Alternativne uspavanke

Kovacic

Zelenc'
1. dec 2011
19
0
1
Za tamalo delam playlisto uspavank, ki niso čisto klasične otroške, ampak recimo temu klasične odrasle, ki pa so ji všeč in jo pomirjajo. Npr. Mežkova Julija, Uspavanka za Evo od Šifrerja, tudi recimo Brothers in Arms (Dire Straits), ... V glavnem, dobre mirne pesmi. Tudi Pravljica o mavričnih ljudeh bi spadal zraven, a majo dvakrat vmes malo bolj na hard vložke. V glavnem, nekaj takih pesmi iščem, pa mi že idej zmanjkuje. Če bodo slovenske pa toliko bolje.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.911
113
Moj tamali ima rad grunge. S tole playlisto ga uspavamo že praktično od rojstva in še vedno deluje. Star bo počasi eno leto.

The Smashing Pumpkins - Drown
Radiohead - Paranoid Android
Pearl Jam - Black
Radiohead - Creep
Muse - Invincible
Sigur Rós - Svefn-g-englar
Muse - Falling Down
Massive Attack - Angel
Placebo - Pure Morning
Silence - The Chant - Reprise (feat. Andja Maric)
Massive Attack - Teardrop
Depeche Mode - It's No Good
Travis - Sing
Muse - Muscle Museum
Pearl Jam - Alive
Pearl Jam - I Am Mine
Pearl Jam - Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town
Muse - Unintended
Porcupine Tree - Anesthetize
Porcupine Tree - Sentimental
Velvet Revolver - You got no right
Velvet Revolver - Fall to pieces
ZZ Top - La Grange

Nekako ga full pomirjata Eddie Vedder in Thome Yorke. Ne mara pa Alice in chains in Toolov. Ne vem zakaj mu Maynard ni všeč.

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.764
1.567
113
Emona / Carnium
Naš ni nikoli maral otroških pesmic. Ne vem točno zakaj, jaz sem si to razlagal, kot da mu je vse skupaj preveč enostavno, monotono,...No, ko je bil še dojenček, sem mu prepreval in mu sploh nisem "vrtel muzike". Mi smo z muziko začeli kasneje.
Namenoma sem mu namešal različne variante (rock, Šifrer, Baby Mozart, ruske pesmi, makedonske, Avsenik mlajši, sevdah,...) in mogoče tudi zaradi tega danes igra na bobne
evil.gif