"analogna" fotografija

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Pozdravljeni!

padla je želja da bi se ukvarjal malo tudi z fogorafiskimi aparati na film. Prej ko se spustim v kakšen nakup, si hočem malo izračunat morebitne stroške (film, razvijanje, ...). Torej, če kdo ve kolk se kej vrtijo € v tem biznisu bi bil hvaležen za info. zanimajo me predvsem cene filmov (barvnih, črnobelih) in kasneje razvijanja recimo 36 fotk 10x15 formata.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
filmi so nekje od 3 do 10 eur za 36 posnetkov. Za print pa si kupi dias skener

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
ko si ravno omenil...zadnjič sem v očetovi omari našel starega Zenita z enim objektivom. Zadeva zgleda kar konkretna, z veliko nastavitvami. Se bom mogoče poigral z enim filmom.
zmaga.gif

PS: Neko malenkost je baje treba popravit. Mogoče kdo ve, kjer bi se kdo s tem ljubiteljsko ukvarjal?

Mislim, da je tale zadeva:
zenith-e.jpg

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Uh, nekaj podobnega mam jaz tudi v omari od fotra. Pred leti sem se špilal s črnobelimi fotkami, je marsikaj zanimivega nastalo. Potem so pa cene čb filmov samo letele v nebo, prihajali so digitalni in sem pustil vse skupaj.

So pa barvni filmi dandanes precej poceni, ponekod jih skoraj zastonj delijo (sam bi sicer pričakoval, da bodo dandanes cene šle gor).

No fotru se še vedno stoži po njegovem EOS-u in kvaliteti fotk. Zdaj ima A540, ampak to seveda zdaleč ni to...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Oho! Sam imam očetovega zenita ttl, ampak ga ne uporabljam, ker se še vedno obotavljam z nabavo filma. Uporabljam pa občasno objektiv helios 44M, ki je neverjetno dobra zadeva. Če prav sklepam iz oznake 58/2 gre tudi pri tebi za eno od variant tega objektiva. Splača se ti malo pogooglat glede tega in tudi če ne misliš uporabljat samega zenita ti bo s pravim adapterjem helios zelo prav prišel.