analogna centrala za priklop faksa in slušalke

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Torej rabil bi eno analogno centralo samo za priklop faksa in DECT brezžične slušalke, ki mi je ostala od ISDN centrale (Siemens gigaset 3070). Priklopljeno bo v en kablski modem, ki ima analogni telefonski izhod...
Ker je pretvornik ISDN->analog baje zelo drag, je analogna centrala najcenejša možnost - mi lahko katero predlagate?

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Me prav zanima kdo te je nategnil, da lahko ISDN slušalko priklopiš na analogno telefonsko centralo... Zabriši v koš in za par evrov kupi "analogni" DECT telefon.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Me prav zanima kdo te je nategnil, da lahko ISDN slušalko priklopiš na analogno telefonsko centralo... Zabriši v koš in za par evrov kupi "analogni" DECT telefon.
A ne gre DECT slušalka na vsako DECT bazno?
Gigaset S1 slušalka dela na PSTN in na ISDN bazni, zato sem tako mislil.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Kolikor sem se pozanimal, naj bi brez problema delala ISDN slušalka na analogni bazni. Lahko tudi kupim analogni DECT telefon, če je res samo par €, ampak še vedno rabil analogno bazno, da gor priklopim še faks...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
DECT ni noben standard tako da pazi. Ni to ata na mamo princip, ampak je malce bolj zakomplicirano. Načeloma bi delovalo ni pa nujno, sam imam tudi stare siemens slušalke (ISDN, DECT) pa ne delajo na novejši siemens (analog, DECT) centrali.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ravnokar probal, ena ISDN slušalka Siemens S1, ena PSTN Panasonic (nimam pojma, kako ji je ime) sparjeni s Fritz!Box 7270 routerjem, ki je tudi DECT bazna. Obe slušalki delata, kot morata, edino nisem probal na Panasonicovi, če se da več MSN številk prijavit.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
Ok kar se tice razni 3rd party zadev tipa FritzBox verjetno ni problema ker iam podprte vse možne standarde. Pri povezovanju na "avtorske" centrale so pa problemi, ne vedno ampak so lahko (sploh če gre za kombinacijo stare in nove opreme).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Evo, sem panasonica še na Gigaset SX303 sparil in dela.
Tko zdaj sem pa vse kombinacije, ki jih imam doma, probal, nema više. :p

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.095
4.064
113
Potem si imel srečo ali pa si pametno kupil!
zmaga.gif

Meni doma dokaj nova Siemensova slušalka ni delala (no povezala se je, samo potem klici niso sli cez) na motorolini centrali, sem potem tisto prodal in kupil motorolino za manj denarja!
grims-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Menda je Siemens znan po tem, da njihov DECT prebavi skoraj vse, kar mu ponudiš. Menda ima Philips, enako kot Motorola kar nekaj problemov.

Ne me za besedo držat, kot kupil, tako prodal.