Android - Data on Demand

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Lep pozdrav vsem. Zanima me, če kdo ve, če obstaja kakšen rom za HTC Desire HD, ki bi omogočal data on demand (kadar aplikacija to zahteva). Probal sem že program data on demand, ampak ni to to (ne omogoča nastavitve, da program, ki potrebuje povezavo to tudi vzpostavi). Če ni razumljivo kaj želim povedati ima tako obliko povezave nokia na symbianu in mi je tak način povezave odgovarjal. Hvala za predloge.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na androidu to ne bo šlo tko lahko.
ima drugo logiko, ali si skos na netu ali pa te ni oz. vklapljaš po potrebi. Prej se boš navadil, lažje ti bo.
Če telefon rootaš si lahko daš gor firewall, imaš skos vklopljen net, ne potrebne programe "zakleneš" in se ti samo dovoljeni povezujejo.
V teh časih in s takim telefon je skoraj must have paket z nekaj MB zakupljenih podatkov.

Predvidevam, da bi rad imel ugasnjen net in da si ti vreme vseeno posodablja?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.924
267
83
Slovenija
lahko se vzame tudi kak profile manager, pa si nastaviš celodnevni profil brez neta oz. povezljivosti, vsake toliko pa se ti vklopi profil s povezavo. Profile Scheduler + naprimer ima to možnost....

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Ja, dve stvari so zaradi katerih bi rad imel data on demand:
1. Nimam paketa prenosa podatkov, plačujem prenos podatkov po porabi.
2. Baterija gsm-ja traja več časa, če povezava ni nenehno vklopljena.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
namestiš firewall in Profile Scheduler
s firewalom onemogočiš nepotrebnim programo povezavo, s Profile Scheduler pa da se net prižge na željen interval.