Android Tasker

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Obujam staro temo, ker me zanima katerega izmed taskerjev (po možnosti free) uporabit za spodnje scenarije. Tako na hitro sem videl Tasker, MacroDroid, Actions... vsak zahteva precej poglabljanja, pa bi prosil za pomoč, nasvet koga, ki te zadeve pozna.

1. kadar sem v roaming omrežju in vključim data roaming, se mi izključi avtomatska sinhronizacija, background data (in če je še kaj takega, kar bi mi lahko žrlo prenos poleg aplikacije, ki jo uporabljam). Ko pridem v domače omrežje ali na wi-fi mora bit seveda nazaj vse vključeno tako kot je bilo.

2. ko v avtu približam telefon NFC tagu (prilepljenem na nosilec), se mi vključi BT, poveže s prostoročnim in vklopi car mode. Nimam pa še najbolj naštudirane ideje kako uredit izklop. Ideja je bila, da bi rekel ko se bt povezava prekine, toda če med potjo kdaj avto ugasnem, se mi isto prekine, ne premikam pa telefona, tako da taga ne aktiviram še enkrat...

3. če telefon priklopim na polnilec med 23. in 6. uro zjutraj, se izklopi vibra, spremeni glasnost in svetilnost zaslona. Ko ga odklopim se vse aktivira nazaj ne glede na uro.

Če ima kdo kak predlog kako zgornje taske še bolj optimizirat pa prosim za nasvet
nahrung002.gif

Pa še ena zadeva, ki pa verjetno ni rešljiva s taskerjem, me pa precej muči. V službenem wi-fi omrežju brez vpisa gesla v browserju (ki je vsak dan drugo) deluje samo exchange. Kako bi nastavil, da gre promet preko exchange preko wi-fi, vse ostalo pa preko 3G?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
prve tri točke bi po moje šlo z Macrodoridom. Samo ima free verzija omejitve glede številka "taskov" tko da ti tukaj ne morem povedat, če bi šlo vse skozi

kaj pa da si exchange email nasatviš preko kake aplikacije in določiš, da ti samo del sporočila prenese, ko si na 3G? To bi po mojem moglo obstajat.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.910
644
113
Jaz sem nekja časa uporabljal Lama: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kebab.Llama

Profili se spreminjajo avtomatično brez kakšnega klikanja ali nfc čipov.

Bistvena parametra sta lokacija in čas.

Med tednom sem imel takole:

Zjutraj ob 7:00
- telefon se iz silent mode prestavi v normalno...
- vklopi se wifi

Ko zapustim območje hiše:
- wifi se izklopi
- BT se vklopi (ker se 99% vsedem v avto)

Ko pridem v območje službe:
- vibra mode
- BT se izklopi

Ko zapustim službo
- normalno zvonenje
- BT on

Ko pridem domov:
- BT off
- WIFI on

Za vikend sem imel pa drugačne nastavitve...

Prav pogrešam tole avtomatiko, tako da si ga moram dati nazaj gor.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hudič je v detajlih
tongue-1.gif

ne vem. jst imam macrodroid, ker ima eno super funkcijo, da mi drži prižgan zaslon, vendar na zelo nizki osvetlitvi. to potrebujem v avtu.
razliko potem vidiš, ko iščeš kako točno določeno funkcijo:)

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
230
38
28
Štajerska
V avtu imam Parrot CK3100, sparjen s telefonom. Na telefonu vklopim Bluetooth in ko zaženem avto, se telefon lepo poveže s Parrotom.
V Taskerju želim ustvarit profil, ki bi avtomatsko vklopil Bluetooth, ko bi zaznal signal od Parrota.
Tako naredim nov profil:
State -> Net -> BT Near -> Name: (poiščem ime seznanjene naprave: Parrot CK3100); Addres: (vpišem naslov seznanjene naprave); Major Device Class: Any; kljukico pri: Standard Devices in Low-Energy (LE) Devices
Dodam nov Task: Bluetooth On -> Net -> Bluetooth -> Set: On

Tasker ne poveže avtomatsko telefona s Parrotom v avtu.

Poizkusil sem že pobrisat shranjeno povezavo s telefonom in jo ponovno vzpostavil, zamenjal BT Near za BT Connected, vpisal samo Addres naslov od Parrota… pa mi nikakor ne uspe.

