amis vs siol

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
prosim za pomoč. na naš konec je prišla delna civilizacija in možen je priklop siol trojčka 10m.
če vzamem dva TV z mega paketom, dve telefonski z neomejenim siol, telekom in trojčka v osnovi me pride mesečno..52 ali 54€. treba je kupit še komuniaktorje, kar pomeni 150e minimalno. pa priklop, ker sem telekom pred časom odpovedal, cca 37.e drug priklop, ki bi ga radi spulil je pa priklop modema, kar je še 37€.

na drugi strani je amis s 100 oz 130 programi. cena 44 ali 51€ se mi zdi, pa brez nakupa komunikatorjev.

kaj izbrati? kako azdevi delujeta, kvaliteta slike, hitrost šaltanja itd itd.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj..razlika v ceni je 10e mesečno..ali pa 3..odvisno od sheme programov..en program je kle odločilen. pa nakup opreme in nevezanost.

kaka je amis oprema

recimo ta novi mali box brez snemalnika nima navadnega audio izhoda, ampak je treba pelat prek optike oz prek hdmi na tv, potem pa na stolp recimo. me moti in mi je nesprejemljivo. kako opremo ima amis

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
amis ima kar se mene tiče en velik minus

TV ne moreš gledat prek PC, na Siolu če si dovolj blizu centrale naročiš 4 TV komunikatorjev pa nabaviš kolikor rabiš
Lahko le enga, prek PC lahko gledaš nekaj HD kanalov v dokaj dobri kakovosti s tem, da v tistem času lahko gledaš le tisti kanal
iz. tega razloga raje plačam nekaj več in nimam 10M, da imam na modemu višjo sinhronizacijo

ima pa Amis na cca. 30 kanalih časovni zamik na stranni serverja, enako kot T2 na vseh kanalih

hitrost menjave kanalov je praktično povsod enaka, mpeg4 kodiranje pogujuje nekaj več medpomnilnika, malenkost daljšo obdelavo in zaradi tega se kanli v primerjavi z analogno TV ali tudi digitalno kablsko (mpeg2) menjajo več kot sekundo počasneje

Po enih podatkih ima amis tuševe streame, ki naj bi bili nekaj boljši kot Siolovi.A glede na občuten napredek, ki ga je Siol naredil konec lanskega leta v to dvomim.

Vkolikor rabiš le enostaven uporaben TV po merilih operaterja prek uradne opreme je Amis zaradi uporabnega časovnega zamika v prednosti pred Siolom.
Kaj pa T2? Če jih upniki ne likvidirajo seveda. Vkolkor imaš do centrale tam do 2 km bi morala it skoz 2 kanala. Uporabnost je največja, slika OK.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Amis je v prednosti tudi in predvsem zaradi cene. Dodatna velika prednost je oprema, ki ostane v lasti operaterja. V kolikor se pokvari ali poškoduje (udar strele recimo) ne glede na garancijski rok dobiš novo in jo plača Amis.

V naročnino imaš vključenih še 700 minut brezplačnih klicev v vsa slovenska stacionarna omrežja. Amis ima STB albis (ima HDMI in optični izhod), neuradno bi naj v kratkem prišlo do FW nadgradnje in bo napravica omogočala tudi nekatere dodatne storitve kot so na voljo na Siolovem box-u (predvajanje multimedijskih datotek). Upam oz. domnevam, da tega ne bodo dodatno zaračunavali kot to počne Siol.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
LoL... tisti, ki gre raje na lastovko kot SiOL-ov Trio do 10M samo zaradi tega, da ne bi bil pri SiOLu, ima resne probleme.

Mi smo imeli več let lastovko (na Krvavcu) in internet pri SiOLu. Ko so nam telefonsko centralo prestavili bližje in je bilo možno naročiti en spodoben trio, smo z veseljem prekinili naročniško razmerje pri lastovki. Pri brezžičnih zvezah (ala Lastovka) ti garantiram, da boš imel parkrat več problemov kot po kablu (razen, če si predaleč od centrale).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Na Krvavcu bolj pogosto seži kot pa na Krimu...

Saj pri nas tudi dalj časa ni bilo težav (razen ob močnem sneženju ali nevihtah). Ampak v zadnjem mesecu nam je pa trikrat crknilo nekaj na anteni.

Dejstvo je, da je povezava preko kabla boljša kot pa brezžična. Sploh pa je problem pri lastovki, da uporabljajo tehnologijo, ki je bila razvita za satelite na zemlji. Oddaljenost satelita od zemlje je tako visoka, da je gostota moči po celotni površini, ki jo pokriva, približno enaka. Pri zemeljskih komunikacijah je pa logično, da bodo imeli kraji bližje oddajnika močnejši signal kot tisti, ki so bolj daleč stran. Sprejemniki pa imajo neko območje, kjer normalno delujejo. Pri lastovki so pa nekako improvizirali, da jim deluje tudi na krajših razdaljah. Ampak to pomeni, da lahko nekomu odlično deluje, drugemu pa zaen K. Veliko bolj zanesljiva rešitev za televizijo je Total TV. Ampak tam pač ni interneta.

Seveda je tudi lastovka v določenih situacijah prava izbira. Ampak če ima človek doma možnost ADSL2 povezave z 10+ Mbit/s sinhronizacije, je to boljša rešitev od lastovke (razen, če potrebuje več kot 3 TV-je hkrati).

