AMD E1-6010 - zelo počasno brskanje

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kolegica je kupila HP-ja s AMD E1-6010 procesorjem. Zadeva ne dela niti tako počasi, Office deluje tekoče, pri brskanju pa je obup. Strani odpira zelo počasi, če odpreš več tab-ov skoraj odpove vse skupaj, kaj šele če so bolj težke strani a la 24ur... Vem, da gre za najbolj osnoven CPU, ampak vseeno se mi zdi, da je zelo prepočasi.

Je treba še kake dodatne driverje namestit? HP-jeva stran je kot ponavadi obupna, 80 driverjev za vse možne konfiguracije...

Ima Windows 10, 4GB RAM in Chrome.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tu je en review video in deluje vse tekoče. Sem sprobal tudi jaz Edge in niti slučajno ne deluje tak hitro, CPU zabije na 100% in čakaš...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Za lažje delo z internetom je rešitev enostavna. Podvoji rame. Imam Targo Nettop z Atom procesorjem in en giga rama. Ko sem dodal drugi giga zadeva dela brez zatikanja (internet)
grims-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Glede rama se nad 4 gb ne pozna več toliko, vsaj ne za surfanje po netu in podobne enoopravilne zadeve. Dolgo je bilo 2gb dovolj in je še, če je odprt res samo browser, za kaj več je pa treba imati 4gb, kar je danes nekako "sweet spot" za te namene.

Zgornji računalnik ima 4gb, tako da to ni ozko grlo. Gre dejansko za to, da je ta procesor res preslab za današnje strani, ki so polne nekih animacij in podobnega. Pred časom sem za firmo kupil 4 podobne, v bistvu samo za uporabo kot terminal, za kar so ok, ampak takoj ko hočeš kaj več, začne štekat. Primerljiv atom teče opazno bolj gladko.

Nekaj se seveda da narediti, recimo izklopiti vse efekte v windowsih, izklopiti zapisovanje na disk (sem že videl da je to kar bremzalo), najbolj pa se pozna če se da v računalnik SSD (je tudi najdražje).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Danes se več ali manj tudi na spletu uporablja HW pospeševanje grafike, sploh pri filmčkih, animacijah ipd.. Če ni driver za grafiko ok vso delo prevzame (neoptimiziran) CPU.

CPU ima integriran GPU, gre za Radeon R2. Tako da najprej naj se naloži uradne driverje z AMD strani.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To sem naredil, naložil iz AMDjeve strani, pa ni bilo nobene razlike.

@IbizaDriver - kakšno zapisovanje na disk?

Bi razumel, da je pač zanič procesor, jebiga se je zasrala z nakupom, ampak gledam pa reviewe in vsi pišejo, da brskanje dela tekoče (kot na zgornjem videu).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Zaženi "msconfig" in poglej kateri programi se naložiju ob zagonu. Odkljukaj stran odvečne.

3bn-msconf.jpg

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To sem že vse naredil, čisto nič se ne naloži (več) ob zagonu. Posodobil sem še vse gonilnike s Driver Boosterjem, izklopil čisto vse efekte v Windowsih, pa je še vedno enako
crazy1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Imam W7 in ne znam kako je pri desetki. Mogoče je potrebno izklopiti indexing (tisto pisanje po disku, kaj je zgoraj omenjeno). Meni je močno zaviralo sistem, pa je Phenom 2 X4
bonk.gif

raners

Majstr
4. mar 2008
2.841
462
83
Kaj pa pravi "resource monitor"? Kaj je na najvišjih procentih (disk, CPU, network)?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Povezava dela ok? Če je preko wlan, lahko driver zafrkava. Preveri prenose z nekim testom, recimo akos-ovim.

Če je povezava ok preveri delovanje GPU rendranja v browserju. Tale test recimo. Med testom glej porabo CPUja, če CPU narase na 100% in šteka render potem je problem v GPU driverju.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Povezava dela ok? Če je preko wlan, lahko driver zafrkava. Preveri prenose z nekim testom, recimo akos-ovim.

Če je povezava ok preveri delovanje GPU rendranja v browserju. Tale test recimo. Med testom glej porabo CPUja, če CPU narase na 100% in šteka render potem je problem v GPU driverju.

Linija je OK, imam 80/40
wink-1.gif
Preprosto CPU zabija na 100% in čakaš, da se strani prikažejo. Bom kasneje probal s render testom, ker si je zdaj odnesla laptop.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Po moje mu Winsi delajo kaj v ozadju, npr. posodabljajo aplikacije iz Windows Stora, skenirajo sistem z Defenderjem, itn. in to lahko močno zabrejka tak švoh CPU. Tako, da izklopi avtomatsko posodabljanje aplikacij, odstrani nepotrebne, zamenjaj AV za nekaj bolj optimalnega,... Vsekakor pa SSD reši veliko težav.

Kar se tiče reklam še hitrejše je to:
https://github.com/StevenBlack/hosts

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vem, da je po benchmarku zanič (900 ali koliko točk), ampak na reviewih dela brskanje tekoče, to me ravno jezi. Če ne bi ji samo rekel naj ga vrže v kanto in gre po drugega
grin1.gif

V Edge sem sprobal, FF pa še ne. AdBlock je nameščen.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
AdBlock =! ublock.

w10: Safe mode with network support, kako dela takrat ?