android in bluetooth (samsung galaxy spica)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Živjo,

Matram se na dveh računalnikih. Telefon in računalnik se nekako sparita med sabo, potem je pa konec. Kot da telefon ne ponuja nobenih storitev in obratno. Je lahko bluetooth na androidu dejansko popolnoma kastriran in neuporaben?
confused-1.gif
S sonieriki in nokiami nikdar nisem imel težav...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Vidim, da je vseskup en drek. Sem instaliral Bluetooth file transfer in valjda zateži, da rabim android 2.0. Zdaj pa čakam, da samsung izda obljubljeni 2.1...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sej ga je, 17. marec naj bi bil dan uradne izdaje. jaz imam drug problem, ko se na noben način računalnik in telefon nočeta sparit ... računalnik ga zazna, ampak to je tudi vse.

da bi na Macu kaj naredil, pa - you wish, ker ima samo Windows podporo (pa še to Seven ni nikjer omenjen ...
tongue-1.gif
)

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Pi... mam jaz isti problem....
frown-1.gif
Kupil 2 dni nazaj i5700 "zaradi" tega ker sem videl da se ga da nadgraditi na Android v2.1 vendar ko povežem telefon se ne zgodi nič oz. vidim da nekaj zazna vendar potem nič (zaenkrat probal samo na enem računalniku). Grem pod update naprave v Samsung NEW PC studio in pove da je že nadgrajena pa čeprav ni....

Lahko kdo kej pomaga?
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
sej ga je, 17. marec naj bi bil dan uradne izdaje. jaz imam drug problem, ko se na noben način računalnik in telefon nočeta sparit ... računalnik ga zazna, ampak to je tudi vse.

da bi na Macu kaj naredil, pa - you wish, ker ima samo Windows podporo (pa še to Seven ni nikjer omenjen ...
tongue-1.gif
)

Ok, vidim, da je bil 17. marca res izdan update (sicer piše da samo za Nemčijo in da bo za ostale trge kasneje). Zdaj pa nagradno vprašanje - bo tisti samsungov studio delal na windows 7? Načeloma nimam nobene želje to solato gor tlačit, ampak zaradi upgradea pa bom naredil izjemo. Sicer pa se meni bluetooth b.p. spari z notebookom z win7.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne dela nič, ker enostavno ne moreš povezat oz. usposobit faking drajverjev, da bi ti faking telefon dejansko zaznal komp.

no, imam pa eno boljšo novico - ta jajca od telefona znajo tudi leteti, še več - preživijo tudi trše pristanke, pa tud pozna se mu nič ne ...

skratka, če komu rata, kako za vraga sploh skonektat ta telefon s KATERIMKOLI kompom, naj javi, da vidimo če sploh obstaja možnost, da povežeš komp s telefonom.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jop, pri meni je isto. Čaka v neskončnost in se ne poveže s telefonom. Pri samsungu so pač moderni in za windows 7 še niso slišali.

Čeprav zdajle malo gruntam... meni normalno dela prenos podatkov prek kabla, če v telefonu izberem "mount". Potem dela normalno, kot vsak zunanji disk. Mogoče bi moral isto naredit, ko ga povezujem v studiu? Bom kasneje probal, zdaj poležavam
nahrung002.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
New PC Studio ne dela na windows7. Na sedmici dela Kies, tukaj je pa problem, ker Kies podpira Android 2.0 in naprej.

Zato moraš NPS namestit na XP/Visto, počakat da pride update, posodobit telefon in potem na sedmico namestit Kies.

NPS ti mora normalno prepoznat telefon, čim vtakneš usb kabel (brez mounta, ugasnjen mass storage), potem pa ti pove, da je Spica podprta samo za upgrade (ki pa v tem trenutku še ni mogoč). Ostale funkcije NPSja ne delajo.

NPS si prenesa iz te povezave: http://si.samsungmobile.com/supports/so … sw_type=SW

Preden se lotiš namestitve tega NPSja, pobriši iz računalnika vse kar je samsungovega, da se ne bi kakšni driverji, ki so ti ostali še od prejšnjih pc studijev, kregali med sabo.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
No, sporočite ko bo uradni update na voljo - tudi pri meni dosedanje igračkanje ni odobrilo sadov.

Še vprašanje glede zaščite telefona pred praskami - ima kdo kak predlog glede torbice/silikonske prevleke/zaščite zaslona?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Morphey hvala za tole.Očitno bom moral upgrade naredit v službi, kjer se še najdejo računalniki izpred windows 7
wink-1.gif

Sedaj pa samo še počakat, da bo upgrade navoljo tudi za nas balkance (za nemce je menda že)
smirk-1.gif

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Nadgradnja je do sedaj le za Nemce. Za ostali del Evrope bo bojda enkrat v aprilu, datum pa še ni znan.

lp