Američani in snežna neurja

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Snežno neurje je kr resna stvar. Glede daljnovodov pri njih pa .. nisem bil pozoren kako je z daljnovodi, me je pa šokiralo ko sem v mestih/naseljih videl kako je napeljana elektrika do objektov. Prva misel je bila daj je kot v kakšnem barakarskem naselju, ker tolk (izpostavljenih) kablov pri nas ne vidiš ..

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
487
83
Citat:
Uporabnik TGV pravi:
Snežno neurje je kr resna stvar. Glede daljnovodov pri njih pa .. nisem bil pozoren kako je z daljnovodi, me je pa šokiralo ko sem v mestih/naseljih videl kako je napeljana elektrika do objektov. Prva misel je bila daj je kot v kakšnem barakarskem naselju, ker tolk (izpostavljenih) kablov pri nas ne vidiš ..

to je klasika in stalnica v USA!

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
V Ameriki, sploh ravnicah V in srednjega dela drzave so malce drugacne nevihte kot si jih vajen pri nas v Sloveniji. Tudi burja na primorskem je maketa v primerjavi z njihovimi vremenskimi pojavi. Spomni se koliko orkanov in tornadov imajo in kakšnih razsežnosti. Se mi zdi, da si 99.9% ljudi ne zna predstavljati kaj pomeni snežna nevihta. Ni to 10cm snega na štajerski avtocesti, plug vsakih 5cm in potem pisati junaške zgodbe na forumu.
Takole ponavadi pride.

juqjutn7sgymmzzxcmpu.jpg

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.412
5.658
113
Sam so pa vseen Mal posebni...zdej že veselo kotalijo buče v temah...a je 5w30 dovolj dobro olje za njihovo rolbo Al naj raje dajo 0w30... 0w40
bonk.gif

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Se mi zdi, da bi morali mi pred svojim pragom najprej pomesti, potem gledati kaj ostali počnejo. Verjemi, da se smejijo naši vladi in nam nesposobnim kmetavzarjem kar naša dežela predstavlja.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Kolegi so bili v predmestju Bostona pred leti v novembru skoraj teden dni brez elektrike zaradi snega ali žleda in ker so električni kabli pri njih tako izpostavljeni. Hiša se je ohladila na 12 stopinj. Ni hec.
40 cm snega ni slišati tako veliko. Veter 65 km/h pa je kar nekaj. Ne dvomim, da kombinacija teh dveh pojavov pri nas praktično zapre primorsko avtocesto. Dovolj je tudi precej manj snega, ki pa ga bo veter kar naprej nanašal na nekatera mesta na cestišču.

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Pa kaj je fora teh izpostavljenih kablov? Jih jim je predrago/pretežko pod zemljo spravt
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.412
5.658
113
Jah opaziš iz filmov in oddaj...tam (še) nisem bil drugač
smile-1.gif

Zdej mi je tud jasno kaj vsi tolk o vzdrževanju bencinskih generatorjev govorijo...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Pa kaj je fora teh izpostavljenih kablov? Jih jim je predrago /pretežko pod zemljo spravt
sprasujem se.gif
predrago. pehanje za zaslužki. če jim poleti crknejo daljnovodi ker se pregrejejo ker so toliko preobremenjeni ni pa dnarja za nove... saj niti ni treba da se vse pod zemljo da je že dovolj da so dovolj dobri nad zemljo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Se mi zdi, da bi morali mi pred svojim pragom najprej pomesti, potem gledati kaj ostali počnejo. Verjemi, da se smejijo naši vladi in nam nesposobnim kmetavzarjem kar naša dežela predstavlja.

A bejš no bejš. Koliko jih sploh ve za nas?

Kot večina nas ne zna naštet vseh ameriških držav, kaj šele njih glavnih mest.

Lahko začnemo tudi z Avstralijo-99% ljudi bo kiksnilo s prestolnico.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Drugače pa se tudi američani norca delajo iz tega. Sploh tisti iz tistih koncev, kjer res konkretno sneg meče.