alternative googlu

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113

You either die a hero, or live long enough to see yourself become the villain.

Sem malo študiral, kaj bi bilo če me banajo z googla. Ne pridem več na gmail, slike imam na google photos, na google drive imam tudi par važnih zadev.

Obstaja kaka zastonjska zamenjava za vse to?

Edit: Microsoft tudi odpade, ker nisem še kupil licence za windowse v življenju. :D

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
po domače:
mel bi bugatija, vilo na morju in zlat filippatek, novo vinjeto, zastonj kosilo v šoli; plačal pa ne bi. Kako do tega?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Rad bi dihal zastonj zrak, je boljša primerjava.....

Samo kot kaže te bodo na googlu kmalu lahko blockali, če boš imel instaliran adblock za youtube ali pa kaka taka neumnost. Ali na microsoftu, če boš imel črno verzijo windowsov.

Tko, da se splača malo naštudirati, če je kaj boljšega izven teh velikih eko-sistemov....

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.422
963
113
Rad bi dihal zastonj zrak, je boljša primerjava.....

Samo kot kaže te bodo na googlu kmalu lahko blockali, če boš imel instaliran adblock za youtube ali pa kaka taka neumnost. Ali na microsoftu, če boš imel črno verzijo windowsov.

Tko, da se splača malo naštudirati, če je kaj boljšega izven teh velikih eko-sistemov....

Groza. Ce imas crno verzijo Microsofta je cisto prav, da blokirajo. Ker je uporaba crne verzije preprosto kraja.

Podobno je z Google. V praksi bi moral imeti opcije - Youtube uporabljas brezplacno in Youtube zivi od reklam. Ne zelis reklam, placas Youtube. Zanimivo, uporabljas pa ga, a ne? Placal ga pa nebi. Ne skozi reklame in ne skozi narocnino. Se pravi, mora biti dober in zastonj. Zakaj ze?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Groza. Ce imas crno verzijo Microsofta je cisto prav, da blokirajo. Ker je uporaba crne verzije preprosto kraja.

Podobno je z Google. V praksi bi moral imeti opcije - Youtube uporabljas brezplacno in Youtube zivi od reklam. Ne zelis reklam, placas Youtube. Zanimivo, uporabljas pa ga, a ne? Placal ga pa nebi. Ne skozi reklame in ne skozi narocnino. Se pravi, mora biti dober in zastonj. Zakaj ze?

https://www.thedailybeast.com/google-accused-of-selling-users-personal-data-to-ad-companies (podatke že sedaj prodajajo okoli, nevem zakaj bi plačeval za tako storitev).

thumb_brace-yourself-here-comes-self-righteous-oscar-speeches-makeameme-org-brace-53059463.png

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Tole sem sedaj za mail izbral, na katerega bom druge račune vezal.

V glavnem ne zaupam več, ko berem te stvari na internetu. Da bi mi za "hate speech" na Youtubu tudi gmail blokiral je čist mimo.

Priponke

• download.png
    download.png
    471,8 KB · Ogledi: 185

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Najboljše, da napraviš svoj internet. Boš sam svoj gospodar in nihče ti ne bo težil :)

Ne da se mi več, si prebral zgornji link.... ker so spamal na Youtubu so jim banal celotne google račune. Jaz imam vsaj ene 15 drugih računov, ki so nekaj vredni povezane na google račun.

Banning entire Google accounts for just interacting in the chat will kill what makes EFAP and so many other streams so special. We love interacting with the fans. Get your head out of your ass @YouTube @YTCreators #istandwiththebanned

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska

You either die a hero, or live long enough to see yourself become the villain.

Sem malo študiral, kaj bi bilo če me banajo z googla. Ne pridem več na gmail, slike imam na google photos, na google drive imam tudi par važnih zadev.

Obstaja kaka zastonjska zamenjava za vse to?

Edit: Microsoft tudi odpade, ker nisem še kupil licence za windowse v življenju. :D
Zakaj bi te pa banal iz googla?

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
:):)
Ne da se mi več, si prebral zgornji link.... ker so spamal na Youtubu so jim banal celotne google račune. Jaz imam vsaj ene 15 drugih računov, ki so nekaj vredni povezane na google račun.

Banning entire Google accounts for just interacting in the chat will kill what makes EFAP and so many other streams so special. We love interacting with the fans. Get your head out of your ass @YouTube @YTCreators #istandwiththebanned
Ne vem, zakaj bi te nekdo kar banal, če se normalno obnašaš. Sovražni govor pa bi tako ali tako morali v vsem omrežju strogo sankcionirati. Dokumente, fotografije in podobno, kar je pomembnega, pa je vsekakor najbolj varno shranjevati na lastne diske.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
:):)

Ne vem, zakaj bi te nekdo kar banal, če se normalno obnašaš. Sovražni govor pa bi tako ali tako morali v vsem omrežju strogo sankcionirati. Dokumente, fotografije in podobno, kar je pomembnega, pa je vsekakor najbolj varno shranjevati na lastne diske.

V glavnem vredne račune sem na novega "neodvisnega" vezal (če se zaradi tega sedaj dobro počutim, je bilo vredno 1.5h klikanja - priceless).

Banali so jih samo zaradi spamanja emoticonov v enem chatu na youtubu.

V prihodnosti, se lahko zgodi pa že zaradi uporabe adblocka, hate speecha... Zamisli si na google mapsu enemu slab review napišeš in drug dan se ne moreš logirat v pošto. Ali v primeru microsofta zaradi uporaba piratskih windowsov, etc....

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Vseeno mi ni jasno, tole bananje, poleg tega tudi čemu bi imel več računov? Mogoče sem sam en navaden seljak, ker imam sam en gmail

luka51

Guru
16. avg 2007
14.410
5.685
113
Noben ne bo nobenega banal iz dolgčasa (razen modi na alterju). So uporabniki preveč dragocen vir informacij. Tisti ki je banan si pa zasluži.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
ksz
kot so ti že drugi napisali, storitve ki jih ti želiš uporabljati, niso zastonj. zato jih moraš nekako plačati, preko prodaje svojih osebnih podatkov (google) ali pa preko nakupa produktov ali storitev (microsoft, apple). če tega nočeš, imaš še vedno opcijo, da si sam postaviš čisto svoje, zasebne, neodvisne strežnike za omenjene storitve, ki bodo samo pod tvojo kontrolo in samo pod tvojimi stroški.
datoteke in slike lahko arhiviraš preko zasebnih oblakov (nextcloud, owncloud, ...), pošto lahko gostiš na svojem strežniku (mail-in-a-box, ...). na netu imaš verliko tutorialov, kako postaviti omenjene zadeve, res pa da je, da to zahteva nekaj truda, kar pa marsikomu ne diši