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.721
6.115
113
blizu močvirne prestolnice
Se strinjam s teboj, hočem povedati le da je plus pri Lastovki v tem da je digitalna, se pravi da ne rabiš nobene dodatne škatle, seveda če imaš tak tv.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
bom odgovoril vsem

danes je v uporabi brezžični biznis net 2/2, ki bi vlekel do 12/12, a ni potrebe. zadeva je draga, a zanesljiva. v enem trenutku so ga srali, sem odpovedal, a sem s epo letu telekoma vrnil nazaj. lastovka dela 2 tv bp ves ta čas. bilo je nekaš sranja, ampak to so..minimalci
ko sem bil na telekomu, je bil 1/512. samo internet.
telefonijo uporabljam GSM in voipdiscount. zame so klici po slo zastonj. imam dva paketa in na leto skurim z muko 80€. to pomen, da kličem nekam, kjer ni free..recimo hrvaška in dolgovezim s prijateljem v tri dni.

zdej je prišel telekom, brezžično do centrale, cca 1500m stran. zračne je enih 300 do 400, a so pota telekoma čudna, zato sem pribil še en km gor. ponujajo 10m paket, baje največ kar gre prek bakra..ne spraševat čemu ni optike. rabim 2 tv, 1 telefon must be, pa net. net mi je 1/512 s stabilnim delovanjem ok, ker tole 2/2 ne ponucam. za neke dolvleke ni časa, a da bi kaj gledal...haha..še od dveh elt nazaj nisem pogledal.

boxi in ta jajca. tale novi box s me motui ker ima audio samo optični izhod. mi ne sede na ojačevalec. unga boxa pa ne rabim. imam dvd snemalnik z 250gb diska, imam mrežni disk kot mediaserver, imam tv z dlna podporo, imam na tv usb, net priklo, dela yt, fb..skratka tv pržgem, dam risanke iz diska in adijo. če čem snemat, mam snemalnik. s tem, d apri drugem tv je vse isto, sam snemalnik je 160gb in nikoli uporabljen

amis mi je ok, t2 verjetno tudi, telekom tudi, sam men je ok tudi to kar imam, ampak moram menjat zarad..usrane tlekom vhodne cifre. sem se nekoč nasral in si nisem prek siol komunikatorja reg ip cifer, ki bi mi danes reševale ves problem.

tako bom pa pretikal kable v komunikacijskem vogalu, v dnevni ven metal sprejemnike in vso akusitko, da bom pretikal kable v steni. nisem še dognal, ali mi bo manjkal en utp kabel, ke rne vem kako se na ta box zadeve priklopi..skratka jajca.

kako je s sliko t2 in opremo in vsem.

telekom pride 15. in hoče 40 za priklop. pa en navaden box za ojro sem vzel ob vezavi 24 mes..sicer v enmu mescu lahko vse odpovem. amis pravi, da rabi za preverjanje 8 do 10 dni..kako je s t2. a bo telekom dal parico brez kreganja..

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Vzameš paket T4 VDSL (4/1net, 1tv, 1tel, 1sim za mob.tel, 10GB prostora v snemalniku)
potem doplačaš še 9€(mesec) za programsko shemo L, in 3€(mesec) za dodaten tv vmesnik
Simko pospraviš v predal, če je ne misliš uporabljat.
Skupaj 45€/mesec.

Slika je meni super na 42" 7404 Philips razdalja 3,5m.

Drgač pa kontaktiri @Narodnjaka, ti bo znal več povedat
wink-1.gif

1131164-t-2.JPG

Priponke

• 1131164-t-2.JPG
    1131164-t-2.JPG
    33,7 KB · Ogledi: 201
Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok, kaj pomeni sd vmesnik, kaj hd. a je siol box sd ali hd.
4 skozi 1 net in 2 tv ne bo slo, če telekom daje 10m, torej 2 tv in 2m dol, 1 gor...

ali se motim.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Pri T2 bo potem tudi problem 2xTV (1tv zasede se mi zdi da okol 6mb, ker se slika na stiska tako kot pri siolu).

:/

Mogoče se ti sinhronizacija kaj poveča, če bi te pri T2 potem dali na VDSL2...

Vpraš Narodnjaka kaj pa kako.

Nazadnje urejeno:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Glede na povedano se mi zdi da je Siolov do10M trenutno najbolj optimalen.

Če Telekom nudi največ 10M bo prek T2 ne bo 2 TV istočasno. T2 rabi za en kanal cca. 8M!
Velka prednost vsaj zame pa je njihov časovni zamik. Najverjetneje se v prihodnjih parim mesecih selim iz Siola. Sicer sem zaenkrat s storitvijo dokaj zadovoljen.A le zaradi tistiga kar uradno ni. HD kanali pri 10-12 mbps prek PC....

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Če se ti da zabavat z birokracijo in čakat, da se zmigajo, probaj s T2 in boš videl kaj lahko na parici skozi spravijo. Vezav ni.

EDIT: Pozabil
bonk.gif
, da po novem računajo odklop.Mislim da 20€.

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Vezava je, vendar malo drugačna.

Administrativne storitve, ki začnejo veljati s 1.1.2011:
- Izvedba preklica pogodbe enkratno 20 €

Se pravi kadarkoli (1mesec, 5let,...)boš hotel odjavit T2 boš plačal 20€.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Pozabljate, da T-2 uporablja lastno opremo na centralah. In če so pri softiju zgradili novo centralo v njegovi bližini (drugega razloga za boljše delovanje ne vidim), na tej lokaciji T-2 glede na trenutno finančno stanje gotovo nima svoje opreme. Isto je pri nas, kjer imamo sedaj dva meseca staro centralo.