Android OS

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

ksz...

Ker se mi ta zadevica (htc hero) kljub mojim dosedanjim prepričanjem, da si raje naredim luknjo v koleno, kot da se vežem pri operaterju
rolleyes-1.gif

Sedanji telefon je SE G900 v razpadajočem stanju
jezen.gif
, kjer mi baterija po dobrem letu zdrži cca 2,5 dni. Malo se oziram tudi za SE Satiom. Telefon uporabljam v prvi vrsti za telefoniranje (dnevno 20-50 klicev), sms-janje, mesečno pošljem par mailov in mms-ov. Aja, pa telefon zaradi narave dela večinoma prenašam po žepih (jakna, hlače,...)
Če se še kaj spomnim, dopišem... Vnaprej hvala za vse podatke.
roza.gif

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
ksz je bil napisan, ko je bil post v temi o Mobitelu, pa sem ga samostojno prestavil.

LP

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Ynos, hvala za zgornja linka. Vedno bolj sem navdušena (sploh nad belo verzijo
srce-1.gif
)...
Glede na to, da uporabljaš Herota, bi te prosila, da mi odgovoriš še na nekaj vprašanj:
1. Ni mi najbolj jasen sistem izbiranja kontaktov iz phonebooka. Na Youtube je prikaz, ko enostavno klikneš na Phone, prikaže se ti tipkovnica in iskalno polje, v katerega vtipkaš ime in voila, že lahko kličeš. Kako pa zgleda, če imaš več kontaktov pod podobnimi imeni in ne veš, katero je pravo, npr. Marko gsm, MARKO NOVAK, Marko skače,...?
2. Ali lahko posameznim kontaktom določiš svojo melodijo zvonenja (najbrž lahko, ampak...
tongue-1.gif
)
3. Ali imaš možnost določanja profilov (normalno okolje, zunaj,...) - sicer ni pogojeno, ker na UIQ tudi nimam, pa živim...
smile-1.gif

4. Kvaliteta fotk (glede na to, da ima G900 5 mp, sem ful razočarana nad kvaliteto
rolleyes-1.gif
)?
5. Občutljivost TS na pritiske, glede na to, da bi telefon romal iz žepa v hlačah v žep od jakne... in tako velikokrat na dan...
rolleyes-1.gif
, vidnost (preglednost) zaslona na svetlobi (soncu)?
6. Ali ima možnost t.i. hitrega izklopa zvonenja, kot ga imajo (khm
grin1.gif
) normalni telefoni ali si moraš vzeti dopust, da to narediš?

Glede odzivnosti sploh ne bom spraševala, ker bolj počasne zadeve, kot je uiq, najbrž ni...
rolleyes-1.gif

Uf, sem se razpisala...
grin1.gif
Še to - pri TM HTC Hero v paketu 30 199 eur (vezava za 2 leti).

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
1. kontakte išče glede na ali vtipkano cifro ali ime, vzame tisto kar se ujema z imenikom ali pa s seznamom zadnjih klicev. To ima dobro urejeno.

2. Mislim, da ziher lahko. Nisem tega probaval.

3. Tudi nisem probaval. Sem imel tudi sam prej P1i, pa sem zgleda čisto pozabil.
smile-1.gif
Možno, da so profili "scenes", ki ti spremenijo tudi vizualno podobo menijev (home, work, play itd..)

4. Kvaliteta fotk ni dobra.
smile-1.gif

5. Občutljivost na pritiske? Obučtljivost na dotik je izjemna - torej je odziven. Zaslon pa je tudi zelo odporen na praske.

6. En daljši pritisk na desno tipko in potrditev z isto tipko. Lahko si daš pa tudi kako ikonco, pa jo klikneš da stiša telefon.

PS: Jaz sem šel z P1i na Herota. Ni primerjave.
smile-1.gif

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
PS: Jaz sem šel z P1i na Herota. Ni primerjave.
smile-1.gif

Jooooooooj, ne delaj mi še večjih luštov, kot jih že imam...
cry12bpy.gif

Trenutno se dogovarjam, da bom na G900 zamenjala ohišje, ker pa je že vse drugo poleg tega tudi začelo crkovati (1x menjan TS, 1x display, trenutno opažam, da je TS spet postal neodziven na nekaterih mestih, slušalka enkrat ne dela, drugič spet čudežno začne delat, ko hočem nastaviti alarm, mi začne kar sam od sebe vibrirat itd, itd...
jezen.gif

Aja, še tole: kakšna je vzdržljivost baterije (sama "kurim" 20-50 klicev dnevno, dolgih od cca 0,5-3 min, 3-5 poslanih sms, občasno kak mail, kakšna odigrana igrica za krajšanje časa
grin1.gif
, občasno poslušanje glasbe)?

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz surfam dosti, non stop je MS exchange prižgan, večinoma tudi wi-fi... Mi zdrži brez problema 2 dneva. Ne vem pa koliko ostalim. Baterija je dobra za smarthpone.

glede neodzivnosti zaslona. Sklaibriraj ga... Včasih pomaga. Nekje v funkcijah najdeš.

B81

22. jul 2007
37.659
10.950
113
To moraš telefon v roko vzet in v živo sprobat, to po forumu je bolj tako...

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
@Supergirl: Kar se tiče zaslona, tvoj G900 ima rezistivni zaslon, ki deluje na principu dveh folij, ki zaznata pritisk ob združitvi (zato se zaslon tudi rahlo upogne), Hero, iPhone in novejši imajo pa kapacitivni zaslon, ki deluje na principu naboja v človeškem telesu in je kot sam čisto trden. Med občutljivostjo tukaj ni primerjave in se kapacitivni odrežejo bistveno bolje, nekatere pa odvrača dejstvo, da na takih zaslonih ne morejo pisati s pisali in jih uporabljati z rokavicami.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce koga zanima: deluje na principu spremembe kapacitivnosti zaradi spremembe dielektrika (zrak zacasno nadomestis s svojim prstom, ko ga postavis zraven zaslona). Zaradi tega se spremeni frekvenca oscilatornega kroga, katerega sestavni del je tudi omenjeni zaslon-kondenzator, to spremembo pa je preprosto zaznati.

Ce bi deloval na naboj, bi se ta naboj moral najprej pretakati (ne mores ga meriti brez da bi ga potrosil) in za povrh ne bi mogel biti vedno enak ze pri enem cloveku, kaj sele pri razlicnih ljudeh (odvisno od oblacil, gibanja, izpostavljenosti itd.), potem bi imel hude probleme vsakic, ko bi se priblizal kaksni napravi ali pa hisni napeljavi, itd.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Resnici na ljubo z rokavicami sem imel probleme upravljati ve telefone do sedaj... od resistivnih zaslonov do tipkovnice...
jap...js sm sprobu kak teden nazaj na omnii, pa zlo zlo težko da kej nardiš z rokavicami:)
tko da...novem pa kako gre s tistimi platnenimi, morda je kej bolš:)

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ve kdo kak se lahko slike razporedi po mapah na Herotu?

Malo mi je nepraktično, da so vse slike zmetane v isto mapo.