Android - dobra uradna navigacija?

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Obstaja kakšna dobra offline navigacija za Android, ki ima kartografijo priznanega proizvajalca in se redno posodablja? Naj ima pokrite tudi naše kraje, po možnosti.
Ne pričakujem zastonj rešitve, hočem pa tako, ki dela out-of-the-box in se ni potrebno zafrkavati 2 dni za naložit skrekano navigacijo z 1 leto starimi kartami...
Ima TomTom, Garmin, iGo ipd. kakšno rešitev?

I

Izbrisan uporabnik #488

Eh
smile-1.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Navigon ima malo pretirano ceno, 75€ za program in 75€ za 2 leti posodobitev.
Zanimivo, da iGo nima za končne uporabnike, ampak smo zopet na piratiziranju, sicer pa kolikor berem niti ni tolko zafrkancije.
Sygic mi je malo neznan, nekje v potlačenem spominu imam težave s stabilnostjo programa ali se motim? Cena pa je zanimiva, 50€ za program in večne posodobitve se mi zdi ravno prav.

Nazadnje urejeno:

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Sprašujem pa zaradi nakupa novega telefona in edini preostali razlog za nakup še ene v vrsti Nokij je vgrajena zastonj navigacija, drugače bi se tudi jaz vrgel v Androidne vode.

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj če še naučiš naložit na telefon tudi ni slabo, se vsaj nekaj novega naučiš.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Preko marketa si vzami dol Sygic - ni omejitev kar se tiče kart in funkcionalnosti 7 dni - vse stestiraš in se odločiš in kupiš ali ne. Lahko si naložiš karte po svojem izboru po državah, ki jih želiš sprobati. Pred dnevi je prišla nova verzija 11.2. ki ima kar nekaj novih dobrih funkcionalnosti.

p.s. Sem oziroma uporabljam tudi iGO in Navigon, pa mi je Sygic nekako najbolj všeč - predvsem za Zahodno Evropo, da sem bolj jasen.

Nazadnje urejeno:

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
No, saj nisem ravno od včeraj kar se tega tiče, se mi pa ne da ubadat s tem, če ni potrebno. Raje plačam kot izgubim 2 dni časa, ki ga itak nimam.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Sprašujem pa zaradi nakupa novega telefona in edini preostali razlog za nakup še ene v vrsti Nokij je vgrajena zastonj navigacija, drugače bi se tudi jaz vrgel v Androidne vode.
Sama inštalacija iGO-ja na Androida ti vzame max. 5minut. Karte in dodatki pa tudi niso problem, jih samo skopiraš v za to določeno mapo.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Hvala za vse informacije, bom moral koga napalit da to pretestira. Če je res tako, je Nokia izgubila še zadnjo dobro stran in grem lahko v nakup Androidnega telefona.

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Jaz sem šel po teh navodilih in ne vem če sem porabil 5min (prvič to delal):

koraki inštalacije:
1. poveži telefon s PCjem
2. mountaj SD kartico (mount/vpni)
3. vsebino arhiva odpakiraj na root SD kartice, tako da nastane mapa "x:\iGO"
4. unmountaj SD kartico (unmount/izklopi shrambo usb)
5. na telefonu štartaj enega od programov ki zna inštalirati aplikacije (Astro, AppMonster, ...)
6. postavi se na SD kartico v mapo "iGO"
7. inštaliraj ustrezni APK za tvojo ločljivost telefona
8. po inštalaciji lahko pobrišeš APK datoteke na SD kartici v mapi "iGO"
9. štartaj iGO MyWay

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Igo se naloži hitro,prav tako Sygic,ki ima naše kraje isto pokrite kot Igo saj uporabljata oba teleatlasove karte.
Sygic je še lažje naložit,daš Sygic.apk na telefon zaženeš in ko se namesti do konca označiš katere karte si želiš prenest in že lahko greš na pot.
Seveda je pašniška verzija cenejša od tiste iz marketa po 7 dneh.
Za nadaljne informacije o zelenih poljanah pa na ZS
wink-1.gif

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Za Samsung Galaxy Tab vem da ima že naloženo kartografijo Google Earth in Google Maps, deluje brez povezave in se je v 3 mesecih 2x avtomatsko posodobil
Na Android Marketu pa če rabiš je brezplačna.
Slovenija je pokrita v celoti.
LP

Nazadnje urejeno: