Android noob

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Zaradi potreb sem nabavil TravelSIM. Ker mi ni do tega, da bi s seboj tovoril dveh telefonov ali celo enega stalno odpiral in menjal SIM, sem nabavil Samsung S Duos - in tako naredil nekaj, čemur sem se dolgo uspešno izogibal: zamenjal telefon za računalnik, ki zna tudi telefonirati - in odprl gmail račun.

Najbolj nujno potrebujem opis, kako v Androidu lahko preusmerim klice (kar je point TravelSIM-a). Včeraj sem prešlatav vse mogoče nastavitve, vendar do kakšnega menija preusmerjanje vhodnih klicev nisem prišel.
Predem začnem eksperimentirati z USSD kodami in/ali se izgubljati na M@ spletnem potralu, bi prosil za pomoč.

In ker sem noob, bi prosil še za spisek tistih nekaj (3 - 5?) essential programov. Ostalo bom že sam raziskal.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
697
113
Odpri aplikacijo za klicati (tista s številčnico) in idi pod settings.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Za preusmeritve odpreš aplikacijo Telefon (tam ko imaš številčnico in vpišeš cifro ko želiš nekoga poklicati), pritisneš menijsko tipko (leva soft tipka od HOME tipke), izbereš klicne nastavitve in imaš potem rubriko Posredovanje klicev, Glasovni klici

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Še jaz, da izkoristim temo.

Pri zgrešenih klicih sem imel na starem telefonu uštimano, da mi je vsake toliko časa potreslo. Sedaj mi res ledica blinka, samo to ni to .

Kako bi tole naštimal?

edit: specifically, setting>motion>smart alert on the international GS3 bomo vidli.

To je bilo še na motoroli v3
srce-1.gif
... sedaj pa tale zgoraj, sem se spomnu da bi bilo kaj takega fajn imet.

Dobro to je, če telefon premikam. Je kje kaj takega tudi če je na miru, da vsake 10min potrese ali kaj takega?

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
697
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Pri zgrešenih klicih sem imel na starem telefonu uštimano, da mi je vsake toliko časa potreslo. Sedaj mi res ledica blinka, samo to ni to .

Kako bi tole naštimal?

edit: specifically, setting>motion>smart alert on the international GS3 bomo vidli.

srce-1.gif

Dobro to je, če telefon premikam. Je kje kaj takega tudi če je na miru, da vsake 10min potrese ali kaj takega?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rageconsulting.android.lightflowlite

Lahko spreminjaš barvo ledice glede na notification, nastavljaš pa lahko tudi periodična zvočna opozorila in vibriranja.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.835
140
63
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Kako bi tole naštimal?

srce-1.gif

No led
zmaga.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
jaz ti priporocam root in nato droidwall oz. android firewall (vsaki aplikaciji posebej dolocis, kako se povezuje, ali 3G ali wlan ali oboje). koristno pri porabi baterije, saj lahko aplikacijam preprecis nepotrebno povezovanje na 3G omrezje. in pa seveda zmanjsas stroske, spet odvisno kak data plan imas. vcasih res ni potrebe da se ti prek mobilnega omrezja vse aplikacije updejtajo in povezujejo. jaz imam recimo dovoljeno maile, mmse, browser, facebook, twitter in youtube (pa se kaksne malenkosti), vse ostalo sem omejil na wlan.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.926
6.001
113
Da, v google playu (na telefonu) pod settings označiš "update over wifi only", izklopiš "auto-updates & notications" ter spodaj izklopiš "google admob ads".
Vendar to velja samo za aplikacije, ki so nameščene iz playa (uradni market), 3rd party lahko še vedno hodijo na net in se "updejtajo".
V praksi se splača omejiti dostop s FW na ravni aplikacije zato, ker 3/4 free aplikacij kaže neke online reklame, kar porablja data povezavo.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16