ANKETA o skrivnih združbah

Ali ste že slišali za obstoj skrivnih združb? (1 možen odgovor)

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Pozdravljeni!
Za seminarsko nalogo pri maturitetnem predmetu sociologija v 4. letniku gimnazije sem si izbral temo, ki govori o vplivu skrivnih(tajnih) združb na današnjo družbo.
Zaradi dokazovanja moje trditve, ki jo bom izpeljeval skozi celotno seminarsko nalogo, potrebujem Vaše odgovore na naslednja vprašanja.

Prosil bi vas, da odgovorite še na ti dve dodatni vprašanji:
1. Poznate še kakšno drugo tajno združbo?
2. Ali poznate kakšno svetovno znano osebnost (s področja politike, gospodarstva, kulture, vojske), ki je član skrivne(-nih) združb?

Nazadnje urejeno:

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Zaradi obsežnosti te teme sem se odločil število skrivnih združb omejiti. Drugače bi na to temo z lahkoto napisal diplomsko nalogo, saj je zares obširna.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ne diplomsko nalogo, kako polico knjig.
grims-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
1.triada
2. galilelo galilei,george washington,mozart...pa še nekaj najbolj znanih slo prostozidarjev:jože plečnik,anton tomaž linhart,valentin vodnik...

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
napisal sem najbolj znane,ker če bi našteval neke xy potem ta imena ne bi nič pomenila in brez skrbi ti ljudje so imeli več vpliva kot si ti misliš
wink-1.gif

malo si preberi zgodovino prostozidarstva pri nas,imen aktualnih članov se žal ne da izvedeti,boš pa srečal kako znano ime iz slo zgodovine

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
1. Slišal sem še za Opus Dei.
2. Ker so tajne združbe, kar že ime pove, tajne, je tajno tudi članstvo in ne poznam nobenega, za katerega bi z gotovostjo lahko trdil, da je član kake.

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
To drži, ampak zato ker so udeleženi v vseh najpomembnejših skrivnih združbah, sem jih dodal na ta seznam. Ker vsi politiki niso člani katere od tajnih združb, so pa prijatelji Rockefellerjev, je velika verjetnost, da so na takem položaju predvsem zaradi tega poznanstva.