Amazon Kindle

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Torej, ker se zanimam za nakup Kindla, me zanimajo sledeči zadevi;
- kateri je "native" format za knjige na kindlu (in če se da pdf v ta format pretvorit bp?)
- preko katerega programa "syncam" knjige gor, so knjige iz pašnika tudi vredu ali morajo biti kupljene v amazon store

Hvala
pozdrav.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
- Azw. (Sicer jaz pretvarjam v mobi in dela BP)
- Calibre (za sinhronizacijo in pretvorbo formatov)
- Knjige iz pašnika so vredu.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Super, hvala za odgovore.
Še vprašam, se mi splača kupit polnilec? (varjetno ne ane)
Pa ovitek? Če ja, z lučko ali brez?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ne vem, če se ti polnilca splača kupovati, jaz imam kar od HTC tisti vtikač in samo menjam usb kable, da lahko polnim na vtičnicah.
Ovitek se splača kupiti za zaščito, za lučko pa že sam veš, koliko jo boš rabil.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Še vprašam, imaš ti 3G varianto ali samo wifi
Ker pač razmišljam, če se mi sploh splača vzeti 3G varianto. Doma je wireless, drugot pa sploh ne vem kolk bi bila zadeva uporabna/uporabljena.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jaz sem kupil s 3G in WiFi. Če ne bi imel 3G, ne bi prav ničesar pogrešal.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Še to; kake slovenske knjige (aktualne) so kje? Ali pa vsaj pdfji, da bi se jih dalo translateat
Je kaj takega?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jaz pdf-jev nič ne konvertiram. Za slovenske knjige pa ne vem, 99% imam naloženih strokovnih knjig, ki jih v slovenščini ni.

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Če boš kdaj v tujini, lahko s Kindlom 3G brskaš po spletu brezplačno. Ne pričakuj kakšne blazne izkušnje, ampak za kakšen mail prebrat/poslat je več kot dovolj. Sam sem uporabljal še Google maps in prebiral dnevne novice na spletu - skratka uporabno! In precej ceneje, kot če bi to počel s telefonom - in plačeval prenos podatkov v tujini.

Vsak polnilec z microUSB priključkom je uporaben na Kindlu. Etui/torbica pa prepreči kakšno poškodbo pri nenamernem padcu.

Dober vir informacij: http://www.mobileread.com/
Slovenske knjige v PDF-u (za download): http://www.omnibus.se/beseda/)
Slovenske knjige v HTML formatu (za pretvorbo lahko uporabiš Calibre): http://lit.ijs.si/leposl.html

PDF knjige so "oblikovane", zato velikost pisave ne moreš spreminjati, spreminjaš lahko samo zoom prikaza strani. Če se ti ljubi, lahko nezaščitene PDF pretvoriš v MOBI format, potem imaš vso funkcionalnost e-knjige. (Sam sem poskušal z eno knjigo, pa sem obupal, ker sem namesto šumnikov dobil simbole - pa nisem imel volje/časa da bi se bolj trudil. Zame je v PDF-u dovolj berljivo.)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Kje se tole najcenejše kupi?

Z amazona pošljejo v Slovenijo?

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
jst sem ga kupoval januarja, kukr se zdej spomnem je stal cca. 160€ in prišel v roku 2tednov. Odlična stvar! Da se dobiti veliko knjig (v angleščini) na torrentih. Men se zdi (vsaj takrat je bilo tko), da je to edina opcija, ker angleški so "kodirani" na co.uk, ameriški pa na .com. Iz Amazona sem si naložil samo zastonj knjige, nisem pa še nobene kupil. Baterija zdrži 3tedne ob vsakodnevni uporabi. Preko wi-fi se da (sicer zelo počasi) normalno (bw) pogledati gmail, rtvslo,...

rdr1000

Pripravnik
14. okt 2010
46
4
8
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kje se tole najcenejše kupi?

Z amazona pošljejo v Slovenijo?

Pred par meseci je stal model z wifi 140,81 evra, dostavljen v parih dneh, carina je že vključena. Moraš pa po elektronski pošti dostaviti izpolnjen formular, ki ga potrebuje špediter, nič kompleksnega.

Ne vem, ali je bilo jasno povedano zgoraj, polnilca ne potrebuješ, če imaš napajalnik za telefon z micro usb.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
men je bil pa bolj všeč nook. Težave so se začele ko sem ga hotu že naročit. Uglavnem kupila mi ga je kolegica na izletu v usa. Pol sem pa presenečen ugotovil, da sploh ne morem kupit knige na b&n ker to lahko samo če imaš ameriški račun in če si v ameriki!
Ok, ubistvu sem kupu nooka zato ker mam okol 3g strokovnih knjig v pdf iz human kinetics s calibre sem pač zrithal formate ampak vseen me razpizdi.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Jah, tvoja napaka. Povsod piše, da je Nook namenjen samo ameriškemu trgu, vsaj jst sm to vidu na dosti forumih, spletnih portalih... kjer se primerja Nooka in Kindla