Analogni inštrument

Casteneda

Pripravnik
1. sep 2007
415
12
18
64
www.chess.mojforum.si
Moj sin mi teži, da potrebuje v šoli (Vegova, 1. letnik) en analogni inštument. Zdi se mi, da on niti sam ne ve, kaj potrebuje, jaz pa še manj. Kaj bi to sploh lahko bil ta inštrument? Kaj so sploh to analogni inštrumenti? malce sem sicer "pogooglal", vendar nisem našel nič "uporabnega" po moji presoji. Hvala za morembiten odgovor...
confused-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Inštrument pomeni multimeter (Amper-meter, Volt-meter, Ohm-meter... v eni napravi). Glede na to da so digitalni inštrumenti precej bolj uporabni, ti predlagam, da kupiš sinu neko bolj poceni verzijo analognega multimetra zravn pa kupiš malo bolj kvalitetnega digitalnega, katerega bo verjetno tudi kasneje uporabljal.

Se mi zdi pa čudno, da bi v šoli zahtevali, da imajo lastne analogne inštrumente. Pri nas (sicer ne na Vegovi) so nam v šoli dali analogne inštrumente, da smo naredili par vaj in malo sprobal to čudo, za ostalo delo smo pa lastne digitalne uporabljali. Naj se prepriča, če je res analogni inštrument tisto kar potrebuje.

Poceni analogni se začnejo tam nekje pri 20€. Je pa najbolje, da greš kar v trgovino s tem materjalom pa ti bodo pomagali. Pa ne it v kakšnega Conrada in podobno "komercialno" sranje, ker imajo čist preveč napumpane cene pa še pomagat ti ne bodo znal. Predlagam da se oglasiš v Just-u (Trzin) ali HTE-ju (Roška). Lahko pogledaš tudi v IC-ju (Verovškova oz tam zravn) ampak tam ponavadi nimajo glih veliko časa za svetovanje, ker se ukvarjajo bolj z veleprodajo.

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.102
113
Bo to potreboval celo leto, ali morajo pač prinesti samo enkrat kot "domačo nalogo"? Ker kot analogni inštrument si lahko predstavljaš tudi npr. uro s kazalci, ali pa gospodinjsko tehtnico s kazalci. Analogno pomeni, da povzame vse vrednosti in je nasprotno od digitalnega... Se pravi, če oseba težka 70 kg stopi na analogno tehtnico kazalec od 0 do 70 pokaže vse vrednosti, če pa stopiš na digitalno pa ti pokaže samo vmesne vrednosti, npr. 60, 60.5, 69.9, 70.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Casteneda pravi:
Moj sin mi teži, da potrebuje v šoli (Vegova, 1. letnik) en analogni inštument. Zdi se mi, da on niti sam ne ve, kaj potrebuje, jaz pa še manj. Kaj bi to sploh lahko bil ta inštrument? Kaj so sploh to analogni inštrumenti? malce sem sicer "pogooglal", vendar nisem našel nič "uporabnega" po moji presoji. Hvala za morembiten odgovor...
confused-1.gif

najbrz gre za domaco nalogo, za razumevanje kaj je analogni in kaj digitalni prikaz. naj nese klasicno uro na kazalce. analogni prikaz casa.

za razumevanje, klasicni avtomobilski merilec hitrosti, ura, merilni instrument, klasicni barometer, na iglo, kazalec, merilnik, imajo analogno podajanje vrednosti. ponavadi analogni merilniki niso najbolj tocni, ampak gre za zanesljivo in hitro razumljivo metodo prikaza. najboljsi primer je recimo cagar za gorivo. vidis takoj, koliko goriva je se v avtu. pol tanka, cetrt, .... ce bi imel to vrednost podano z recimo 7,34 litra bi ze moral kalkulirati .....

novejse ure, videorekorderji, dvd predvajalniki, pa imajo digitalno podajanje vrednosti. predvsem zaradi tega, ker je ceneje dat 7segmentne module not, ki ti lahko izpisujejo se razne druge informacije, npr OFF, NO DISC, ....

Casteneda

Pripravnik
1. sep 2007
415
12
18
64
www.chess.mojforum.si
No, nedeljska akcija je najbrž uspela. V BTC je bilo treba iti ponj. Hvala vsem za "akcijo"
aplauz.gif

Bi meni lahko kdo izmed vas več napisal o tej napravi...?

Nazadnje urejeno:

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Hmmm... Tole na sliki je digitalni instrument, v prvem postu pa se piše o analognem...
confused-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Kot dijak srednje elektro šole sem si ga v 1. letniku tudi sam s privarčevanim denarjem nabavil. Kljub temu, da je star (Iskra Unimer 33) še vedno opravlja svoje poslanstvo. (Na garancijskem listu piše 17.2.1984
cheer.gif
)
Nabavi nekaj kvalitetnega, ker po to tvoj sin uporabljal celotno šolanje ter še kasneje v vsakodnevnem življenju.
Če zahtevajo analognega naj bo analogni saj se le tako lahko naučil pravilno razbrati podatke izmerjenih veličin, ker v življenju bo prej ali slej naletel na nekaj analognega in da ne bo potem kot butelj gledal tisti kazalec, ki se sprehaja med različnimi skalami ter številkami.
redface-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Najbolj simpl je šubler.

Aja, goddamn, sem mislil, da majo geopardy week pa mora vsak prinest po en analogni inštrument. Ja, so ti drugi napisali, sigurno rabi multimeter. Če hoče bit najjačji, kupi FLUKE.

Nazadnje urejeno: