Android - Pozor nezanesljivost budilke ! :)

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
...ok, tole kar se mi je danes zgodil mislim da je dobro da posredujem naprej:

Danes zjutraj se zbudim ob 7h sam in gledam naokoli, kako da je tako svetlo, saj imam budilko že cel lajf med delavniki nastavljeno na 5:45 ...primem za moj dva tedna stari Galaxy S in na katero koli tipko pritisnem telefon začne vibrirat in ekran je temen(off). Se pravi Android se je sesu na standbyu med tem ko sem jaz spal in zaradi teega sem zamudil na jutranji sestanek na šiht (hvala bogu da je bil MeshanjeMegleType sestanek) ...no tko to je ...zdej grem pa med malco v BigBenga po en klasik deset€ buzzer budilko s 220V napajanjem in 9V backup baterijo - mislim da bi morala biti priložena v boxu s android telefoni tako kot baterija, polnilec in slušalke.

Lep vikend
cheer.gif

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
in gremo takoj na forum potožit...
ga imam od takrat ko ga je začel Mobitel tržit in se to ni naredilo niti enkrat...
shocked-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik boogle pravi:
...ok, tole kar se mi je danes zgodil mislim da je dobro da posredujem naprej:

Danes zjutraj se zbudim ob 7h sam in gledam naokoli, kako da je tako svetlo, saj imam budilko že cel lajf med delavniki nastavljeno na 5:45 ...primem za moj dva tedna stari Galaxy S in na katero koli tipko pritisnem telefon začne vibrirat in ekran je temen(off). Se pravi Android se je sesu na standbyu med tem ko sem jaz spal in zaradi teega sem zamudil na jutranji sestanek na šiht (hvala bogu da je bil MeshanjeMegleType sestanek) ...no tko to je ...zdej grem pa med malco v BigBenga po en klasik deset€ buzzer budilko s 220V napajanjem in 9V backup baterijo - mislim da bi morala biti priložena v boxu s android telefoni tako kot baterija, polnilec in slušalke.

Lep vikend
cheer.gif

Sicer budilka še ni zatajila...tale back screen se mi je pa že parkrat pojavil.... mam pa Desire-a

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.101
456
83
45
dolenska
Desire v lasti. Budilka dela, black ekran je že bil.
Nč hudega.

(po parih mesecih pogrešam n95
frown-1.gif
)

tofsy

Pripravnik
16. feb 2009
87
11
8
Tudi meni se je to že zgodil na HTC - ju, tak da ne samo Samsunga krivit.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Hja, jaz telefonom ne zaupam (me je tudi kaka nokia že pustila na cedilu), zato je doma klasična budilka, na poti pa teleon + ura ali telefon + računalnik.
Se mi je pa zadnjič na galaxyju zgodilo, da sem se sam zbudil minuto pred bodilko, ugasnem bujenje, pa se je čeu pol minute vseeno oglasil ...

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
meni se je to že zgodilo na večih telefonih nokia - symbian.Jaz nikoli ne stavim na eno, imam 3 budilke (vedno nastavim mobitel plus 2 klasični). Tako kot mobitel mi je tudi že zatajila klasična budilka, čeprav so bile baterije OK.
JAz pač ne smem zamudit v službo, zato imam potrojem sistem:)

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.474
113
Za par evrov se dobi radijsko vodena budilka (signal DCF 77), ki vedno kaže na sekundo točen čas, se sama prestavi na zimski/poletni čas in ohrani nastavitve tudi ob izpadu elektrike (poleg omrežne napetosti uporablja baterijo).
cheer.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Zanimivo. Na Iphone-u uporabljam že vsaj 2 leti budilko vsak dan. Do zdaj še ni zatajila
smile-1.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Jaz uporabljam budilko na telefonu že od 2 mobilnega telefona (prvi Sony ni imel ure
stupid-1.gif
) se pravi cca 10 let in mi še nikoli ni zatajila.

Zadnje pol leta tudi na Desire budilka dela tako kot mora. Je pa res, da mi enkrat (na srečo med vikendom) alarm ni zvonil, vendar je bila tu moja krivda, ker sem se igral z task killerjem in po pomoti ubil proces. Sedaj je na ignore listi in težav ni več (pa tudi task killer sem se odvadil uporabljat).

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Je pa res, da mi enkrat (na srečo med vikendom) alarm ni zvonil, vendar je bila tu moja krivda, ker sem se igral z task killerjem in po pomoti ubil proces. Sedaj je na ignore listi in težav ni več (pa tudi task killer sem se odvadil uporabljat).

To je tudi razlog v 99% primerov, zakaj budilka zataji.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
meni se je na htcju to 2x zgodilo in to tak da je bil zvonec budilke nastavljen čisto na tiho. odkar pa več nimam sense gor in namesto tega alarm clock plus, se mi to več ni zgodilo

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
meni se je na htcju to 2x zgodilo in to tak da je bil zvonec budilke nastavljen čisto na tiho. odkar pa več nimam sense gor in namesto tega alarm clock plus, se mi to več ni zgodilo

Na Senseu je jeba, ker se glasnost alarma v primeru serijske budilka aplikacije, nastavlja le v njej, sistemski volume ne vpliva nanj.

V serijskem Androidu je privzeta glasnost alarma vezana na glasnost zvonenja. Tak da zahvala HTCju za njegovo napako.