Ameriški zvezdniki pozivajo volivce :)

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38

Hehe. Borat is in it, too
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dober koncept!

Osebno se mi je zadeva zdela tudi zelo... nepristranska. A je kdo opazil kakršnokoli favoriziranje sploh (Obama-Palin 1:1)? Čeprav sem prepoznal kar nekaj demokratskih fac...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Obrni vprašanje:

Bi bil oglas še vedno nepristranski, če bi taisti akterji tulili "ne iti na volitve"?
evil.gif

Saj tudi tam ne bi skandirali, kateri volilci naj "ne gredo na volitve"....
grims-1.gif

Malo morgen je ta stvar nepristranska.

Oglas cilja na publiko do 30 let (publika nad 35 let se smatra za filmsko mrtva in se jih zato več ne lovi s takimi oglasi), ki je pretežno nagnjena k izbiri demokratov.
Če se ji slučajno da stegnit do volišča.

Problem jih je torej spraviti tja.
Ko bodo tam, se pa itak ve, kako bodo volili -> ne rabiš tega eksplicitno nakladat in se lahko potem sklicuješ (in sodno ostaneš živ), da si nevtralen.
Čeprav vsi marketingaši vedo, kaj je zadaj. Še posebej, če taisti osebki na Oprah šovih na vse pretege skandirajo za svojega favorita. Potem jim to ni treba še enkrat ponavljat v takih oglasih, ker se itak ve, za koga npr. navijajo osebki, kot so Pahor, Lahovnik, Kučan in podobni (če prenesem na lokalno sceno). Pa še lepe se lahko delajo, da "delajo za dobro domovine" (zamolčijo pa, da je vse skupaj "zgolj slučajno" voda na mlin, "ta pravega kandidata"
evil.gif
).

Da povzamem - oglas bi bil nepristranski, če bi te reči govorili "no name" osebki. Pa še tu bi bilo vprašanje, ker se dobro ve, kdo pridobi, če volilna udeležba narašča in je torej zainteresiran, da se tja ljudi spravi.

Vsako skandiranje, ki se tiče volitev (tudi "samo" poziv, naj se tja gre ali naj se ne gre), je zato hudo daleč od kakršne koli nepristranskosti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz argumenta, da je že samo pozivanje na volitve lahko pristransko, enostavno ne priznavam. Ne zdi se mi logično. Kar se mene tiče, bi volilna pravica itak morala biti volilna dolžnost.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Jaz argumenta, da je že samo pozivanje na volitve lahko pristransko, enostavno ne priznavam. Ne zdi se mi logično. Kar se mene tiče, bi volilna pravica itak morala biti volilna dolžnost.

Ker to ni volilna dolžnost, je pristransko vsakršno vplivanje na volilno udeležbo - v katero koli smer.

@mitzy - saj štekam, da meniš, da če bi to isto delal in govoril švarci, da bi bila veliko bolj pristranska.
evil.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Razumem, kaj misliš, ampak se ne morem strinjat s tabo.

Jaz pač vidim pozivanje na volitve kot nekaj, kar je nad rezultatom volitev.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ti se lahko strinjaš ali ne, ampak (ne)udeležba (naših/njihovih) volilcev na volitvah precej pomembno vpliva na rezultat volitev točno zato, ker volitve niso obvezne.

In zato se v takem sistemu vskaršno pozivanje k (ne)udeležbi smatra kot del volilne propagande. Zato k tem npr. ne smejo pozivati ljudje, ki volive organizirajo (republiška volilna komisija), delajo pa to politične stranke. Zato je npr. poziv k (ne)udeležbi na volitve med trajanjem volilnega molka, kršenje volilnega molka (upam, da se vsaj to spomniš, da mediji poročajo tudi o tovrstnih kršitvah). Če bi to bilo "nad volitvami", potem bi se lahko po mili volji skandiralo k večji udeležbi tudi na samo volilno nedeljo. Pa se ne.
(če že meni ne verjameš, se pa vsaj razglej, kaj se dogaja okoli tebe - kaj je dovoljeno, kaj je prepovedano, kdo poziva k (ne)udeležbi, kdaj, zakaj...).

