amater na windowsih

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Instaliral sem si WIN 8.1 in takoj naredil prvo neumnost, malce prirejam namizje in explorerja, da bo cimbolj podoben omiljenemu XPju in pomotoma skril datoteko na C: Program Files (x86). Izbrisal je nisem, 300%, samo skrito je.

Kako sedaj tole odkrijem nazaj?!

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
V windows explorerju greš pod view - options, pa označiš show hidden files:

YqLUEsn.png

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Skrite datoteke so skrite zaradi takih, ki ne poznajo sistema, da ne naredijo kakšne neumnosti in pobrišejo kakšno sistemsko datoteko.
Priporočam ti, da namesto explorerja raje uporabiš Total commander (najdeš na pašnikih), ki je vsaj meni in najbrž še komu najbolj pregleden, z njim se da delati "sve i svašta". No seveda, za nepoznavalca najbrž ne pride v poštev. Ampak vseeno, ko ga enkrat osvijiš, ga zlepa ne boš več nehal uporabljati.

OK, Xp sem tudi jaz imel v čislih, dokler niso prišla 7, osmice pa sploh ne povoham.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
poznam, poznam total commander se norton commanderja in co. pa tudi polken in linuxa sem kar nekaj namestil, pc si pa vedno sestavljam sam po komponentah tako, da nisem cisti aberveznik. moti me samo poneumljen vmesnik pri win 7-8.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Free Commander podoben Total Commanderju, a brezplačen. Ni potrebno iti na pašnik.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Od kdaj pa je za Total Commander potrebno iti na pašnik? Vse, kar mora storiti uporabnik, ki programa ni kupil, je da stisne eno od treh številk na uvodnem ekranu.
Sicer sem pa program kupil pred mnogo leti in imam številko licence 834
cheer.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Nameščam w7 pa mi nikakor ne uspe nastaviti, da bo privzeta mapa za "moje dokumente" disk D in ne C:\users\ime

V dobrih starih XPjih je bilo to čisto preprosto...

Druga stvar, ki jo bi rad pa je ta, da bi bil raziskovalec tudi pri sedmici podobnega videza kot pri XPjih, ne pa vse obrnjeno, ravno tako meni programov.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala za trud ampak glih tolk vem kot prej.

Tvoj prvi link kaže na to kako je bilo to v XPjih preprosto.

Pri sedmici mi je pa to požrlo že vsaj eno uro pa še vedno ne znam nastaviti "mojih dokumentov" na disk D.

V knjižnici je sistemska mapa z imenom uporabnika(to je očitno XPjeva mapa moji dokumenti) pa žal sploh nima možnosti, da bi lahko kliknil lastnosti in nato spremenil privzeto mapo c:\users\ime samo v d:\

Praktično vse sem že poskusil pa še vedno ne gre.
Ni čudno, da bom jaz na XPjih še mnogo let...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.811
836
113
toti Maribor
Naredi si mapo na D disku in klikni z desno tipko na moji dokumenti. Izberi lastnosti in in spremeni ozanečeno pot (na sliki zgoraj) do tvoje nove mape na D disku. Primer iz C:\Users\xxx\dokuments v D:\moji dokumenti ali kar pač je ime mapi. Simpl ko pasulj. Še lažje, pa je izbrati opcijo Move (premakni)

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
No končno mi je uspelo, nisem vedel, da je mapa moji dokumenti v mapi uporabnika.
Zdaj mi vsaj vse meče na D disk ampak to še vedno ni tako dobro kot v XPjih, kjer ni D disk neka podmapa uporabnika.

Kako pa ta start meni razširiti, da bodo vidni vsi programi:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Niti pod razno pri sedmici spet ne najdem orodja MSCONFIG, da bi nastavil kateri program naj se vedno zaženejo in kateri ne....
bonk.gif

Pa pasjanse tudi ni več naložene
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
windows tipka -> vtipkaš msconfig -> enter

Tako gre na W8 in sem prepričan, da je enako v W7.
smile-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Msconfig res dela-vsaj nekaj pametnega niso vrgli ven.

Mi pa ni jasno zakaj ni pasjanse?

Pa originalni W7 pro je, kolegu sem pa naložil piratske je pa pasjansa bila
wink-1.gif

Ampak nima veze, itak ne gre zame, tista, ki ga bo imela pa verjetno ne igra pasjanse in je čisto vseeno.

Hvala bogu sem se zdaj računalnika končno znebil in upam, da imam zdaj za nekaj časa mir pred w7, w8....

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Mogoče si imel drugo verzijo, Home/Pro.

Sicer pa, če ni nameščeno mislim, da lahko, če greš pod "Windows features" (pač v search vtipkaš) in potem tam obkljukaš igre.

W7/8 sta precej boljša OSa kot XP, verjamem, da si navajen XPjev in ti je muka se prestavljati, a verjemi, da bi se kmalu navadil vseh novosti in bi ti bilo slabo, ko bi moral uporabljati XPje.
wink-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Računalnik je že šel in baje sem ji ga dobro zrihtal
cheer.gif

Vsega se človek navadi, če se res mora.

Ampak se mi na srečo še ni treba in upam, da se mi še vsaj nekaj let ne bo treba.
Je pa na isti mašinci sedmica vsaj ene trikrat počasnejša-že samo premikanje po raziskovalcu traja, medtem ko v XPjih vse dela zelo hitro pa še praktično za nobeno stvar ne teži ali lahko zaženem, pa to je treba zagnati z administratorskimi pravicami, stalno nekaj teži.....

Edino korist, ki jo ima 7, 8 je, da podpirajo 4 in več GB rama, XPji pa žal ne
smirk-1.gif
prav vse ostalo mi je slabše, ob osmici sem pa sploh kar zgrozil, 8.1 je sicer malce manj slaba ampak še vedno obup.