot tebi... ker nočeš vedet kje vse se ljudje javijo na telefon.
Številka pa se dobi od telekoma slovenije. Razen če so res kake specifične ankete o kaki določeni stvari, ki si jo mogoče kupil, naročil, karkoli .... in tam potem dal svojo cifro.

copka

Pripravnik
26. jan 2010
120
0
16
50
Maribor
Folk se nonstop pritožuje nad anketarji. Ampak nikoli ne pomislijo kako se oni počutijo. Šefovi jih terajo, če ne nema cekinov. Služba kot vsaka druga. Dela se za denar.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
ksz,
če ne drugega se je potrebno potruditi in na lep način povedati, da ne želiš opraviti ankete. to človeku vzame cca 15 sekund.
na drugi strani "žice" je zgolj človek, ki ima to nesrečo, da opravlja težko in neprijetno delo. najbrž redki uživajo v njem.
prepričan sem, da anketarji slišijo vse vrste primitivizmov, tak narod je pač naš!

wasiriki

Pripravnik
8. okt 2007
131
0
16
Nimam nič proti tistim ki anketirajo, sploh ne, spoštujem jih, ker sem v živo videl kako moraš eno in isto stvar ponavljati po 4 ure na dan. Imam pa proti podjetjem, ki ne spoštujejo varstva osebnih podatkov. Gre se za to, da moje številke simobil sigurni ni objavil, če sem pa kje kakšno nagradno igro izpolnil, pa je pisalo, da ne bodo številke posredovali tretji osebi. Mogoče se vam zdim tečen, samo hočem, da smo vsi enaki pred zakonom in ga spoštujemo. Podjetja so ugotovila, da lahko ob paketu orto u nulo kličejo zastonj (klic sem dobil iz 040), zato pa so začeli na 040 klicat.
drugače pa, ni mi težko se oglasit in v 30 sekundah odsloviti človeka ( prvih 20 ti sicer ne pusti do besede ). hehe brez zamere
LP

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.604
1.136
113
Titograd
Včasih si kak anketar tudi zasluži da ga lepo pošlješ nekam..... se mi je že zgodilo da sem lepo rekel da me ne zanima glede nekega zavarovanja, pa me začne prepričevati da je to zelo pomembno in da bi me moglo zanimati in kdaj mi lahko pridejo domov. Človeka komaj odpraviš, pa te kliče isti človek spet naslednji dan in spet isto...... pa ne veš ali se delajo norca ali so dejansko tako obupani da mislijo da si bo pa kdo mogoče le premislil če ga pokličejo večkrat
bonk.gif
no, večina si pa da lepo rečt da te stvar ne zanima.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik copka pravi:
Folk se nonstop pritožuje nad anketarji. Ampak nikoli ne pomislijo kako se oni počutijo. Šefovi jih terajo, če ne nema cekinov. Služba kot vsaka druga. Dela se za denar.

Naj gre pa delat drugam, če ne prenese odziva. Če ne bo nihče hotel delati na telefonskih anketah, bomo imeli pa ostali fino mir.
smirk-1.gif

Pa še disclaimer: poznam ogromno tega področja dela, sem doštudiral na smeri, ki se v ogromno stvareh prekriva z raziskovanjem javnega mnenja in kot študent sem delal door-to-door ankete. Zaradi tega anketarjem rečem naj pošljejo šefa v [censored], ker kličejo ob 9h zvečer in upam, da imajo ravno kontrolo.
tongue-1.gif

lp

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Če imam čas in če mi se da..potem odgovorim na anketo ampak najprej vprašam koliko časa bo trajalo...in lepo povem da če bo dlje da bom prekinil...najbolj mi pa gre na k... ko me silijo da bi nekaj kupil...pa jim 100x poveš da ne boš a oni pa kar vsiljivo...e potem pa jim začnem jaz ponujat kar jaz prodajam.
Delo je pa zahebano kot vsako drugo...trpiš in delaš...če ti ni prrav greš pa drugam.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Delala sem že ankete, kjer smo morali, če nas je nekdo vljudno zavrnil, klicat še nalsednič. In še naslednjič. In še naslednjič. Dokler človek ni znorel
smile-1.gif

