Amis zaracuna prenos tel. številke

kareden

Pripravnik
23. nov 2007
74
0
6
Ljubljana
Vzamem telefonijo v Telemach paketu, podpišem vse njihove papirje, zagotovijo mi, da oni vse uredijo pri prejšnjemu ponudniku - Amisu. Super, nobenih dodatnih stvari za urejat.
Sedaj pa dobim od Amisa računa za 5 €, kao za Plačilo stroška prenosa številke.Ali ni prehod od enega ponudnika k drugemu zastonj ?
Jasno, nisem plačal, sedaj mi pošljejo Zadnji poziv pred sodno izterjavo.
Plačati ali ne plačati??

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Kolikor je meni znano, stane prenos 5€, zaračuna ti ga prejšnji operater.
Jaz sem imel prenos Siol na T-2, pa sem Telekomu plačal 10€ (za dve cifri), potem mi je pa T-2 na podlagi fotokopije Telekom računa vrnil teh 10€, ker so oglaševali zastonj prehod.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
A si ne moreš vzet niti 5 minut, da bi malo pogooglal... bi verjetno že zdavnaj plačal in sedaj ne bi imel pozivov pred izterjavo?! Slovenska plačilna nedisciplina
bonk.gif

Citat:
Ali mi lahko operater za prenos številke zaračuna kakšne stroške?
Operater, ki je dajalec številke, lahko uporabniku za prenos številke k drugemu operaterju zaračuna samo enkratni znesek, ki krije dejanske stroške prenosa številke, in sicer največ v višini 5 EUR za vsako prenešeno številko. Če uporabnik istočasno vloži zahtevke za večje število številk, je skupni znesek za kritje stroškov prenosa vseh številk omejen na največ 200 EUR.

Vir: http://www.apek.si/telefonija

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Citat:
Uporabnik kareden pravi:
Vzamem telefonijo v Telemach paketu, podpišem vse njihove papirje, zagotovijo mi, da oni vse uredijo pri prejšnjemu ponudniku - Amisu. Super, nobenih dodatnih stvari za urejat.
Sedaj pa dobim od Amisa računa za 5 €, kao za Plačilo stroška prenosa številke.Ali ni prehod od enega ponudnika k drugemu zastonj ?
Jasno, nisem plačal, sedaj mi pošljejo Zadnji poziv pred sodno izterjavo.
Plačati ali ne plačati??

Plačaj če si prenesl številko moreš prejšnjemu operaterju plačat 5 eur tako je po zakonu o prenosu številke ..

Raje plačaj ker če bo sodna izterjava pol ne bo 5 eur ampak 150 eur ali več..
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Lepo da si plačal.
Ne morem pa verjet, da bi se ljudje zaradi 5€ pravdali. Kako tipično Slovensko.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Če ti je 5 EUR drobiž, lepo prosim nakaži ekvivalent na BTC naslov 1Hm8VkmREmZBLkPyXnCMD9jhv2Y5z6BX3G

Živimo v času, ko je treba vsak cent trikrat preveriti in vsak račun petkrat presvetliti, žal.

Pravkar sem izvedel, da je enega znanca banka lepo okoli prinesla. (na srečo le za trimestno število)

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.310
9.516
113
EU
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Prijazni ali neprijazni.. Podpises nekaj, cesar niti ne preberes do konca..

Ni imel s seboj očala da bi prebral droben tisk
evil.gif

Ja, prenos številke je plačliv. Iz Simobila na BOB tudi 5€.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Če ti je 5 EUR drobiž, lepo prosim nakaži ekvivalent na BTC naslov 1Hm8VkmREmZBLkPyXnCMD9jhv2Y5z6BX3G

Živimo v času, ko je treba vsak cent trikrat preveriti in vsak račun petkrat presvetliti, žal.

Pravkar sem izvedel, da je enega znanca banka lepo okoli prinesla. (na srečo le za trimestno število)
Nisem napisal, da je 5€ drobiž.
Napisal pa sem, da se zaradi tega ne bi šel pravdat. Če bi vedel koliko računajo odvtniki bi vedel kaj sem mislil.

PS: verjemi, da sem že velikokrat pomagal ljudem...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Saj jaz tudi nisem mislil, da bi za to šel pravdat.

(mogoče sva različno razumela zgodbo)