Alkohol in policija

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Na kratko
18 pik, kazen iz alkoholiziranosti voznika, je pritožba smiselna, kdaj se lahko ponovno dela izpit?

OFF:
Nisem jaz, sprašujem na splošno, kaj takega voznika čaka v Sloveniji.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No da vam povem da nekateri pametujejo, da se lahko dobi pritožba na tak način, da napišeš da ti je medicinska sestra razkužila mesto vboda z alkoholom in ni počakala da se zadeva posuši - kao da so bili rezultati napačni.

No da vam povem da to ni resnično ker se sploh ne razkužuje z alkoholom.

Samo v vednost, preden vas kdo nategne
smile-1.gif

LP

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
jaz sem nabral 18 pik, imel sem prepoved 6 mesecov da bi lahko šel delat izpit, no lahko bi ga šel takoj pa ga bi dobil šele po pol leta. Drugače pa predno greš delat ponovno izpit moraš najprej do psihologa da on oceni če si že zmožen ponovno opravljati izpit, zdaj odvisno je tudi kateri avtošoli greš delat. jaz sem recimo šel k brulcu in nisem rabil cpp predavanj, niti nisem rabil društvenega delat, uglavnem samo par ur vožnje, cpp roško in glavno (glavno sem imel z 11to uro in sem tudi opravil izpit) tako sem z minimalnimi stroški še enkrat opravil izpit
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
pa je kaj zaleglo? si dobil še kaj prekrškov, odkar si ponovno opravljal izpit?

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
od jeseni lani imam ponovno izpit pa nobenih prekrškov več
smile-1.gif
ja drugač je zaleglo zato ker sem imel prometno in od takrat zmeraj bolj po pameti vozim, ne splača se to, rešil nas je samo to da je avto priletel u sredino droga in ne ob bok ker bi bil vsi trije mrtvi notri k smo se pelali.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
če dokažeš, da je aparat meril mlečne beljakovine
Sej je dokazano, da indikator alkoholiziranosti kaže še vse kaj drugega, kot alkohol v zraku iz pljuč, ampak to nima nobene veze, ker nisi kaznovan zaradi tega, ker je indikator pokazal toliko in toliko, ampak zaradi tega, ker s priznaš da si pil in da se strinjaš z izmerjenim rezultatom in to izjavo podpišeš.
.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Nic ne zahtevas ampak ce se ne strinjas ti policist odredi strokovni pregled. To pa je ali preizkus na PP z etilometrom ali pa odvzem krvi. Etilometru se izognes le ce iz zdravstvenih razlogov preizkusa ne mores opraviti. Zavrnitev etilometra se steje za odklon preizkusa.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:
Nic ne zahtevas ampak ce se ne strinjas ti policist odredi strokovni pregled. To pa je ali preizkus na PP z etilometrom ali pa odvzem krvi. Etilometru se izognes le ce iz zdravstvenih razlogov preizkusa ne mores opraviti. Zavrnitev etilometra se steje za odklon preizkusa.

Pa pozabljate se ce se iskaze rezultat za istega na odvzemu krvi, da se krijete priblizno 500eur stroska prevoza in odvzema krvi.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:

Pa pozabljate se ce se iskaze rezultat za istega na odvzemu krvi, da se krijete priblizno 500eur stroska prevoza in odvzema krvi.

Res, toliko?

Kolega je šel pred leti sam na odvzem krvi, ker je bil tako štorast, da je ponesreči odklonil pihanje, pa vem da vse skupaj ni prišlo več kot 10 tolarskih tisočakov. Bencina od Lipe do UKCja pa tudi nismo porabili za 460 EUR...
tongue-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja placa se sigurno, prevoz s policijskim vozilom in odvzem krvi, kater je vrjetno kr drag glewde na storitve zdravstva. Ni pa preverjena informacija kolk, nekje v glavi imam okol 500eur.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
nekje sem zasledil, da če odkloniš test za droge, naj bi bil takoj odvzem vozniške in kazen, to drži ?

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
nekje sem zasledil, da če odkloniš test za droge, naj bi bil takoj odvzem vozniške in kazen, to drži ?

Obdolzilni predlog se naslovi na sodisce, tam odlocijo o visini kazni in izreku 18 kaz. tock (odvzem vozniske)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Citat:
Uporabnik Thesmos pravi:

Ni cisto tako. Ce se ne strinjas ti policist lahko odredi ali strokovni pregled ali pa preizkus z etilometrom. V veliki vecini primerov bo sel voznik na strokovni pregled, ker etilometrov ni ravno veliko in ker dostikrat niso kalibrirani in se jih do kalibracije ne sme uporabljati. Je pa res, da ce gres na etilometer, je rezultat takoj znan in ti je lahko odrejeno pridrzanje, ce pa se ti vzame kri pa rezultati niso znani takoj in ti pridrzanje ni odrejeno.

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Da ima moznost odlocitve, eno ali drugo, vendar tam kjer so etilometri, naj bi prakticirali uporabo etilometra.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Sem ti napisal zakaj ne. Poleg tega je blizje cloveka peljat naprimer v lokalni zdravstveni dom kot pa recimo 50km dalec kjer je etilometer. Tko da zal se premalo uporabljajo.

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
Še eno vprašanje:
mladi voznik napiha mislim da preko 0,5 pa se zmotijo pa mu dajo kazen 500€ in nekaj kazenskih točk, voznik plača, nakar dobi domov da more napisati pritožbo da mu lahko vrnejo denar in ga kaznujejo po pravilnih členih, verjetno višja kazen. Kaj naj naredi?