Pa to nič ne pomaga da ti znoriš na drugi strani, ker poslušamo itak samo mi, ki smo po možnosti pred tem že ene 6 ur ponavljali eno isto, in nas vsak četrti pošlje nekam... Pač moreš bit totalno flegma ko opravljaš tako delo. Čeprav eni se res najdejo, ki te ozmerjajo s takimi besedami, da si prav šokiran včasih.

Kakorkoli, če pa rečeš anketarju naj pošlje šefa nekam, ker kličemo ob 21h, pa to ne bo nič pomagalo. Se tud mi pritožujemo da to ni normalna ura za morit folk, tako kot tudi ni normalno da ob nedeljah kličeh ob 9h zjutraj, ali pa ob času kosila. Ampak pač moreš. Nimaš kaj
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
oj...in kako za vraga nas domov kličejo vedno za kosilo...pa niti da imajo kamero ej.
In zakaj se more klicat ponovno še enkrat pa še enkrat

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Ja ok, VEDNO ziher ni za kosilo. Ali pa ko se mi nekdo javi, pa reče VEDNO mene kličete, danes sem že na tri ankete odgovarjal... ja res no, ne pretiravat.

Drugače ponekod je mogoče tako majhno število ljudi, ki bi bili primerni za anketo, moreš pa jih recimo kr dost dobit da odgovarjajo. In jim pol težiš, dokler ne popustijo. Al pa da res znori po telefonu, in jim pol mogoče daš mir.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Večinoma je...pol pa ker imamo dve firme u bajti pa hops še na drugo cifro zaporedoma :D

pa lahko bi se znašli...si napišeš kot da je bla anketa in sploh ne odgovarja nobeden :D

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Kako jim pa uspe istočasno klicat na domačega in na mobitel?! To se mi je že dvakrat zgodil.

"Dober dan, anketo delam....."
Jst pa: "A lahko sam moment, mam še en klic.... Prosim?"
In na drugi strani: "Dober dan, anketo delamo...."

WTF?
bonk.gif

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Jah, ne znajdemo se na tak način, ker ni ravno zanimivo da sam odgovarjaš na vprašanja o tem če ti zbiraš neka jabolčka zvestobe od lekarn ljubljana, in če si bil v zadnjih 3 mesecih na počitnicah, in kaj praviš na to da so zgradili neki stolp na goričkem ki uničuje razgled
smile-1.gif

To da sta pa dve anketi bli naenkrat pa je reeees naključje
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Aja..potem če je to za nekoga zanimivo naj bo pripravljen tudi na to da ga bo vsak ta drugi nadrl.

To je potem statistika....statistika je točno zbiranje netočnih podatkov.Po moje se vam večina ljudi izmisli odgovore in vam govori kar nekaj.

Ma je vsaj plačano toliko da se splača poslušat?

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Ja, sploh pri anketah ko folku ni najbolj jasno zakaj se gre. Recimo politika. Vsak komaj polnoleten je navdušen da je dovolj star da končno lahko odgovarja na ankete, in potem 18 letnike sprašuješ če podpirajo interpelacije, pa kako ocenjujejo delo slovenskih politikov, pa kakšno se mu zdi gospodarsko stanje v državi in podobne zadeve, na katere 18 letniki nimajo odgovora. Potem pa si zmišljujejo odgovore
smile-1.gif

In ne, ni plačano tolk da se splača poslušat, ampak po drugi strani glede na to da tam sediš in v bistvu nič takšnega ne delaš, pa tud ni tako slabo (okrog 3,5 na uro). Sej pravim, samo flegma je treba bit in skozi eno uho noter, skozi drugo pa ven.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz se še sploh nisem prijavil na novo bivališče, pa me je Tomark našel
uf-1.gif

Na telefonu pa razni agresivni prodajalci varčevarovanj (moja skovanka iz varčevanj in zavarovanj), katerim je težko pojasnit da mi ne ostane 0 keša za vlagat in da bo tako še nekaj časa...