Ima kdo kak nasvet kaj delam narobe?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Tvoja težava je da želiš da ti telefon zazna bluetoot signal od parrota čeprav imaš bluetooth izklopljen. To pa ne bo šlo. Lahko pa narediš, da ti vklopi bluetooth ko zazna dovolj hitro dviganje (predpostavka da se pelješ).

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.918
267
83
Slovenija
ali pa uporabiš app Bluetooth auto connect, to uporabljam jaz. Nastaviš prioritete naprav, katere storitve uporablja posamezna naprava.... Npr, meni se v avtu za telefonijo vključi prostoročna naprava, za glasbo pa bt radio. povezano je seveda hkrati.

22. jul 2007
13.536
1.732
113
124
Nastavi recimo, ko zapuščaš dom se ti izklopi wi-fi in avtomatsko vklopi bt in se potem poveže.
Ali pa obratno, ko prideš domov ali v znano wi-fi omrežje se bt izklopi.

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
230
38
28
Štajerska
Torej ne bo šlo, da bi šele Tasker vklopil bluetooth, ko bi telefon zaznal signal od Parrota?
Škoda.
Je katera druga aplikacija zmožna tega?

I

Izbrisan uporabnik 474

Ne razumeš - ne more telefon vklopit BT, ker BT mora že bit vklopljen, da sploh zazna Parrota. Noben telefon in/ali SW tega ne zna. Lahko pa BT vklapljaš glede na GPS lokacijo, hitrost (že omenjeno), morda WiFi HotSpot v avtu ali kaj podobnega...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tako kot je @gargy rekel!

Pa zakaj bi sploh BT izklapljal? Tolk velke porabe pa spet nima.

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
230
38
28
Štajerska
Tisti BT Near v Taskerju me je zmotil, da sem mislil da lahko telefon nekako zazna, da se je v bližini vklopila sparjena BT naprava in na podlagi tega sam vklopi BT.

Želim si, da bi se telefon avtomatsko povezal s telefonom, ko se vsedem v avto. Ali to naredim s Taskerjem, ki bi mi vsak dan ob določeni uri vklopil BT, ali pa da se BT vklopi ko zazna premikanje vozila (za kar mora spet bit vklopljen GPS (razen, če telefonu določim da za določanje lokacije uporablja WiFi, oziroma mobilna omrežja)).
Slišal sem, da nekateri uporabljajo NFC tage za vklop/izklop določenih funkcij. Ve kdo kaj več o tem?
Kateri način bi bil najbolj enostaven?

I

Izbrisan uporabnik 474

Najenostavnejši vsekakor NFC tag. Nalepiš ga na nosilec in ko položiš telefon gor, se avtomatsko izvede ukaz ači serija ukazov - izklopi WiFi, vklopi BT, zažene navigacijo, svetilnost na 100% itd.

22. jul 2007
13.536
1.732
113
124
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Nastavi recimo, ko zapuščaš dom se ti izklopi wi-fi in avtomatsko vklopi bt in se potem poveže.
Ali pa obratno, ko prideš domov ali v znano wi-fi omrežje se bt izklopi.
Ne kompliciraj in tako naredi
wink-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Ketidu pravi:
Slišal sem, da nekateri uporabljajo NFC tage za vklop/izklop določenih funkcij. Ve kdo kaj več o tem?
Kateri način bi bil najbolj enostaven?
tole s tagi je ok, tagi so na ebayu praktično zastonj (vzames tiste ki so kot nalepke) in si lahko nastavis da ko ga zazna telefon naredi praktično karkoli. Jaz sem nekaj casa uporabljal, samo mi je slo na zivce ker mi taga ni zaznal dokler nisem odklenil telefona (menda zdaj obstaja workaround). Potem sem pa to opustil in imam bt ves cas vkljucen. Vprašanje tudi ce nfc porabi toliko manj od bt v stand by... Drugače ima pa Greenpower tudi zanimivo opcijo da nastavis da ko dobis klic ali pa ti zacnes klicat preveri ce je tvoj parrot v bližini in se z njim poveže (drugače bt izkljuci nazaj), ko pa nisi vec v dosegu parrota pa bt izkljuci.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.918
267
83
Slovenija
ko sem začel uporabljati smart zapestnico, sem se navadil da je bt ves čas vključen. potem sem gledal razliko v porabi, in je praktično sploh ni bilo med BT on in BT off. Galaxy S5. Tako da je sedaj fiksno bt on.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nekateri se bojijo, da bi jim nekdo preko BT pobral vse podatke s telefona in po možnosti izpraznil bančni račun.
cool-1.gif