Ambilight

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Počas moram kupit novi tv, zdej pripravljam elektriko po novem prostoru in že tukaj moram zgruntat ali bom imel tv na steni ali na omarci, da vem kako pripravit štrom. Všečni so mi teli Philipsovi tv-ji z osvetlitvijo. Zdaj pa me zanima kakšna so kaj vaša mnenja, ima mogoče kdo kakšne izkušnje? Ali je res, da tak tv ne sme biti na steni, ker potem ni efekta? Aurea je predraga, bolj me zanimajo obični Ambilighti. Skratka, a je to cool al ne.

Hvala in lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Baje bi naj bila bedarija, vsaj tako so mi dejali, ko sem pred kakšnim letom spraševal o tem.

Malce poišči forum, nekje mora biti še moja tema glede tega.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sam sem imel prioložnost videt ambilight na tv ki je bil našraufan na steno v eni dnevni sobi.
za tistih par min ko sem gledal mi je bla zadeva všečna. lahko tudi moč svetilnosti štelaš.
po mojem je vseeno al je na omarci al je na steni.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Vsekakor je dobro, da je stena bela, ne vem pa če je dobro, da je tv namontiran na steno ali mora imeti zadaj malo placa, se pravi, da stoji na omarici cca 30cm od stene. Lučke so sicer ob strani, tako da verjetno dela tudi, ko je pritrjen na steno. Nekje sem pa zasledil, da mora tak tv stati na omarici
confused-1.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
doma imajo starši tak TV v omari in sploh ni nobenega efekta. pa tudi nasplošno se mi zdi bolj tako tako. samo zaradi Ambilighta se ne splača kupovati takšnega TV-ja.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
mora obvezno bit zadaj bela stena in dosti placa. Omarca absolutno odpade. In tisti ki pravite da je glupost, ga verjetno še sploh vidli niste. Meni je čisto brezveze gledat filme, če te barve ne sekajo zraven
grin1.gif

Če ima osvetlitev levo, desno, zgoraj, potem je lahko na omarci ali steni. Se mi zdi pa da obstajajo že taki ko svetijo vse okrog, tistega je verjetno boljše na steni imet.
v navodilih nikjer ne piše da naj nebi bil na steni. piše da mora bit luč od stene ene 20cm, kar pa itak je, če upoštevaš debelino nosilca, luft med nosilcem in tv in pol debeline tvja.

v glavnem zakon zadeva
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Verjemi Steve da smo že tudi ostali gledali filme na TVju z ambilightom in to celo z belo steno v ozadju. Ohoho filmov sem pogledal na novi Philipski serije 9 z full ambilightom, seveda ambilight je bil vključen samo na prvih nekaj filmih, potem smo zadevo izklopli kr je bila vsem glupost... Me pa veseli da tebi ugaja!

Lp

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ambilight je kr ok...pomaga kaširat pomanjkanje kontrasta v zatemnjenih prostorih.
grims-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Jaz mam novo filipsko serije 9 z ful ambilajtom in sem tudi že pogledal zajetno število filmov na njej. In bolj ko je v prostoru temno, bolj pride ambilight do izraza. Na začetku se mi je zdelo brezveze, zdaj pa sem se navadil na njo in ko jo za hec izklopim, se takoj opazi njena prednost.
Edina slabost je, da moraš kable dobro skriti, ker je vse skupaj osvetljeno in se vse vidi zadaj.

Pa jaz imam tv v omarci, okoli in okoli je le nekaj cm prostora, omara je v češnjevi barvi, zadnja stena pa bela in se pozna. Če bi pa imel okoli in okoli več prostora pa bi bilo še bolje. Vendar mislim, da bolje pride do izraza v eni taki večji omarici (da imaš recimo 30-40 cm prostora okoli) kot pa na steni. Vendar se tu lahko motim, saj prostostoječe na steni še nisem gledal...

Je pa res, da se samo zaradi ambilighta televizije ne splača kupovati. Se pa splača zaradi vsega drugega - kvaliteta slike (tudi za SD sliko, da za HD ne govorim), dizajn pa je daaaaleč pred vsem kar sem videl od konkurence.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Lahko nabaviš cenejšo plazmo brez ambilighta in nanjo potem priključiš zvočnike amBX. Različico za PC (2.1) sem osebno doživel in je zelo OK, obstaja tudi home theatre varianta. Skratka kakšna solidna Bravia+amBX pa še za dopust prihraniš.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Počas moram kupit novi tv, zdej pripravljam elektriko po novem prostoru in že tukaj moram zgruntat ali bom imel tv na steni ali na omarci, da vem kako pripravit štrom. Všečni so mi teli Philipsovi tv-ji z osvetlitvijo. Zdaj pa me zanima kakšna so kaj vaša mnenja, ima mogoče kdo kakšne izkušnje? Ali je res, da tak tv ne sme biti na steni, ker potem ni efekta? Aurea je predraga, bolj me zanimajo obični Ambilighti. Skratka, a je to cool al ne.

Hvala in lp

Ni samo Ambilight iz Auree dober tudi Ambilight spectra iz 7xxx,9xxx serije je zelo, zelo dober. Smisel "lučk" ni v tem, da je lepo, ampak so te lučke zaradi lepšega prehoda med kontrastnimi razmerji in s tem je prehod med umetno svetlobo, sevanjem, ki ga ustvari lcd panela in neosvetljenim delom, bolj zdrava. Znano je da imajo ljudje doma oz. gledajo preveč svetlo sliko. Enako je s kontrastom. Vendar, če je tv slab ti to ne pomaga nič...., torej; ambilight je tu z namenom, da manj utruja oči, obenem pa še lepo zgleda
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Lahko nabaviš cenejšo plazmo brez ambilighta in nanjo potem priključiš zvočnike amBX. Različico za PC (2.1) sem osebno doživel in je zelo OK, obstaja tudi home theatre varianta. Skratka kakšna solidna Bravia+amBX pa še za dopust prihraniš.

Zgleda zanimivo, vendar po tem kar sem videl, je daleč za Philipsom. Da ne govorim o Aurei....

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
No ja, čisto enako verjetno res ne mora bit. By the way amBX je tudi od Phillipsa, zanimiv je tudi dodatek-ventilator, ki malo popiha (vsaj pri računalniških igrah deluje tako) ob ustreznih situacijah.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
stvar je super dobra!

osebno priporočam.

je pa vseeno kje je TV..jaz ga imam v omarici, torej ni takega efekta kot bi lahko bil (na beli steni) pa je vseeno super zadeva. Je pa pri nas stalno vklopljen....hkrati pa ne rabiš imeti zraven dodatnega vira svetlobe (lučke oz. kaj podobnega).

tako da...če je opcija ti kar nabavi.

(je pa to na Philipsu 9632 serije, 37" inčih)