AliExpress shopingiranje, davki in carina...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kako je z nakupovanjem prek Aliexpressa? Na kaj ti vse ucurijo davek, carino itd... Pri cem je potrebno paziti? Dolocene stvri so res poceni. Zaenkrat sem narocal samo do 15 eur, vedno bp. Led zarnice, razne kable, polnilce....

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.603
3.964
113
eno opozorilo pred vsem ostalim ... na aliexpressu je več crapa kot na eBayu ... crap = smeti , ponarejeno, nedelujoče ali delno delujoče

seveda je veliko poštenjakov, je pa zelo zelo, ZELO veliko prevarantov in to je potrebno opozorit.
30.000mAh powerbank je lahko v resnici samo 3000mAh, 64 gb usb ključek je lahko samo 1 gb, in 2A avto USB polnilec je lahko samo 0,5A ... večjo stvar kupiš, večji problem je če te nategnejo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Naročil sem nekaj majic, ali bodo imele vse luknje, za glavo, trup in roki ali bo kakšna manjkala?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Mogoče bo imela ena majca štiri luknje za glavo, druga pa štiri luknje za trup?
17758-icon_confused.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ne glede ne to kje naročaš (ebay, aliExpress/Baba, dx, banggood,...) je ista stvar. Če pošljejo po "navadni" pošti, bodo carinili po metodi ostrega očesa (
grin1.gif
), lahko maš srečo, lahko ne. Če naročaš preko logističnih firm, je podobna zgodba, čeprav če sem od kineza vzel preko dhlja, sem vedno plačal carino, oziroma, dobil listek da moram račun predložit.

p.s.: morda kot opozorilo pri naročanju baterij! zadnjič so kolegu (naročil od kitajcev, mislim da preko ebaya) na vmesni postaji (swiss-post) zaplenili lipo akumulatorje, ker se jih ne sme pošiljati z avijonom. Čeprav so prileteli do tja, jih niso hotli poslat naprej in je dobil samo obsestilo o uničenju
frown-1.gif

lp

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.603
3.964
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Naročil sem nekaj majic, ali bodo imele vse luknje, za glavo, trup in roki ali bo kakšna manjkala?
Dejansko se lahko (seveda ni nujno) zgodi da bo vsaka druge velikosti, ali pa bo en rokav večji od drgega.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.603
3.964
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
p.s.: morda kot opozorilo pri naročanju baterij! zadnjič so kolegu (naročil od kitajcev, mislim da preko ebaya) na vmesni postaji (swiss-post) zaplenili lipo akumulatorje, ker se jih ne sme pošiljati z avijonom. Čeprav so prileteli do tja, jih niso hotli poslat naprej in je dobil samo obsestilo o uničenju
frown-1.gif
Proper prodajalci imajo na aliexpress in na ebayu opozorilo katere baterije ne grejo z avionom in katere grejo. Meni tip ni uspel z avionom poslat baterij iz španije, je potem DHL najel na svoje stroške.