android gmail app razvrscanje mailov

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
v gmailu imam vec racunov, tudi negooglovih. imam vklopljeno da mi kaze maile od vseh naenkrat, pa me zanima ce je mozno da bi jih locil nekako... da bi takoj vedel s katerega racuna pride... recimo da bi bil od vsakega racuna text druge barve, pravtako tist krogec spredaj...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Pri nastavitvah uvoza si nastavi za vsak račun svojo oznako (label). Potem pa si lahko filtriraš maile po teh oznakah.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
kako bojo loceni? ker ce jib bo razmetal v svoje "mape-label-e", nisem nic resil... je isto kot ce preklopim da mi pac prikazuje vsak mail posebej...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Kako da ne? "Label incoming messages"...

Import-POP3-Account-in-GMail.png

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
uf... sem zdej malo študiral zadevo...

sem v gmail dodal svoj mail... pa nekako dela... morem še stestirat, ker če pošiljam iz svojega na gmail, ga ne označi z labelo-om... ampak pomoje zato, ker sta povezana računa...

je pa to drugače, kot če v android app dodam svoj račun...

mah, sam to ni to... zdej mi na pc, v thunderbirdu, kjer imam oba računa dodana, prikazuje mail v mojem mailu in v gmailu... torej, 2x...

jest sam na telefonu rabim, da bi bilo presoritrano ko so prikazani vsi nabiralniki...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Probaj/testiraj Aqua Mail od MobiSystems. So pa tudi drugi email odjemalci, ki se mi zdijo boljši of Gmail-a, ampak na Aqua Mailu sem že leta in nobenih težav.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
evo testiram...

en kup nastavitev... ampak ok...

moti me edin, ker ne dobivam takoj sporočil o prejetem mailu. Kdaj pride hitro, kdaj tud po 5min ne, kolikor imam nastavljeno... Kaj pomeni v nastavitvah Mail, receiving -> System settings -> Observe all?

a scheduled synch imaš vklopljen?

gmail se ponavadi oglasi takoj, ko pride mail na pc...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Ti zamiki v gmailu tudi mene motijo. Včasih celo do takrat ko si odprem gmail, takrat jih šele naloada. Je zato kriv skoraj poln predal?
Je zato kriv kakšno varčevanje z baterijo na telefonu (to mi dela na dveh razlicnih telefonih). Ali sem samo nekoc v preteklosti nekaj pomotoma poklikal in sedaj....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
jah pomoje je nekje naštiman interval... na pc, vem da lahko daš na 1min, na telefonu tega še nisem našel...

berem pa po netu, in razna varčevanja z baterijo precej omejujejo te intevale...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
evo testiram...

en kup nastavitev... ampak ok...

moti me edin, ker ne dobivam takoj sporočil o prejetem mailu. Kdaj pride hitro, kdaj tud po 5min ne, kolikor imam nastavljeno... Kaj pomeni v nastavitvah Mail, receiving -> System settings -> Observe all?

a scheduled synch imaš vklopljen?

gmail se ponavadi oglasi takoj, ko pride mail na pc...

How do I enable Push mail?

Push must be enabled (configured) in 3 places:
(1) for the entire app,
(2) for the specific account
(3) for the specific folder(s).

Given the app’s default settings, usually only step (2) is necessary to enable push mail for an account.

(1) For the entire app: This is enabled by default, but please see app settings -> mail, receiving.
(2) For the account: This is off by default.
Long press on the account in the main window (account list) and choose “Options and Folders”, then “Account options” and you’ll see it.
(3) For the folder(s): This is enabled by default for the main Inbox folder, but is disabled for other folders.
Long press on the account in the main window (account list) and choose “Options and Folders”, then “Folders”.

Find the Inbox (or whatever other folder), tap the folder name and set it “to sync”, then tap the gears (settings) icon on the right or long press on the folder name.

You’ll see a popup window with options specific to this folder, including push mail.

Jaz imam naštimano, da mi synca različne accounte v različnih intervalih [special settings], pač glede na pomembnost, od 15 minut za služben account, do 6 ur za tiste manj pomembne. Observe all mislim, da pomeni, da je auto sync off in moraš ročno syncati, sam imam na sync even when auto aync is off. Schedule sync imam odkljukano.

Nazadnje urejeno: