Alkoholna pijača z dodatki

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A se da pri nas kje kupit kako alkoholno pijačo, ki ima noter še kakšnega "žužka". Če ne gre pri nas, lahko tudi iz tujine. Sam tako, da ne bom imel potem težav na kaki carini...

Kolegu bi za rojstni dan kupil nekaj takšnega bolj exotičnega. Samo more pa bit preverjana pijača. Kakih domačih zvarkov z namočenimi močeradi nočem.

Hvala!

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
V grazu,city park - interšpar.Lahko kupiš recimo mezcal,mehiška zadeva.Meni osebno zelo dobra pijača.Sicer je notri samo eden majhen črvek
wink-1.gif
ampak je.Je pa to zelo znana pijača,samo ne v evropi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa greš do konca mesca še kej gor? kolk pa stane ena flaša? sem zdej na hitro mal po googlu pa nisem pri nas nič našel.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Ta mesec žal ne več,maja pa skoraj ziher.Cena mislim, da je okoli 20 eurov, plus minus 5,nisem siguren.Jaz sem tega dosti spil v mehiki pred leti,čeprav mi je tekila boljša.Je pa to podobna stvar.Pri nas,garantirano tega ne boš dobil,še v avstriji sem to slučajno videl,so imeli samo eno vrsto.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
No ja, včasih vem, da so imeli tekile s črvom. Če ti to ni bilo dovolj, pa zraven še cel kozarec črvov.

Ex duty free shop.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
No ja to vsi zamenjuje s tekilo.Čim je notri črv je mezcal in ne več tekila.Eni ji pa pravijo tekila z črvom,kar nažalost ni.
grin1.gif

Da so to kdaj pri nas imeli,verjamem,samo ne v trgovini.Gostilne pa možno,da so imele iz uvoza.Samo v avstriji,sem jaz do zdaj videl samo v zgoraj omenjeni trgovini.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
ksz
Malo OFF:
Kako pijete absinth? Probal sem ga po navadni in goreci metodi, rad pa bi ga se kako kombiniral. Se s cim dobro mesa? Hvala

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
škoda, k glih do konc mesca bi rabil:) Bom še googla, morda se kaj najde.

@miha013
baje tut to ni več to. Neki sem slišal, da so neko snov morali ven dati. Pa ni fora, da se ga prbije
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
tista snow je tujon.

nič ne vem, da bi jo morali "ven dat", je pa v večini držav omejena vsebnost na nekaj 10 mg / l. Vsaj v prosti prodaji kaj močnejšega ni za dobit, oz. nimajo ravno vsem na očeh. Mogoče so samo zmanjšali dovoljeno količino?

Je pa to itak različno od države do države. V Franciji recimo je (bil?) prepovedan.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.766
113
kod Džej-Zija
Tako je. Zmanjšali so koncentracijo tujona in to je vse. Seveda se ga pa da z absintom zelo spodobno zadeti, samo halucinacij ni več za pričakovati. Za kaj takega se ti bolj splača poiskati močeradovec.
grims-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
V boljših mehiških restavracijah povprašaj po Gusano Rojo.

Smo ga pred leti pili na floridi. Imel ga je pa tudi nakoč znan španski klub na lentu v Mb La Corrida.

Tekila/šnops/vodka/nekaj okus, z belim ali črnim črvičkom.

Nikar se ne zmrduj, večji kot je črv bolj kvalitetna je pijača in tut črv sam.

V moji priljubljeni mehiški ga nimajo, ampak povprašujem po njem pa vedno, se bodo že zlomili
cool-1.gif

Kje ga vidim, si ga naročim, če bi mogo izbrat 10 najboljših žganic kaj sem jih pil bi ta bila med prvimi petimi.