Se pa strinjam, da je oglas simpatičen. Še posebej, če navijaš za Obamo...
grin1.gif

(itak je oglas daleč najbolj simpatičen tistim, ki raje vidijo Obamo kot McCaina... Kar je tudi point.).

hgard

Guru
22. jul 2007
4.083
582
113
Meni je veliko boljša tale:

Original za Budweiser iz leta 1999 ....

... in pa predelava od letos

d055.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot sem (že) napisal, razumem tvoje argumente (tako da jih ni potrebno vedno znova skozi drugačne zgodbice ponavljat), ampak se nikakor ne morem strinjat s tabo.

Sploh zato, ker nimaš prav nič povedati za čez edino stvar, ki sem jo napisal - da mislim, da je volilna udeležba NAD samim rezultatom volitev.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Edit - eh, nima smisla o družbenih fenomenih razglabljati z naravoslovci, ki si svet pač predstavljajo po "naravoslovno" - silno matematično poenostavljeno in črnobelo (hint - tudi nekdo, ki "ne gre na volitve", pove svoje mnenje...).

@hgard: Carsko!
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
No, sedaj si pa končno dojela point! Kar se tiče pravice do drugačnega mnenja. Še vedno pa pozabljaš dejstvo, da strinjanje z obstoječim sistemom ni nujno tudi odraz pravilnega razmišljanja na dolgi rok.

Samo me pa blazno zabava, da naravoslovce obtožuješ, da si v svojih predstavah poenostavljajo zgradbo tega sveta.
hysterical-1.gif
Večvrednostni kompleks par excellence.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ne. Moje razmišljanje za omenjeno "naravoslovno" gledanje družbenih pojavov (btw - koliko o tem si kaj študiral na MF?), je zelo preprosto - ali se o tem moti cel svet (in zato "po neumnem" med volilnim molkom prepoveduje skandiranje k obiskom volitev) ali pa se moti Jernej, ki je o tem očitno vse premislil tekom študija anatomije.

Težka dilema, kaj ne?

Še tretjič (v 24ih urah) - TI se lahko strinjaš ali ne, ampak hec žal ni tak.
(ker vidim, da (namerno) narobe interpretiraš tekst okoli tvoje svobodne volje - vsak svobodno lahko govori kar hoče. Tudi jaz.).

Edit - Dopuščam pa možnost, da je Jernej novi genij, ki ga čaka človeštvo. Je.bi ga, potem ga pač pa serjem s tem, da po prekleto ostrem drilu, zakaj je CNN republikanska TV postaja in ne demokratska in kako to videti iz banalnega novinarskega poročanja o jaganju nekega narko dilerja, težim okoli tega, zakaj je tak oglas očitna volilna propaganda.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kje sem že govoril o pozivanju na volitve MED volilnim molkom? Očitno tako kot mene niso naučili družboslovja, tebe niso pismenosti....

Zakaj še vedno misliš, da ne razumem tvojih argumentov? Prav dobro jih razumem in vem, da je "hec" tak... ti se pa očitno ne moreš sprijazniti s tem, da pač sam razmišljam drugače.

In ne, še vedno nisi komentirala tega, da mislim, da je volilna udeležba NAD samim rezultatom volitev. Razmisli še malo o tem konceptu.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Glej, Jernej,

Je že napisano. Če še enkrat napišem, mi boš rekel, da "nisem nič argumentirala" (glej zgoraj). Ti pač takega pozivanja ne vidiš kot del volilne propagande v takih sistemih, jaz pa to vidim. Zakaj ja ali ne (mogoče je kaj narobe s tabo, mogoče pa z mano, mogoče jaz ne znam pretirano jasno pisat, ali pa ti bereš drugače,...), se mi ne da več razglabljat. Itak sem utrujena kot pes (tista bolezen me je požrla do te mere, da trenutno crkavam že pri hoji v drugo nadstropje, pravkar sem pa govorila nepretrgoma 4 ure in mi zato ultra paše, da "držim smrček zaprt" - tudi pisno).

Ajd, pa brez zamere (upam), ker se mi očitno res ne zdi pretirano pomembno, ali se z mano strinjaš ali ne - jest rabim malo sieste (pa liter vode, kakšno kosilce,...), da gremo zvečer lahko spet v miru reševati kakšne manj "svetovne probleme", kot je to, ali je ta oglas propaganda ali ne, ali nam je všeč ali ne,....

Nazadnje urejeno: