Ameriški telefoni

vido

Zelenc'
15. sep 2009
3
0
1
Ima kdo kako izkušnjo, kako je z delovanjem telefonskega aparata, kupljenega v ZDA, pri nas, glede na to, da imamo v Sloveniji in ZDA enake RJ11 konektorje? Je zadaj skrito še kaj drugega, druga napetost v omrežju, kaki triki z ozemljitvijo, kaj meni neznanega, ali bi takle (http://www.crosleyradio.com/Product.aspx?pid=1616) lepotec pri nas kar deloval. Se zahvaljujem za vsak koristen odgovor.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
So lahko problemi - ne prepozna tonskega signala za konec klica ali ko dvigneš slušalko da ne prepozna signala. Pa ponavadi prikaz številke kličočega ne deluje.

Včasih pri pulznih sistemih se je lahko celo zgodilo, da je telefonska številčnica delala ''rikverc''.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
leta 1992 smo privlekli tel iz usa. delal tukaj brez problema. če pa se je od takrat kaj spremenilo, pa nebi vedel

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Ko je bilo pri nas potrebno se imeti telefone z nasim "atestom za priklop na PTT omrezje", sem nekje kupil Panasonicov klasicen namizni telefon (ki je bil "za izvoz"
wink-1.gif
), ki je bil po mojem narejen za ameriski trg (sodec po navodilih in nekaterih funkcijah). Pri nas je deloval (in se vedno) brez problemov.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Saj analogni modemi so tudi bili narejeni za ameriško tržišče pa so delovali z ATX3 normalno... Celo na crossbar in podobnih centralah...

vido

Zelenc'
15. sep 2009
3
0
1
O.K., hvala za odgovore. Poleg tega mi je en tipček iz EZŽ komunikacij povedal, da dokler gre za analogni POTS (Plain Old Telephone Service) ne bi smelo biti težav, tudi v jacku RJ11 sta priključeni le dve žici... Kakorkoli, ker ne gre za tako veliko vsoto, sem telefon naročil, upam, da bo tudi delal. Samo po mojih izkušnjah z US Postal Service (saj se spomnite Newtona iz Seinfelda), bodo to sem spravljali vsaj en mesec...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ne bo trajalo toliko časa, verjemi. Iz lastnih izkušenj z njimi, kakšen teden do dva max.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Po moje tudi bo max. dva tedna. Ponavadi sem iz ZDA dobil posto precej precej hitreje kot pa iz juzne Evrope (Portugalska, Grcija, Spanija...).
wink-1.gif