Alkemist - lapsus ali...

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
Danes sem opazil jumbo plakate za prevajalsko agencijo Alkemist, pa sem malo razmišljal: Alchemist se v npr. angleščini napiše s črko e, slovenski prevod te besede pa je alkimist, torej s črko i. ali so v tej prevajalski agenciji namenoma izbrali napačen prevod za ime firme, ali gre tukaj enostavno za šlamparijo, v stilu prevajalcev oddaj Discovery ali NGC?

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Hu kers
grin1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Vprašanje če ime dejansko izhaja iz Alkimist. Morda so zmetali skupaj kakšne kratice svojih imen, dejavnosti... in je nastalo to kar je. Saj je vseeno.
wink-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Na eni trgovini tukaj na veliki tabli piše "prodajalna čevljVev". Se sprašujem, kako lahko kaj takega gre mimo toliko oči od izdelave do postavitve in nihče ne opazi. A očitno je vse mogoče...

Prevajalska agencija, ki ne zna pravilno napisati lastnega imena, seva neresnost in površnost. Če bi šlo za avtomehanično delavnico, bi še rekel...

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ne gre za lapsus na plakatih, tak ime imajo. je pa prevajalska agencija dost "močna" in tudi cepit zna da glava peče. glede na ime direktorja bi težko rekel,da gre za kratice (anton kraševec)
je pa res zanimiv, ne vem kaj ga niso v intervjuju za dnevnik zanč tega vprašal
grin1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pri nas je nedavno en Šiptar, ki ima lokalno kebabđinico naročal neke printe za na šajbo.
Tiskali smo mu zunanje nalepke in menu.

5x sem ga vprašal kakšen je točen naziv firme. On meni "sunni vit d.o.o." Jaz njemu "sunny je pravilno" . Po par nesupešnih poizkusih prepričevanja smo se zedinili, da je sunni pravilno.

Vse mi je pa postalo jasno, ko je narekoval meni, pa je rekel: "kebab sa pršutom ili bez sa pršutom"
priden.gif

Nazadnje urejeno:

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Če se je šipec zmotil, se je že pri ustanovitvi podjetja, ko je dal ime firmi. Tako da mislim, da je kar prav, da ste stiskali ''sunni vit'', ker ''sunny vit'' bi bila že druga firma. Jaz dam njemu prav. Kar se tiskanja tiče.
grin1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
malo offtopic, a resnična... Pride h kolegu v službo ena južna mamka in pove ime sina... "Jamesdin". Gleda kolega en čas to čudno ime in se mu posveti, da je staršem bil všeč James Dean.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Tip je glavca. Čeprav nori po slovenskih cestah in ima zoprno babo, je v poslu maher.
evil.gif

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16
Pekov sin (ata ni pek samo po domače se reče pri njih). Boljš prevajat kot pa krompir pobirat.

LP