android root in garancija

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
zanima me, ce lahko samsunga androida rootam in garancija ostane? brez nekih modov, rabim droidwall (iz marketa), ki pa se lahko instalira le na rootan phone. glede na to, da lahko to zadevo potegnes z marketa, bi bilo kontradiktorno, ce telefona ne bi smel rootat?

zanima me dejanska izkusnja oz. ce je kdo tukaj, ki ima veze, da lahko vprasa na ram2.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
novejši samsungi imajo nek števec, ki na servisu pokaže če je tel bil kdaj rootan in s tem kršena garancija. Zadevo rešiš tako da na ebayu nabaviš za par ojro neke vrste usb ključ, ga vtakneš v tel in tisti zapisi se izbrišejo, na telefonu ni sledi da je bil kdaj rootan. Natančen postopek je bil opisan v monitorju ene 2 številke nazaj

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
aha. no, bom se pocakal, ce se kdo oglasi, ki je dejansko imel izkusnjo s servisom. bom pa sigurno prebral tist monitor, hvala za namig

zanimivo, android root wiki

Legality

On July 26, 2010, the U.S. Copyright office announced a new exemption making it officially legal to root a device and run unauthorized third-party applications, as well as the ability to unlock any cell phone for use on multiple carriers.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Števec v telefonu ne šteje kolikokrat je bil telefon rootan ampak kolikokrat je bil nanj naložen neuraden ROM, to sta pa 2 različni stvari
smile-1.gif
Telefon se lahko komot roota in unroota.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ok, sem prebral temo o galaxy S2. si bom zrihtal kljucek za ziher, pa cao
smile-1.gif

si sure, da za samo rootanje ni blema? mod me ne zanima, rabim izkljucno za droidwall

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
A ne bi poklical na servis pa vprasal ? Ker za rootanje in podobno v tujini ni nobenega problema, samo nasi najedajo.

Vsak dan berem folk ko jamra, ja pa garancija gor dol. Ja potem pa ne mrdaj ne.

You can't have your cake and eat it too.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
navsezadnje lahko tudi jaz poklicem, vendar je na alterju dost ljudi, ki se sluzbeno bavijo z mobilno telefonijo in imajo morda kaksne veze in lahko povejo iz prve roke.

tvoj spodnji komentar je pa popolnoma brezveze
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Če prav vidim takšen telefon stane preko 600 EUR? več kot resen PC.

I

Izbrisan uporabnik #488

Se dobi resen notebook tudi za 600, s katerim lahko "vse" delaš.

I

Izbrisan uporabnik #488

A je ta težava vseeno manjša, ko moraš napisati kakšen daljši tekst
smile-1.gif