Alternativna pot za Zidani most

hazlhof

Pripravnik
25. sep 2007
88
0
6
S kolesom bi šel od Ljubljane do Sevnice, pa je baje pri Zidanem mostu ena zelo ozka cesta, kjer gredo vozila izmenično in ni šanse s kolesom. Kje bi se dalo to obiti čimkrajše in pa po možnosti čimbolj po ravnini, lahko je makadam?

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Res je sicer, da je na enem zožanju semafor - vendar to velja samo, če se voziš levi strani Save. Po desni strani pa ni nobenih težav.
Torej v Hrastniku ne čez most .. samo naravnost naprej.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ti greš lahko tam, samo ob kraju se pelješ. Cesta ni tako ozka, da se ne bi avto in kolesar ne mogla srečati, celo avto in motor se lahko srečata, ne moreta pa se dva avtomobila - pa če to ne na celi relaciji med dvema semaforjema.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Čeprav tudi tam ob zidu vzporedno s progo najbrž ni prijetno vozit. Ozko, avtomobili, tovornjakarji, potem pa tam še ozek most ... Jaz bi šel raje po drugi strani.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Čeprav tudi tam ob zidu vzporedno s progo najbrž ni prijetno vozit. Ozko, avtomobili, tovornjakarji, potem pa tam še ozek most ... Jaz bi šel raje po drugi strani.
Pa se po drugi strani pride tudi z avtom?

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Srric gogl prav, da se pride čez Podkraj, kakšna je pa cesta tam pa ne vem, imam pa podobno destinacijo že sam v glavi nekaj časa, čeprav bi bilo mene bolj strah zasavske ceste do hrastnika, kot pa naprej do ZM, ker nekateri kr lepe hitrosti razvijejo čez tiste ovinke...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Tisti semafor spušča promet intervalno in greš komot skozi z ostalimi. Je dovolj rezerve časa med intervali in se da bp. tista 2 km prekolesariti v času.
Res pa je na desnem bregu Save skozi Podkraj sicer zelo ozka asf. cesta z malo prometa, ki je bolj za trimčkanje in kolesarjenje. Dolga je kakih 15 km, do Radeč. Kamor koli boš šel, je uporabno in ne vem, zakaj si delaš probleme okoli tega.