Amis-vzpostavitev interne zveze

prink

Zelenc'
10. nov 2011
4
0
1
Pozdravljeni!
Sedaj imam klasično telefonijo na katero je priklopljena centrala z dvema priklopljenima telefonoma ,med katerima je vzpostavljena interna zveza. Sedaj bi pa preklopil na amis duo paket (telefon,internet). Ali bi interna zveza še vedno delovala? Lahko bi kupil bazno postajo z prenosnima telefonoma, vendar bi bila razdalja prevelika. Ali obstaja še kakšna druga možnost povezave dveh telefonov z isto naročniško številko na amis modem ter ,da bi delovala interna povezava.

lp,

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Predvidevam, da mora centrala (telefoni) podpirati DTMF klicanje.
Drugih omejitev ne vidim
wink-1.gif

prink

Zelenc'
10. nov 2011
4
0
1
Katero centralo mi predlagate za priklop 2 telefonov,ki je seveda cenovno ugodna?

Lp,

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Hm, jaz sem imel podobno situacijo, ko sem poleti presedlal iz klasične telefonije (kjer je interni klic bil rešen v centrali) k Amisu. Zadevo sem rešil tako, da sem v pomnilnika telefona1 in telefona2 pač vpisal ustrezno številko za hitri klic (ko pritisneš le eno tipko ali kaj podobnega). Glede na to, da je telefonija znotraj Slovenije brezplačna, mi je pravzaprav cenovno vseeno, če gre moj klic iz zgornjega nadstropja v spodnjega preko Maribora
grin1.gif

Res pa je, da bi bila interen klic bolj primeren, ampak nisem prepričan če to gre. Tukaj ni neke telefonske centrale, pač pa je telefon vključen v malo bolj kompleksen usmerjevalnik (pač iz ene škatle gre ven Wifi, Ethernet, TV, telefon1, telefon2 ...).

prink

Zelenc'
10. nov 2011
4
0
1
Mi lahko poveš kakšna dva telefona uporabljaš. Ali je v tvojem primeru možno prisluškovati drugi slušalki če sta obe slušalki dvignjeni? Ker to nebi rad.

Lp,

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Enega starega Panasonica, ki je že vrsto let pri hiši in je bil uporabljan tudi prej na klasični telefoniji. Ob sklenitvi paketa pri Amisu pa je poleg usmerjevalnika prišel tudi nek prenosni Siemens. Oznake ne vem na pamet.