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Slaba 3 leta sem delal kot telefonski anketar pri največjem podjetju na področju trženjskih raziskav. Večinoma telefonske dobijo od telekoma, celo za njih smo opravljali vsak teden kako anketo o zadovoljstvu uporabnikov s storitvami telekoma.
Vse je odvisno od naročnika določene raziskave. Če je to naročila Občina Duplek z namenom pridobivanja javnega mnenja o zadovoljstvu s voznimi površinami, pač slednji zahtevajo, da se anketira samo prebivalce občine Duplek. Kreira se baza številk s tega področja in voila...

Velikokrat pa uporabniki sami "dajo" svojo številko s sodelovanjem na promocijah, nagradnih igrah, degustacijah, ... Spodaj se seveda podpišejo, da dovolijo uporabo podatkov za marketinške in raziskovalne namene, potem pa se pritožujejo, da jih klicari oni pa tretji,...
smile-1.gif

Je pa razlika med ANKETARJI in "TRŽNIKI"....

Eni sprašujejo o uporabi bele tehnike, drugi ti jo želijo prodat. Prijazno poveš, da ne želiš nič kupiti, če ima vsaj malo masla v glavi bo seveda odnehal, podobno je s prodajalci cajtng, najprej 14 dni free, potem pa ga. Danica kliče in mi želi prodat cajtng po akcijski ceni za samo ...

Delo anketarja je svinjsko težko, vendar se jaz osebno nisem oziral na idiote, ki so komunicirali v živalščini, svojo "normo" sem vedno presegel. Tak ko maš čudake, ki te pošiljajo v rodne kraje, maš na drugi strani tudi folk,ki rad poklepeta.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
Delala sem že ankete, kjer smo morali, če nas je nekdo vljudno zavrnil, klicat še nalsednič. In še naslednjič. In še naslednjič. Dokler človek ni znorel
smile-1.gif

Pa to nič ne pomaga da ti znoriš na drugi strani, ker poslušamo itak samo mi, ki smo po možnosti pred tem že ene 6 ur ponavljali eno isto, in nas vsak četrti pošlje nekam... Pač moreš bit totalno flegma ko opravljaš tako delo. Čeprav eni se res najdejo, ki te ozmerjajo s takimi besedami, da si prav šokiran včasih.

Kakorkoli, če pa rečeš anketarju naj pošlje šefa nekam, ker kličemo ob 21h, pa to ne bo nič pomagalo. Se tud mi pritožujemo da to ni normalna ura za morit folk, tako kot tudi ni normalno da ob nedeljah kličeh ob 9h zjutraj, ali pa ob času kosila. Ampak pač moreš. Nimaš kaj
smile-1.gif

To ni ravno zdrava etika ... to je samo samovoljna vaših vodij in nasilna propaganda. A kakšna pravna služba sploh stoji za temi anketnimi grupami? Pokliče se, če je ne, se ga takoj vrže iz adreme z ustrezno opombo, kaj ti je bilo povedano.

Telefonske številke boste težko dobili od TS, najbrž so iz imenika. Vse ostalo pa je tajno. Razen če mate insajderja in bo enkrat nekdo še kar najebal.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Naglfar :

Iz prve roke ti povem, da jih med drugim posreduje tudi TS. Verjetno veš, da je dovoljena uporaba številk za raziskovalne namene, če se ne motim je to tudi navedeno v pogodbi o telekomunikacijskih storitveh
smile-1.gif

Vodje ali supi pa itak nimajo nič pri tem, tudi oni prejmejo baze od "ta zgornjih", ki jih potem samo smiselno razporedijo.