Android obveščanje o mailih + backup

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Pozdravljni,

zanima me ali obstaja kakšna aplikacija za android, ki obvešča o prispelih mailih na "gmail"? Ne želim si nastaviti potisne pošte, ker hočem imeti pošto shranjeno v inbox-u na spletu na mobitelu pa le kopijo oziroma obvestilo.

Kakšen program priporočate za backup podatkov (sms, klici, imenik, itd.)?

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kako to misliš: ''Ne želim si nastaviti potisne pošte, ker hočem imeti pošto shranjeno v inbox-u na spletu na mobitelu pa le kopijo oziroma obvestilo.''

Saj gmail nikoli ne briše mailov, vedno ostanejo shranjeni na spletu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kako to misliš: ''Ne želim si nastaviti potisne pošte, ker hočem imeti pošto shranjeno v inbox-u na spletu na mobitelu pa le kopijo oziroma obvestilo.''

da ga ne bo zmedlo
wink-1.gif

kar narediš (brišeš, prebereš, odgovoriš.....) na telefonu, se naredi tudi na spletu.

če te skrbi prostor na telefonu, se priponke ne prenašajo same.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
zmaga.gif
To je res ja, bi moral dodat, da če zbrišeš na telefonu, se bo tudi na gmailu.

Jaz imam sicer odprt outlook-ov račun in se mi vsi gmaili forwardirajo tja. Potem pa imam na telefonu outlook-ov klient in tudi, če kaj zbrišem, mi ostane 'arhiv' na gmailu nedotaknjen. Doma pa odpiram gmail preko Windows Mail in tam potem brišem, če je treba.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Vse je odvisno od nastavitev.Če zbrišeš na telefonu ni rečeno da se bo zbrisalo tudi v arhivu.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

da ga ne bo zmedlo
wink-1.gif

kar narediš (brišeš, prebereš, odgovoriš.....) na telefonu, se naredi tudi na spletu.

če te skrbi prostor na telefonu, se priponke ne prenašajo same.

Poizkusil sem že vse nastavitve vendar je vedno enako. Nastavil sem gmail, ki je že naložen na na telefonu vendar enako.

Mail mi prenese na telefon in ga na spletu ni več na telefonu ga ne izbrišem! Recimo, da sem ob sinhronizaciji prejel 5 mailov, ki so se prenesli na telefon.

Ob naslednji sinhornizaciji se 2 ohranita trije pa zbrišejo (jaz jih nisem označil za brisanje) in priletita dva nova. Treh zbrisanih nimam niker. Zgodilo se je tudi že, da se ob sinhronizaciji samo pokaže mail ampak ga deansko nimam na telefonu in tudi v inboxu izgine.

Naložil sem na novo programsko opremo na telefon, preklikal nastavitve v telefonu in na gmailu ampak ne najdem rešitve. Vmes sem še na servisu spraševal vendar nisem dobil pametnega odgovora.

Zato sem obupal in iščem samo nek "reminder" o prispeti pošti in to je to, ker hodit vsake 10 min na splet in preverjat je brezveze
confused-1.gif

Imam android 4.2.2.

V kolikor ima pa kdo rešitev pa še toliko bolje
cheer.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
To ni normalno, da se ti sporočila iz Inboxa sama brišejo, ali je napaka v appu ali pa v nastavitvah. Za test si iz marketa snemi kakšno free verzijo email appa (svetujem Aquamail) in potestiraj in če vse dela ok, je nekaj s tvojim Gmailom narobe.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
To kar ti želiš je prav osnovna funkcionalnost gmaila in gmaila na androidih, še ni bilo težav na nobeni android napravi.

Kateri telefon pa imaš, če ni skrivnost?

Verjetno je res kakšna napačna nastavitev.
Edino če bi ti rad, da je še vedno označen kot neprebran, kljub temu, da si ga prebral na telefonu.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Preberi moj prejšnji post - po moje imaš gmail nastavljen na POP in ne ne IMAP - ti želiš IMAP.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Morda je pa "hakeljc" v tem kaj uprabljate. Uporabljate gmail ikonco, ki je na zaslonu oziroma dodate račun med nastavitvami (dodajanje računa/gmail)?

Kako je označen v inboxu na serverju mi je vseeno, samo da je tam:)

Aja še nekaj bom poizkusil še IMAP, čeprav to je potem sinhronizacija v obe smeri ampak lahko poizkusim še to. Ali se da nastaviti, da ne prenese vseh mailov za nazaj iz strežnika (jih je veliko)? Ampak recimo samo od danes naprej?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Saj se ti ne prenesejo vsi maili. Ne vem točno kako je na androidu rešeno, načeloma pa na telefonu jih imaš nekaj vidnih (npr. zadnji teden), ostali so pa na strežniku, če nek mail ni viden na telefonu ne pomeni, da je izbrisan. Brišejo se samo tisti za katere eksplicitno daš ukaz briši.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Si siguren, da na web gmailu nimaš kakšen pogled, ki ti prikazuje samo neprebrana sporočila? Ker da bi ti telefon brisal prebrana sporočila se mi ne zdi verjetno. Tudi z search znotraj web gmaila ne najdeš sporočil, ki so "zbrisana"?

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik aver pravi:
Morda je pa "hakeljc" v tem kaj uprabljate. Uporabljate gmail ikonco, ki je na zaslonu oziroma dodate račun med nastavitvami (dodajanje računa/gmail)?

Jaz sem bil pod vtisom, da uporabljate aplikacijo za gmail od googla in ne odjemalca za pošto.
Zato vse moje navedbe mišljene za aplikacijo, čeprav ne vidim razloga, da ne bi bilo možno na odjemalcih enako nastavit.

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Danes sem si nastavil aplikacijo gmail in imap v samem gmailu. Ob sinhronizaciji je pričel prenašativse maile za nazaj, na vrhu s eje izpisalo 999+.

Prenosu ni bilo videti konca in sem hitro prekinil sinhronizacijo. Pred tem sem nastavil v gmail aplikaciji maile za 1 dan.

Ali se ne da omejiti, da mi prenese samo trenutno in od sedaj naprej in ne celotno zgodovino za par let nazaj?
13.gif

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Citat:
Uporabnik titov pravi:
https://support.google.com/mail/answer/2819492?hl=en

Days of mail to sync

You can set the number of days of mail that you want to automatically sync and store on your device. To save on device storage, you can set fewer days of mail to sync, but keep in mind that unsynced messages won’t be available offline.

Kot sem napisal zgoraj sem to nastavil na 1 dan, prenaša pa vse ustavil sem ga, ko je pričel prenašati že 2012 maile
confused-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Hmm. Android.
smile-1.gif

Potem pa poskusi kak drug email odjemalec, nekatere so že priporočali tudi na alterju, malo pobrskaj.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Hmm. Android.
smile-1.gif

Daj ne pametuj s takimi, imel že vsaj 5 androidnih naprav pa nikoli niti približno takih težav - še posebej ne s pošto.

Aver ti pa že napiši kateri aparat imaš in katero verzijo Gmail aplikacije imaš.