Android 4.4 Kitkat in starejši smartfoni

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Nekje sem prebral da naj bi bla ta verzija androida bolj prijazna do starejših manj zmogljivih aparatov.
Na Xperii mini st15i, sem nadgradil na ICS, vendar ne za dolgo... preveč šteka... sm že nazaj na GB 2.3.... sedaj me mika ver.4.4 ..... morda bo delalo vsaj tako tekoče kot ver.2.3...
Mnenja ....?
smirk-1.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
........
Seveda pa boš lahko probal kak custom rom 4.4, če ga bo kdo na xda developers skuhal.
wink-1.gif

Sj na to sm mislu .... vem da uradno ne bo nič več ..... pa še to kar je, je malo prezahtevno za ta telefon....

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
dvomim da bo kaj bolje lahko pa sprobas, imas ze kar nekaj romov z 4.4.x

pitastrudl

Pripravnik
13. jan 2014
40
0
6
Ljubljana
Obišči stran
4.4 ima nov način optimizacije rama, namesto Dalvika, uporablja ART(andorid run time), ki poskrbi da se aplikacije hitreje zaganjajo, in pridobiš nekaj na bateriji. Problem pri temu je, da niso vse aplikacije podprte še temu načinu. Seveda velik minus za starejše naprave je,da je odvisno od developerjev če bodo podpirali še tako stare naprave. potem je še vprašanje če je kak 4.4 custom rom sploh stabilen dovolj za normalno uporabo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
ART je privzeto izklopljen. In po mojih izkušnjah se aplikacije veliko dlje odpirajo, čeprav se bi naj ravno obratno. Po par dnevih sem prešaltal nazaj na Dalvik. Aplikacije pa v veliki večini delajo brez problema. Zelo redke imajo kakšne manjše težave.

pitastrudl

Pripravnik
13. jan 2014
40
0
6
Ljubljana
Obišči stran
ART še ni popolnoma dodelan, moralo bi pa opaziti samo kakšne redke grafične napake v igrah, z ARTom, to bi pa moralo biti to. Jaz sem ART probal za 1 dan, in lahko rečem da so se kar hitreje apliakcije odpirale, samo v Asphalt 8 mi jje včas mal zaribal
tongue-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Meni se je Google Maps odpiral po 7s. Na Dalviku pa takoj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Nexus 4 imam. Pač ART še ni zrel, bo treba še malo počakat.